Ayat ayat killer untuk NEWBIE agen Insuran mendapatkan 10 prospek setiap hari

ferus_frz

freshman
Joined
Nov 30, 2010
Messages
36
Points
6
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti
 

abelljefrry

Senior
Joined
May 15, 2009
Messages
1,029
Points
38
Hehehe, kalau ayat untuk pancing orang buat personal **** ada sesiapa yang tahu? mana lah tau boleh share di thread ni sekali ke. hehe.
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
Kalau org cakap, 'duit nak simpan pun x de, inikan pula nak letak kat insurans'. Ini org kata, bukan saya kata, hehe
 

kaya

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
466
Points
0
lau die kate saye xde anak bini ...saya sebatang kare..contoh je la nie TT...hehehe... :p
 

Imabiz

Newbie
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,845
Points
38
kawan imabiz die target member2.... ayat selalu die guna " Aku offer benda nie sebab aku sayang kat korang... benda bagus kene share... byk benefit... bla..bla....bla... bla.." hehe..
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
kawan imabiz die target member2.... ayat selalu die guna " Aku offer benda nie sebab aku sayang kat korang... benda bagus kene share... byk benefit... bla..bla....bla... bla.." hehe..
Kalau target member, sangat limited. Kene cari org lain gak.
 

pulnormal

freshman
Joined
Dec 26, 2011
Messages
1
Points
0
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti
Salam,saya newbist dalam menjadi agen insuran..boleh minta ayat-ayat killer tak.tq:D
 

Pidus_TheNewbies

freshman
Joined
Nov 18, 2015
Messages
3
Points
1
Age
32
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti
sila bagi lagi ayat2 power yg lain, sy masih dalam proses belajar nk dekati prospek stranger..
perlukan tunjuk ajar.. A.S.A.P
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti

Bagus tip2 nie.....ejen insuran nie,kdg2 call je leh dpt customer terutama yg pandai main ayat..klu leh tokey nk elak sgt terjumpa org mcm nie..hahahha
 

mamatpenang

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
2,551
Points
38
kawan baik saya buat insurans sekarang pakai Audi harga RM150,000

Insurans memang biz power tapi kene ade repo kuat
 

Hanitha

freshman
Joined
Jul 21, 2016
Messages
2
Points
1
Age
36
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti
Tolong share ye.. Saya adalah newbie.. Saya nal belakr ayat2 power
 

weiqi9999

freshman
Joined
Aug 10, 2016
Messages
0
Points
1
Age
25
haiz,,,simpan duit susah,,insurannce sana pun nak bayar,kereta pun juga
 
Last edited by a moderator:

cikbunga

freshman
Joined
Feb 4, 2020
Messages
1
Points
1
Age
39
btul2 , ade jawapan untuk alasan macam itu?
Disebabkan encik takde duit simpananlah encik kena ada perlindungan. Kalau berlaku malapetaka, duit takde, lagi susah kan encik? Seharian encik mesti ada duit belanja harian kan.. misalnya hari2 encik beli rokok ke.. contoh......satu hari encik simpan rm2...sebulan dah dapat rm80.. utk jumlah perlindungan 100k. Berbaloi tak encik?
 
Top