bagaima excess limit akaun paypal boleh berlaku???

germany_fan

freshman
Joined
Oct 19, 2008
Messages
145
Points
16
hi WC~
nak tny nie,tlg la bantu.
1) ape kah excess limit pada account paypal?
2) bagaimana bleh berlaku, maybe bleh list out reasons die?
3) kalo account personal bleh kena ke?
4) beli fund dari seller ebay dlm kuantiti byk, bleh kena?
kalo dlm akaun ada byk fund (smpi ribuan dollar) bleh kena x?
5) account mane yg mudah kena?

sila bg respon ye sifu2~:rolleyes:
 

|rShah|r

freshman
Joined
Sep 29, 2008
Messages
345
Points
16
Age
34
Aku xtahu..tapi mengikut pengetahuan aku...yang limit hanya pengeluaran sahaja..dibenarkan USD400 sebulan sahaja...Kalau duit masuk banyak xdamasalah selain daripada duit datang dari MLM dan seangkatannya.. tu memang xleh la melanggar policy.... tapi kalau ko xbuat salah kena ape2 yang xkena oleh paypal..korang leh contact email or direct ngan dia untuk setelkan problem....
 

|rShah|r

freshman
Joined
Sep 29, 2008
Messages
345
Points
16
Age
34
Since Nov. 4, 2004, PayPal will only allow you to receive $500/month for selling "goods" using a "Personal" account:

"PayPal considers the receiving of funds from eBay, auction, or website sales in excess of the Personal Account limits to be beyond the normal level of personal use. . . . After November 4th 2004, your receiving limit will be set to the equivalent to $500.00 USD (based on your primary currency). Your limit will be reset each month on the anniversary of the date your account was opened."

If you want to receive more than that for selling "goods" in a 30-day period, you have to "upgrade" to a "Premier" or "Business" account, which then requires you to pay a fee of 2.9% + $0.30 for any money you receive!!

The only way to receive more than $500/month fee-free is if the money is for a "service" or "quasi-cash". This is selectable by the payer in the "Category of Purchase" field when they are on the PayPal "Send Money" screen. If they select any other type--"eBay Items", "Auction Goods (non-eBay)", or "Goods (other)", the funds will count against your $500/month limit, and then you will have to "upgrade" to Premier and pay the fee to receive your money.
 

mdjoe

freshman
Joined
Sep 27, 2008
Messages
299
Points
18
Aku pnya paypal kna limit sebab diorang cakap ada suspicious activity. Pastu kna verify gna kedit kad dan anta utility bill untuk proof address. lama gak nk direstore balik sbb aku baru apply debit kad. Selepas berbalas email ngan paypal akhirnya diorang restore balik akaun tu. Amik masa 3 minggu gak proses berbalas email tu.

Nasihat
1. Sebelum bukak akaun paypal siap sedia vcc/debit/kredit kad dulu
2. Guna Alamat surat menyurat yang betul
3. Jangan emosi dalam email. tulis bebaik. Cakap apa situasi anda.
4. Pastikan ada utility bill, ataupn credit card statement senang sket nk deal
5. Jangan putus asa hehe..

Paypal ni asyik guna nama pompuan jer dalam email dia, bajet leh amik ati aku haha.. :)
 
Top