Ashadee shutdown @ tutup - korang sedih ke?

Ashadee shutdown @ tutup - KORANG sedih ke?


  • Total voters
    12
  • Poll closed .

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Buat tokey,

Saya mohon izin kejap utk PROMOSI.

Saya ada buat TRIBUTE khas pasal ashadee shutdown @ tutup - SALAM TERAKHIR ASHADEE SAHABAT SELAMANYA PERNIAGAANINTERNETHQ

Nanti dah BETUL2 berlaku close @ buang jek post ini..sebab dah tak berguna lagi...ashadee dah VIVA FOREVER...sementara belum GOOD BYE nie..saya nak usaha terakhir saya ini sampai kepada mr gobala krishnan... :)

Harap en tokey tak salah faham...bukan nak promosi blog bodoh saya...tp nak sampaikan pandangan tak seberapa saya pasal ashadee tue... :)

Thanks bro!

p/s: sebab setakat saya tahu ashadee dengan wangcyber sahabat baik..taman tadika sama2 nie..tempat lahirnya sebuah cinta perniagaan internet.
 

min9043

freshman
Joined
May 9, 2015
Messages
4
Points
1
Sabar je la bro. Dengar cerita sebab income yang masuk tak seberapa. Hajat di hati dapat bina something awesome macam JVzoo. Tapi apakan daya, product creator di Malaysia tak seganas di luar. Bertabahlah. Dan jangan berhenti.
 

Luqmanmikhail

freshman
Joined
Sep 7, 2014
Messages
47
Points
8
Dah terima notis pasal penutupan Ashadee kat emaill.

Terkejut pun ada juga tapi walau sekukuh mana, rezeki bukan kat tangan kita, sekadar berusaha je.

Tribute yang MrDisc MrDisc tulis tu memang respek habis, moga orang-orang lama dan baru akan menelaah nukilan MrDisc MrDisc untuk menjadi pedoman walau dalam apa cara sekalipun.

Apa2pun, Ashadee banyak berjasa dalam perniagaan internet kat Malaysia ni. Saya juga pernah mendapat hasil dari Ashadee so terasa juga kehilangan. Huhu..
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Nukilan @ tribute saya buat tue biasa2 bro...

Sebab saya memikirkan MUNGKIN kita tidak akan dapat produk SEBAGUS ashadee, itu buatkan saya sedikit emosi bila dapat tahu mereka akan close...

JVZOO @ CLICKBANK memang antara lubuk affiliate kita tapi itu buatan orang luar...saya amat berbangga bila ada orang kita bangunkan platform sebegitu HEBAT & setaraf dengan platform antarabangsa...

Thanks gobala krishnan & team give us some chance to use one of best affliate platform at world stage... :)

p/s: Jangan dengar platform lain pon tutup dah laa....harap2 tidak begitu.... :)

Dah terima notis pasal penutupan Ashadee kat emaill.

Terkejut pun ada juga tapi walau sekukuh mana, rezeki bukan kat tangan kita, sekadar berusaha je.

Tribute yang MrDisc MrDisc tulis tu memang respek habis, moga orang-orang lama dan baru akan menelaah nukilan MrDisc MrDisc untuk menjadi pedoman walau dalam apa cara sekalipun.

Apa2pun, Ashadee banyak berjasa dalam perniagaan internet kat Malaysia ni. Saya juga pernah mendapat hasil dari Ashadee so terasa juga kehilangan. Huhu..
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Kalo bro mungkin follow gobala start dari chapter-M, gobala introduce kita dengan clickbank...then rupanya memang dier ada planning nak develop this kind of affiliate platform dan dier berjaya...tumpang bangga juga laa bila ada orang kita bangunkan platform sebegini hebat...

Tapi betul laa orang tua2 cakap...

LANGIT TIDAK SELALUNYA MENDUNG, MALAM JUGA TIDAK SELALUNYA CERAH...RUPANYA PETIR SAMBAR DISIANG HARI... :)

Sabar je la bro. Dengar cerita sebab income yang masuk tak seberapa. Hajat di hati dapat bina something awesome macam JVzoo. Tapi apakan daya, product creator di Malaysia tak seganas di luar. Bertabahlah. Dan jangan berhenti.
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Points
28
Sorry..sbnrnya aku x bape clear ngn concept ashadee ni..ade sape2 leh terang kat aku tak?
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Wah boss dah tanya nie..lebih afdal yang jawab nie datang dari BOSS gak laa...baru kita semua faham...

Kita sama2 tunggu...sambil2 tunggu tue layan dulu kacang pagoda dengan air kopi kasik segar mata... :D

Sorry..sbnrnya aku x bape clear ngn concept ashadee ni..ade sape2 leh terang kat aku tak?
 

asasindino

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
1,393
Points
38
aku antra yg terawal letak produk kat ashadee dulu jom niaga kan? siap dpt t shirt dan keychain lg jd top 10
 

arie-tpg

junior
Joined
Jan 22, 2015
Messages
148
Points
18
Dah takde rezeki kat situ.
Banyak lagi peluang lain kat luar sana.
Alhamdulillah...merasa juga rezeki iklan produk
di situ.
 

Hairul WC

Newbie
Joined
Nov 5, 2009
Messages
1,527
Points
36
apa jua berlaku.. hidup perlu diteruskan..
dlm bisnes, kita kena sentiasa dan terus mencari alternatif....
 

Hadee Roslan

freshman
Joined
Feb 12, 2016
Messages
5
Points
3
Ashadee tutup.. insyaallah ada platform lain jadi pengganti.
Harap ada la platform seperti JVZoo nanti.

Hehehe..

WangCyber pun boleh di develop jadi macam Warrior Forum kot.. Ada affiliate platform sendiri macam Warrior Plus..

Amacam Tokey baru? Sahut cabaran jadi Warrior Forum Malaysia?
 

faezil

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,057
Points
38
aisehh... baru nak masukkan iklan ashadee kat blog.... dah tutup ke ?

antara yg menarik ttg ashadee ni sebab ada function random banner... mcm adsense, nufnang dll

nampaknya promote klikjer je lah jawabnya
 

xcel

freshman
Joined
May 27, 2014
Messages
41
Points
8
nak tutup ke? kenapa tak jual je kat orang lain?
mana tahu ada berminat nak teruskan
 
Joined
Oct 6, 2015
Messages
16
Points
1
mungkin kadar launching produk digital di malaysia tidak serancak luar...kewujudan produk2 baru mungkin kurang kencang
 

cik tom

freshman
Joined
Jun 8, 2012
Messages
8
Points
1
banyak kenangan dengan ashadee..sedih tapi hidup perlu diteruskan..
ada dapat email maklumkan website jual beli rakuten malaysia pun dah nak tutup..
tak untung macam ashadee jugak kot..
 
Top