Badan naik ruam-ruam

faizal888

freshman
Joined
Apr 19, 2017
Messages
17
Points
1
Age
33
dia dtg dgn active foam system yg hasilkn buih2 halus utk hilangkn kotoran..tak payah nak sental2 dulu kalau kena kopi ka apa..buang terus masuk mesin then settle hahah..
fuh takyah gosok dah senang la kerja tidak jadi 2 kerja juga kena sental dulu sebelum masuk mesin. jimat tenaga dan masa.
Post automatically merged:

Aur
apa nama fungsi tu? baju ni kekadang tu lah dh letak bercmpur2 dgn baju kerja yg peluh apa then putar sekali mybe bakteria yg dari baju tu mnyebabkan busuk kut
Auto tub care, selepas setiap kali basuh terus dia auto cuci tub tu. tak da melekat hitam2 lumut. Penjagaan mesin kena mula dari awal
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
48
Points
6
Age
33
kawan saya pun duk ajak saya join dia guna panasonic front load ni. katanya bau busuk kekadang ada kan kalau lepas kita basuh dalam mesin tapi so far yg panasonic ni wangi je sbb ada fungsi ni.
terjaga lah mesin dari lumut..bad odors pun hlg..bangga sikit washer ada function nih hahhaha..tub dlm pun sentiasa nampak baru je bila mmg dia bersihkan selepas setiap cucian..
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
18
Points
1
itulah ada tanya kawan saya dia recommend front load panasonic sbb dia auto tub care so tak payah risau lpas basuhan dia akn auto cuci.
Auto tub care guna air panas ke? Takut nnti mudah rosak je kalau guna air panas pastu bgi effect kt baju yg basuh tu. Skrng mesin basuh semua dh ada fungsi auto basuh tak mcm mesin basuh model lama
 

rosalinda9988

freshman
Joined
Mar 26, 2013
Messages
32
Points
8
Ni yg aku guna, baloi sbb cucian full cycle dlm 38 minit ja..cucian bersih pastu cpat..yg best dia ada 3d inverter ikut kesesuaian laundry kita..maximized kn performance cucian..
38 mins ni utk brapa capacity? sbb washer brand lain mcm samsung ada je quick wash yg 15mins tpi utk 2kg je. Nak kena tnggu smpai sejam tu yg leceh mcm duk kt dobi pulak
 

chimney

freshman
Joined
Jul 26, 2019
Messages
44
Points
8
Age
23
terjaga lah mesin dari lumut..bad odors pun hlg..bangga sikit washer ada function nih hahhaha..tub dlm pun sentiasa nampak baru je bila mmg dia bersihkan selepas setiap cucian..
Model mesin basuh yg mna ye? Berapa harga mesin basuh ni sbb duk survey mesin basuh baru jgk tpi limited budget la. Kalau ada link terus okay gak beli online senang sikit
 

Janet Lee

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
16
Points
1
Age
30
Model mesin basuh yg mna ye? Berapa harga mesin basuh ni sbb duk survey mesin basuh baru jgk tpi limited budget la. Kalau ada link terus okay gak beli online senang sikit
Itulah pasal kena fikir nak beli washer yg mana lagi okay senang nak basuh baju. Time covid ni pergi dobi pun kita x sure sngt washer tu bersih ke tak sebab sebelum tu org lain pun guna jugak.
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
20
Points
1
38 mins ni utk brapa capacity? sbb washer brand lain mcm samsung ada je quick wash yg 15mins tpi utk 2kg je. Nak kena tnggu smpai sejam tu yg leceh mcm duk kt dobi pulak
11 kg..kan selalu lama gila kat dobi kdg tu bg 40 minit dh hmpir2 tinggal 5 minit lg boleh pulak dia auto tambah 10 minit lagi..frust ya amat..panasonic ok 38 minit pastu kat rumah jer boleh jimat bnyk masa..
 

faizal888

freshman
Joined
Apr 19, 2017
Messages
17
Points
1
Age
33

rosalinda9988

freshman
Joined
Mar 26, 2013
Messages
32
Points
8

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
18
Points
1
11 kg..kan selalu lama gila kat dobi kdg tu bg 40 minit dh hmpir2 tinggal 5 minit lg boleh pulak dia auto tambah 10 minit lagi..frust ya amat..panasonic ok 38 minit pastu kat rumah jer boleh jimat bnyk masa..
mmg kat dobi leceh nak basuh pastu kluarkan balik letak dlm dryer. Tu pn kena beli token bnyk kali baru la siap basuh. Kena simpan duit la beli yg cepat sikit mcm panasonic baru la jimat masa
 
Top