Ayat ayat killer untuk NEWBIE agen Insuran mendapatkan 10 prospek setiap hari

Izzue573

freshman
Joined
Jan 28, 2021
Messages
1
Points
1
Age
27
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti

Kalau utk suri rumah yang nak bincang dulu dgn husband dulu ? Nak bagi ayat apa supaya dorng rasa diorng king utk buat keputusan time tu jugak, saya TSR PA plan.. Please share
 

Lovemimi123

freshman
Joined
Jul 4, 2021
Messages
59
Points
6
Age
31
pertama hari memang susah dapat 10 prospek, lagi freshie, kalau senior xbantu, lagi susah ya
 

rusydi07

freshman
Joined
Jul 14, 2021
Messages
15
Points
1
Age
25
Contoh yang baik. Ayat2 killer atau copywriting memukau memang penting. Tapi bila ada kawan2 saya yang buat insurans minta tips pada saya. Saya cakap buat content sebanyak2nya. Gunakan konsep jab,jab,jab right hook dalam buku Gary vee. Bagi content(value) pada prospek kita, baru laa org percaya utk mengeluarkan dompet untuk servis kita. Ini yang dipanggil sebagai content marketing

Kalau nak belajar saya suggest pegi ke semrush atau www.ensoftcontent.com
 

Nadi Insan

freshman
Joined
Sep 25, 2021
Messages
1
Points
1
Age
40
Kalau org cakap, 'duit nak simpan pun x de, inikan pula nak letak kat insurans'. Ini org kata, bukan saya kata, hehe
1) Kalau sekarang dah susah, jika ditimpa musibah lagilah susah.
2) Jom join saya jadi agent takaful
 
Top