Bagaimana Buat Duit dengan Associated Content- Payment Prove

Joined
Oct 6, 2008
Messages
413
Likes
2
Points
18
Age
32
Offline
hm..nak tambah skit sal AC ni
aku da terbaca cane nak dpt proxy. try peg proxy4free.com, n korg leh pilih proxy yg dari US nye..try k!
 

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
937
Likes
55
Points
28
Age
35
Offline
hm..nak tambah skit sal AC ni
aku da terbaca cane nak dpt proxy. try peg proxy4free.com, n korg leh pilih proxy yg dari US nye..try k!
Kartun,

Terima kasih, Kartun. Tak tau pulak saya pasal tu. Tapi kalau proxy dari US slow. Lepas tuh, bila saya check saya punya ip dekat checkip.org, dia tak detect pun saya punya proxy. Nampak still datang dari Malaysia. Ada tak cara saya nak selesaikan masalah proxy slow nih?

Oh ya. Lepas tuh kan... Macam mana saya nak selesaikan masalah di bawah?

Before we can allow you to participate with Associated Content, we must have a W-9 on file from you. You can print off the form from Internal Revenue Service (just click on the left hand side where it says “W-9 Form”), fill it out, and fax it to 720.214.0293.

The sooner we receive this, the faster you will be able to begin submitting with Associated Content.

If we do not receive this form within one (1) week, we will close your account without further notification.

Sincerely,
Associated Content
Tau tak macam mana nak selesaikan masalah ni? Sebab sekarang ni, Associated Content nakkan IRS W-9 form sebelum kita dibenarkan menyertai AC. Kalau tidak akaun kita akan ditutup serta-merta dalam masa satu minggu tanpa dikira samaada dapat USD 600.00, USD 1.00 ker mahupun masih USD 0.00.

Macammana pulak saya nak selesaikan masalah kat bawah ni?

Will I receive tax information from Associated Content at the end of the year?
If you earn over $600 in a tax year you will be issued a 1099 for earnings reporting. You will need to complete and return an IRS W-9 (Request for Taxpayer Identification Form) and fax or mail it to our office. Once we have paid you $500 in a tax year we will suspend your payments until we receive your W-9. To prevent any payment suspension, file your W-9 now! Download the form at www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw9.pdf and mail it to:

Associated Content
Attn: Payments Administrator
88 Steele Street, Suite 400
Denver, CO 80206

Or fax it to:

(720) 214-0293
Attn: Payments Administrator

If you have earned less than $600, it is your responsibility to report your income to the Internal Revenue Service. For more information, please visit their FAQ at Frequently Asked Questions.
Mungkin anda kata tak perlu IRS W-9 from sebab kita punya target adalah untuk kurang daripada USD 600.00 (katakanlah kita terlepas daripada dikesan oleh AC semasa melakukan pendaftaran). Tapi kalau saya dapat kurang daripada USD 600.00 pun, saya kena lapor diri pada Internal Revenue Service. Ada tak panduan macam mana saya nak laporkan diri pada Internal Revenue Service nih? Sebab saya bukan orang US pun. Saya cuma pura-pura jer jadi orang US. Apa yang lebih penting, maklumat diri saya tak ada pun dalam database US. Kalau saya tertangkap (because we are messing with USA taxing system), ada tak panduan untuk keluarkan saya daripada USA punya jail?

Oh ya, satu lagi..

dlm emel reply AC tu, dia da mula detect IP..

harap2 dia x detect paypal plak lpas ni... Klau dia nak jahat lg... bila tengok paypal malaysia tp address US, dia report paypal..

paypal ni pantang terima report... dan dengan sekonyong2nya akaun paypal anda akan ditutup oleh pihak paypal..
Katakanlah saya guna proxy, tetapi AC masih boleh check akaun PayPal saya dan tengok alamat akaun PayPal tuh. (AC bukanlah satu company miskin. Keuntungan mereka pada bulan lepas sahaja mencapai USD 10 juta. Malah Laman web mereka sahaja sudah bernilai USD 65 juta). Ini bermakna, mereka punya wang untuk mengupah orang lain untuk mengesan perkara ini bagi memaksimakan keuntungan mereka. Maka apabila perkara ini berlaku dan saya tertangkap, pastilah akaun PayPal saya akan ditutup serta-merta. Bagaimana saya boleh menyelesaikan masalah ini?

Sebelum saya terlupa, kesemua kata-kata di atas saya ambil daripada dalam thread ini juga. Mungkin Kartun terlepas pandang kerana terlalu ghairah untuk buat duit melalui AC. Walaubagaimanapun, terima kasih sebab berkongsi maklumat. Tetapi ingin saya nyatakan bahawa masalah sebenar AC bukannya berkenaan proxy sahaja. Masalah sebenar AC adalah lebih daripada daripada itu.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.
 
Last edited:
Joined
Sep 12, 2008
Messages
669
Likes
4
Points
18
Offline
aku tak nak masuk jail..tak nak..:)

kalo kartun ada cara,bleh la share sama kat sini k..

dilemma nnti jamin aku tau..:)
 
Joined
May 22, 2007
Messages
6,621
Likes
2
Points
38
Offline
dah ler... pilihan lain kan ada... ada proxy atau takder depa ada teknologi nak detect... paypal kita tu takkan nak guna proxy jugak??? tengooook.....
 
Joined
Jul 12, 2008
Messages
687
Likes
0
Points
16
Offline
ya betol tu...byk lagi pilihan lain...cuma aku je tak nak buat...sekarang aku menaip aku buat adsense..senang...xyah nak cek grammer..hahaha
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
IRS W-9 hanya boleh dihantar oleh US Resident yg ada SSN (mcm no kp) atau majikan atau pekerja yg ada TIN (Taxpayer Identification Number) sahaja. Sbb nak hantar W-9 ni wajib isi SSN atau TIN.

Kalau takde dua2 tu... mcm saya ni la, kita boleh hantar W8-BEN sahaja.

Banyak network atau merchant confuse dgn isu ni. Kekadang saya terpaksa minta mereka baca balik notes dlm tax form tu.

Masuk penjara? takde la... cuma network atau merchant atau US gov sendiri ada hak utk hold atau ambil seme income kita jika kita tak declare income atau tax info. US mmg amat sensitif dgn tax. Malaysia pun sama.

Kalau kita ada source income drp US dan ditolak tax kpd US gov, mana la tau satu hari LHDN rush rumah anda secara diam2 sbb tetiba kat bank ada byk income masuk (kes ni byk terjadi tau...), at least anda terlepas drp byr tax + penalti kpd LHDN sbb income tu dtg dr US dan dah dijelaskan cukai kpd US Gov.

Harap dpt membantu sket. Kalau tak, abaikan je... heheheh
 

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
937
Likes
55
Points
28
Age
35
Offline
IRS W-9 hanya boleh dihantar oleh US Resident yg ada SSN (mcm no kp) atau majikan atau pekerja yg ada TIN (Taxpayer Identification Number) sahaja. Sbb nak hantar W-9 ni wajib isi SSN atau TIN.

Kalau takde dua2 tu... mcm saya ni la, kita boleh hantar W8-BEN sahaja.
Masalahnya akaun yang dibuka tu pakai alamat US yang di ada-adakan. So, form W8-BEN tak relevan dalam hal nih. Ada satu sahaja cara iaitu dengan menggunakan khidmat anonymous corporation. :) (Habis dah study pasal taxing nih. Naik nak muntah dah haa..)

Masuk penjara? takde la... cuma network atau merchant atau US gov sendiri ada hak utk hold atau ambil seme income kita jika kita tak declare income atau tax info. US mmg amat sensitif dgn tax. Malaysia pun sama.
Saya rasa masalah yang kita ada kat atas bukan pasal bayar tax atau tak bayar tax. Masalah sebenar adalah pemalsuan identiti diri untuk dibayar dan kemudian lari daripada cukai (this is how the american government will look at it). Diorang boleh lapor pada Malaysian government. Mustahil???

Iraq dgn Afghan diorang bleh serang, kita nih apalah sangat. :)
 
Last edited:
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
Masalahnya akaun yang dibuka tu pakai alamat US yang di ada-adakan. So, form W8-BEN tak relevan dalam hal nih. Ada satu sahaja cara iaitu dengan menggunakan khidmat anonymous corporation. :) (Habis dah study pasal taxing nih. Naik nak muntah dah haa..)
ya, saya faham kisah anda.

saya daftar Clickbank dan CJ pakai alamat saya di US. still hantar W8-BEN sbb tiada SSN/TIN. so, kes ni dikire US alien :p

Melainkan masa daftar AC tu anda declare 'Legal resident/citizen of' sbg US, mmg sendiri cari pasal la... hahaha... sbb nak dptkan upfront dan performance payment kan?

Saya rasa masalah yang kita ada kat atas bukan pasal bayar tax atau tak bayar tax. Masalah sebenar adalah pemalsuan identiti diri untuk dibayar dan kemudian lari daripada cukai (this is how the american government will look at it). Diorang boleh lapor pada Malaysian government. Mustahil???

Iraq dgn Afghan diorang bleh serang, kita nih apalah sangat. :)
Kes macam ni dikira penipuan kpd merchant, dan mereka boleh report pada BBB atau FTC yg mana paling berat pun kes ni akan dihantar kpd FBI, tak perlu serang2... :D

Dalam kes anda, saya pasti mereka tidak perlu report pada BBB. Paling kuat AC dpt article free sambil monetize berkali2... dan freeze payment korang terus.

Banyak sangat ke anda menipu? US$100k? US$1 mill?
atau anda ada buat Identity Theft? Scam atau bawa lari duit public?

Kat BBB tu kalau anda lihat terlalu byk kes untuk disettlekan, kebanyakan kes melibatkan penipuan jutaan USD. cth: ponzi spt program HYIP.

---

OK. Moralnya, berani buat berani tanggung la kan...

Saya bukan nak kasi down...

Tapi jangan pening kepala sangat. Kekadang saya lihat kita2 disini lebih beratkan kpd perbincangan yang terlalu serius kpd permasalahan sampai begitu jauh... last2 penyelesaian sangkut.

maybe... dah boleh pk strategi camner nk monetize dgn lumayan guna AC tapi daftar sbg Malaysian.

atau kalau nakkan juga dpt Upfront dan Performance payment tu, maybe bole pk advance sket, daftar corporation atau LLC kat Delaware atau Nevada dan korang terus jadi Employer dpt EIN secara auto.

Kos dalam avg US$3k ke 5k, seme siap tmasuk remote office address.

tu contoh la. Korang lebih kreatif kan...

lastly... salam sukses!
 

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
937
Likes
55
Points
28
Age
35
Offline
ya, saya faham kisah anda.

saya daftar Clickbank dan CJ pakai alamat saya di US. still hantar W8-BEN sbb tiada SSN/TIN. so, kes ni dikire US alien.
Kalau Clickbank dengan CJ 2-2 tu dikira kes lain. Sebab kita just daftar mailbox dekat USA so that pusat kat sana bleh hantar cheque yang kita dapat pada kita (ni untuk dulu la kot, sebab sekarang clickbank dan open untuk Malaysia). Dan untuk dapatkan alamat mailbox tu, kita akan gunakan perkhidmatan mailbox USA (sebagai contoh USA2ME) yang mana perkhidmatan tersebut adalah sah. Malah semasa mendaftar dengan syarikat tersebut, kita perlu memasukkan maklumat yang benar-benar belaka kerana pada akhirnya kita kena hantar FORM 1583 kepada syarikat tersebut beserta dengan salinan IC, kad kredit dan lesen memandu sekali.

Melainkan masa daftar AC tu anda declare 'Legal resident/citizen of' sbg US, mmg sendiri cari pasal la... hahaha... sbb nak dptkan upfront dan performance payment kan?
This is exactly the problem.

Kes macam ni dikira penipuan kpd merchant, dan mereka boleh report pada BBB atau FTC yg mana paling berat pun kes ni akan dihantar kpd FBI, tak perlu serang2... :D
"Serang" kat sini maksud saya bukanlah serang as in "perang". Kita yang buat salah la nih yang nak kena serang. Serangan boleh datang dalam pelbagai bentuk sama ada dalam bentuk penutupan akaun AC, atau Paypal, ataupun mungkin lebih. :)

Banyak sangat ke anda menipu? US$100k? US$1 mill? atau anda ada buat Identity Theft? Scam atau bawa lari duit public?
Yups, kita tak bawa lari duit public, tapi kita scam the company untuk dapatkan benda yang kita tak patut dapat. As the identity theft is concern, getting other benefits by pretending to be someone else is considered as identity theft and this is exactly what we are doing. :)

Untuk maklumat lanjut pasal identity theft, boleh rujuk sini.

Wiki Jer: Identity theft - Wikipedia, the free encyclopedia

OK. Moralnya, berani buat berani tanggung la kan...

Saya bukan nak kasi down...

Tapi jangan pening kepala sangat. Kekadang saya lihat kita2 disini lebih beratkan kpd perbincangan yang terlalu serius kpd permasalahan sampai begitu jauh... last2 penyelesaian sangkut.
Kalau abang baca post kat sini, memang bende alah ni dah selesai pun. Mungkin terlepas pandang kot.

atau kalau nakkan juga dpt Upfront dan Performance payment tu, maybe bole pk advance sket, daftar corporation atau LLC kat Delaware atau Nevada dan korang terus jadi Employer dpt EIN secara auto.

Kos dalam avg US$3k ke 5k, seme siap tmasuk remote office address.

tu contoh la. Korang lebih kreatif kan...
Pasal ni pun dah bincang kat sini iaitu cadangan mendaftar dengan Anonymous Corporation di Kansas. Bayaran sebanyak USD 800.00 setahun. Kalau baca thread ni betul-betul ada kat belakang-belakang tuh haa saya dah cakap.

lastly... salam sukses!
Yes. Thank you! Nice info shared. Reputation added! :)
 
Last edited:
Joined
Jul 29, 2008
Messages
37
Likes
0
Points
6
Offline
emmmmm...aku dah x mula paham dah nih...salah ke wat AC pakai address USA?

erk...urmmmm...
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
ok, saya dlm mood utk berdiskas secara +ve disini (sambil menyampuk therad ini...hehehe) agar sesetengah drp anda jangan terlalu paranoid dgn isu2 -ve.

Sebenarnya US skrg ni byk wujudkan rules merumitkan kpd foreigner spt kita selepas wujudnya Patriot Act.

kita kena hantar FORM 1583 kepada syarikat tersebut beserta dengan salinan IC, kad kredit dan lesen memandu sekali.
Untuk makluman, ya saya menggunakan khidmat spt USA2ME utk dptkan address di US.

Untuk membenarkan pihak USA2ME menerima postage yg diuruskan oleh USPS (mcm Pos Malaysia) bagi pihak anda, anda dikehendaki menghantar borang 1583 yang mengesahkan anda adalah legitimate, bukan tipu2. Disamping kena lampirkan IC atau lesen etc.

Tanpa form 1583 yg disahkan oleh anda, pihak USA2ME tak boleh menerima postage yg ada nama anda.


Yups, kita tak bawa lari duit public, tapi kita scam the company untuk dapatkan benda yang kita tak patut dapat. As the identity theft is concern, getting other benefits by pretending to be someone else is considered as identity theft and this is exactly what we are doing. :)
Definisi dah betul, tapi Identity Theft yang dimaksudkan cthnya, anda curi info spt SSN atau Credit Card si Tom Cruise, dan kemudian pada transaksi tertentu anda menggunakan identiti Tom Cruise, bukan anda. Anda menyamar sbg Tom Cruise dan membawa keburukan kpd tuan punya identiti.

Macam di Malaysia byk kes org gunakan fotostat dan signature no KP anda cthnya utk apply mobile phone no, beli kereta, buat loan bank etc atas nama anda. Tu yg tetiba anda boleh jatuh muflis sbb org lain yg scammer tu menyamar sbg anda.


Kalau abang baca post kat sini, memang bende alah ni dah selesai pun. Mungkin terlepas pandang kot.
ni la akibat kpd saya yg suke menyampuk... hahaha.... takpe la reason saya thread ni popular sangat sampai dah page 60++. tak larat nak belek2... duh

Pasal ni pun dah bincang kat sini iaitu cadangan mendaftar dengan Anonymous Corporation di Kansas. Bayaran sebanyak USD 800.00 setahun. Kalau baca thread ni betul-betul ada kat belakang-belakang tuh haa saya dah cakap.
Kansas?

Delaware dan Nevada ni tax haven bg foreign employers. Jaga2 kalo ada 3rd party company yg janji fee kurang USD3k ke bawah bg incorporate di US, ramai scammer (atau mungkin byk hidden fees lain). Kalo betul kira rezeki bagus la tu...

------

maybe solution lain, korang dah bole JV sesama local article provider yg sangkut dgn AC ni, maybe boleh provide membership yg offer unique atau PLR contents kpd market. Mcm PLRPro atau seangkatan dengannya buat.

Atau korg jual terus sbg PLR kat WF atau DP ke... ikut kreativiti. Saya ni cadangkan je pandai... menyampuk tak tentu pasal pun pandai gak... hahahah
 
Joined
Sep 26, 2006
Messages
2,440
Likes
9
Points
38
Offline
Bagus sungguh thread ni... perbincangan yang hangat & membina.... terutama post2 oleh Bro TuahEmas tu... :)

Bincang2 jugak... tp kerja kena tetap jalan...

Alhamdulillah, hari ni dua lagi artikel saya telah diluluskan oleh AC... ;)

 
Joined
Feb 24, 2008
Messages
1,181
Likes
3
Points
38
Offline
perrghh!lumayan btl bro ringgithit...nanti blh kuarkan ebook kombo (proxy cepat+artikel $4)...huhuhu..:)
 
Top