Ayat ayat killer untuk NEWBIE agen Insuran mendapatkan 10 prospek setiap hari

Joined
Nov 30, 2010
Messages
35
Likes
0
Points
6
Offline
#1
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti
 
Joined
May 15, 2009
Messages
1,017
Likes
6
Points
38
Offline
#3
Hehehe, kalau ayat untuk pancing orang buat personal loan ada sesiapa yang tahu? mana lah tau boleh share di thread ni sekali ke. hehe.
 

kaya

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
463
Likes
0
Points
0
Offline
#5
lau die kate saye xde anak bini ...saya sebatang kare..contoh je la nie TT...hehehe... :p
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#6
kawan imabiz die target member2.... ayat selalu die guna " Aku offer benda nie sebab aku sayang kat korang... benda bagus kene share... byk benefit... bla..bla....bla... bla.." hehe..
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#7
kawan imabiz die target member2.... ayat selalu die guna " Aku offer benda nie sebab aku sayang kat korang... benda bagus kene share... byk benefit... bla..bla....bla... bla.." hehe..
Kalau target member, sangat limited. Kene cari org lain gak.
 

redfar

freshman
Joined
Dec 4, 2009
Messages
1,481
Likes
1
Points
36
Offline
#10
kalau insuran ni kena soft selling.. hehe.. mula dengan ayat bunga2..
tapi xperasan macam nak menjual insurans..
 
Joined
Nov 18, 2015
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#11
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti
sila bagi lagi ayat2 power yg lain, sy masih dalam proses belajar nk dekati prospek stranger..
perlukan tunjuk ajar.. A.S.A.P
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
95
Points
28
Offline
#13
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti

Bagus tip2 nie.....ejen insuran nie,kdg2 call je leh dpt customer terutama yg pandai main ayat..klu leh tokey nk elak sgt terjumpa org mcm nie..hahahha
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
1
Points
38
Offline
#14
kawan baik saya buat insurans sekarang pakai Audi harga RM150,000

Insurans memang biz power tapi kene ade repo kuat
 
Joined
Jul 21, 2016
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
36
Offline
#16
salam
sini forum untuk sembang umum kan .....
so kat sini saya nak menceritakan sikitlah perihal hidup saya sebelum join WC ini
saya dah berkecimpung dalam internet marketing selama 4 tahun,
sebelum itu saya menjadi agen insuran sambilan untuk membiayai kos pembelajaran saya di U.
so saya ada belajar dari seorang mentor ini.....ayat-ayatnya sangatlah power

Ok sebelum tu saya ingin bertanya kepada anda wahai agen insuran, di mana selalu anda mempromosikan insuran anda...
Di shoping complex, tepi bank atau di parking lot....
sebenarnya itu cara yang salah. untuk mempromosikan insuran anda, tempat yang paling sesuai adalah di hospital...tak kiralah bagaimana anda mendapat kelulusan dari pihak hospital untuk membuat promosi di sama

k saya pendekkan cerita, ( k ini situasi setelah anda berjaya membawa prospek ke meja anda)

AYAT KILLER YANG SAYA GUNAKAN ADALAH..
  1. salam encik.....boleh saya tanya sikit....berapa wang simpanan yang encik ada sekarang.....
    ..andai terjadi apa apa pada encik adakah wang ini mampu untuk menanggung keluarga encik seumur hidup

    yah ayat inilah yang selalu saya gunakan untuk menangkap prospek

    jika anda nak tahu lagi ayat ayat kiler anda boleh reply kembali dalam post ini dan saya akan beri lagi ayat2 yang pernah saya guna dulu2
    kalau nak suruh send dalam msg takut WC kata saya nak SPAM plak nanti
Tolong share ye.. Saya adalah newbie.. Saya nal belakr ayat2 power
 
Joined
Feb 4, 2020
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
39
Offline
#17
btul2 , ade jawapan untuk alasan macam itu?
Disebabkan encik takde duit simpananlah encik kena ada perlindungan. Kalau berlaku malapetaka, duit takde, lagi susah kan encik? Seharian encik mesti ada duit belanja harian kan.. misalnya hari2 encik beli rokok ke.. contoh......satu hari encik simpan rm2...sebulan dah dapat rm80.. utk jumlah perlindungan 100k. Berbaloi tak encik?
 
Top