Aset Zaman Moden yang bernilai jutaan ringgit.. Apa dia?

NazriBiz

freshman
Joined
Jan 5, 2011
Messages
275
Points
0
Ayie29.. saya tak tipu.. kalau ayie29 tak nak tahu ayie29 tak perlu baca apa saya nak sampaikan.

Maaf.. memang saya terlupa tentang treat ni.. tak sangka ramai nak tahu.

Saya mulakan cerita..

Kawan saya tu memang asal dari keluarga yang susah.. rumah keluarganya hanya menumpang tanah kerajaan di bahu jalan.. selepas SPM dia merantau ke kuala lumpur untuk mencari kerja. Selama 5 tahun merantau dia kerja macam-macam seperti cuci kerata, pengawal keselamatan, pasaraya, kilang kayu dan plastik.. jurujual barangan dan beberapa kerja lagi sehingga lah dia dapat kerja sebagai kerani...

Semasa kerja kerani dia banyak membuat kerja menaip dan membaca,,, dia banyak belajar urusan pengurusan pejabat dan ekonomi... apa yang diperhatikanya ialah tempat dia bekerja sanggup membayar dengan nilai yang tinggi maklumat yang dikehendaki. Dia terus berfikir.. rupa-rupanya nilai atau harga maklumat sangat tinggi walapun ia tidak dapat disentuh atau diukur dengan ukuran fizikal...

Dari situ dia mula start fikir Bagaimana untuk mewujudkan maklumat yang sangat dikehendaki dan bernilai tinggi... akhirnya dia dapat satu idea... dia telah membuat kajian dan mula mengumpul maklumat... dan dia telah melabur untuk wujudkan satu portal tentang maklumat tersebut. Maklumat tersebut diperlukan dan digunakan oleh syarikat-syarikat korporat yang besar. Untuk membekal maklumat tersebut syarikat perlu membayar langganan dengan kos Yang tinggi. Mencecah puluhan ribu ringgit malah beratus ribu ringgit.

Kini dah 11 tahun berlalu.. jumlah keuntungan terkumpul dah berjuta juta ringgit...
Munkin anda tak faham fungsi portal yang dia wujudkan itu... sebagai contoh CTOS.. munkin anda pernah dengar.. Fungsi CTOS ialah membekal maklumat sesorang yang ingin membuat ******** kepada kepada bank dan sebagainya. Tapi CTOS tu bukan kawan saya punya. Saya bagi contoh jer..

Itu lah yang saya ingin sampaikan tetang kisah kawan saya itu... Dia menjadi jutawan dengan hanya membekal maklumat.. asetnya cuma portal dan maklumat..

Saya ingin perkenalkan kawan saya disini tetapi setelah meminta kebenarannya dukicita dia tidak benarkan... dia tidak mahu dirinya didedahkan. Saya kagum kerana walaupun dia tidak dikenali ramai tapi dia telah jadi jutawan.

Saya telah mohon dengan dia untuk terbitkan buku tentang beliau.. dia setuju tapi dengan syarat setelah dia dijemput dalam apa-apa rancangan televisyen dulu.. bila orang dah kenal dia baru buku boleh terbit..

Untuk pengetahuan semua, dia sebenarnya telah dianugerahkan Dato'..

Reply "sokong terbit buku" supaya saya dapat sampaikan kepadanya sokongan anda..
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
aku ada beberapa member mat salleh.. kerja diorang invest web2 dkt flippa...
total ada yg own sampai 100 web.. dari flippa... lepas beli + profit + rolling beli lagi + kasi update web + marketing + maintenance...

goyang kaki.. duit mengalir bagaikan air sungai tiap bulan...

tp sekarang mcm susah jugak.. ramai penjual web yg menipu... katanya purata pendaptan sebulan $2k .. tp jual web $5k ..

mcm x logik...
 

9AlWaYsc0oL9

Newbie
Joined
Dec 19, 2012
Messages
64
Points
6
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Anda akan dibongkarkan dengan satu rahsia yang sangat SUPER! Ianya adalah Ebook Usahawan Blog oleh Amirul Hafiz.

Siapakah Amirul Hafiz ini?
Beliau adalah seorang usahawan yang sedang meletop di tanah air kita. Beliau bongkarkan segala rahsiauntuk menjadi usahawan yang berjaya menerus blog. Sudah tentu ramai yang mempunyai blog di sini. Tetapi, adakah semua blogger telah menjana wang ratusan atau ribuan ringgit melalui blog?

Dalam Ebook Usahawan Blog ini, Amirul Hafiz akan membongkarkan rahsia dari pengalaman beliau selama enam tahun dalam dunia blogger.

Apa yang terdapat dalam blog ini?
#jana wang dengan blog
#rahsia kejayaan blog
#teknik jana pendapatan dengan blog
#review produk
#sewa iklan di blog
#install blog semudah abc
#istall theme semudah abc
#pilih plugins bagus semudah abc
#cara mendaftar nuffnang
#3 senjata utama nuffnang
#rahsia sulit nuffnang
#dan banyak lagi!!

Menarik bukan? Kebanyakan isi kandungan tersebut adalah berkenaan dengan Nuffnang. Beliau amat pakar dalam mempromosikan iklan dari Nuffnang sehinggakan mampu menjana pendapatan online yang begitu banyak.

Apa itu Nuffnang?
Nuffnang adalah sebuah syarikat yang membantu orang lain mempromosikan produk mereka. Kemudian, kita boleh mengambil banner/iklan yang terdapat di laman web Nuffnang. Syarikat ini akan membayar kita sekira RM0.10 - RM0.20 bagi setiap klik yang dilakukan ke atas iklan melalui blog/website kita.

Mungkin bagi anda 20 sen itu sikit sahaja, tetapi dengan Ebook Usahawan Blog, anda akan dibongkarkan rahsia untuk menggandakan 20 sen tersebut.

Saya telah membeli produk ini pada beberapa hari yang lalu, dan saya amat terkejut apabila pendapatan Nuffnang meningkat secara mendadak dalam beberapa hari sehaja! Alhamdulillah, tanpa bantuan Allah S.W.T dan saudara Amirul Hafiz tentu saya tidak mampu menjana pendapatan sebegini.

"Wow! Saya tertarik dengan Ebook tersebut! Erm.. Di mana boleh dapatkannya?"

Mudah aja, hanya perlu layari laman berikut dan anda boleh mendapatkannya dengan harga paling murah! Psst, Amirul Hafiz juga akan memberikan anda bonus yang sangat mahal harganya secara PERCUMA!
Berminat? Klik sini --> bit.ly/Ztf7xM

Salam sukses!
 

edwa88

freshman
Joined
Aug 31, 2012
Messages
11
Points
0
Dia kata kenapa orang sekarang masih lagi tak nampak-nampak peluang ini... aset ini sangat rendah
modalnya tapi nilainya boleh mencecah jutaan ringgit
.

Dah banyak bukti menunjukkan nilai website yang berjuta-juta ringgit. Siapa tahu nilai website Airasia?
Siapa tahu nilai website mudah.my ? Itu website kat malaysia. Tak payah sebut nilai website facebook.

Itu semua aset yang sangat tinggi nilainya. Bayangkan ada yang hanya menggunakan modal RM100 untuk domain
dan hosting tapi nilai websitenya adalah 2 juta...


Salam.. saya tak de la pandai pun dalam internet marketing ni, tapi saya cuma nak share pandangan saya jer.

Saya tengok ramai yg pilih internet marketing ni sebab selalu dengar cerita benda ni mudah. Tak macam offline biz
di mana kita kena pandai cari klien, kena buat promosi mulut, kena buka kedai.

Tapi bagi saya dua2 sama jer.. cuma medium jer yang berbeza.
Dua2 pun perlukan modal.. melain ada kudrat atau masa yang lebih lah.

Jujur bagi saya, site macam Mudah.my, Airasia, atau Facebook ni tak boleh dijadikan bila
sebut pasal modal rendah.

Sebab...

Airasia dah spend jutaan ringgi utk tujuan marketing... especially pengiklanan TV.

Untuk Mudah pulak, kalau sapa yang prasan strategi Mudah, mula2 dulu diorang guna
Google Ads utk create awareness. Pastu lama2 dah tak buat dah.. mungkin sebab brand
diorang dah cukup kukuh.

Untuk Facebook plak.. yang ni paling senang. Sebab bila produk bagus, tak perlu marketing sangat.
Tapi persoalannya mampu ke seseorang tanpa ilmu web dev yg tinggi utk create site macam Facebook
tanpa perlu spend puluhan ribu ringgit.


Bagi saya konsep site yg betul2 tanpa modal macam kat bawah..

1 - Blogging --> Ni konsep macam Oh Bulan, Beautiful Nara dok guna. Tapi mampu ke spend masa utk
provide quality content?

2 - Buat niche site dan seo sendiri... persoalan dia mampu ker seo sendiri? Habiskan masa utk buat backlink


Dari situ dia mula start fikir Bagaimana untuk mewujudkan maklumat yang sangat dikehendaki dan bernilai tinggi... akhirnya dia dapat satu idea... dia telah membuat kajian dan mula mengumpul maklumat... dan dia telah melabur untuk wujudkan satu portal tentang maklumat tersebut. Maklumat tersebut diperlukan dan digunakan oleh syarikat-syarikat korporat yang besar. Untuk membekal maklumat tersebut syarikat perlu membayar langganan dengan kos Yang tinggi. Mencecah puluhan ribu ringgit malah beratus ribu ringgit.

Saya rasa konsep ni bagus.. cuma masalah yang akan dihadapi mungkin bab offline marketing.

Saya ada buat freelance buat website utk local biz.. dan saya dah rasa macam mana payahnya nak cari klien.
Dari strategi nak dapat no contact biz owner dari gatekeeper, nak cold calling, dan nak close deal...

Bukan sy dengki atau apa... saya risau ramai yg berminat nak dapat duit dalam masa yang singkat secara online
tapi terlepas pandang benda2 lain...


Reply "sokong terbit buku" supaya saya dapat sampaikan kepadanya sokongan anda..

Memandangkan syarikat perlu bayar mencecah puluhan ribu ringgit malah beratus ribu ringgit utk jadi subscriber,
saya yakin mesti dibuat secara offline dan proper propasal diperlukan...

Saya sokong buat buku ni.. sebab bg saya semua buku ada market masing2.. kalau dengan buku ni
boleh tolong ajar saya cara nak buat deal dengan kompeni.. nak close klien.. mmg saya pun berminat nak beli.


Tapi kalau ada yang nak beli dengan harapan boleh buat duit dalam masa yang singkat dan modal minima,
saya rasa macam akan menyusahkan diri sendiri.

.
.
.

Tapi kat sini saya nak timbulkan satu persoalan... portal atau website yang mengandungi info2 tu mungkin
diterbitkan secara online. Bagi sy konsep ni lebih kurang cam membership site la kan?

Tapi kalau cara sebenar nak dapatkan profit tu kena buat proposal, jumpa kompeni face to face secara offline...

Agak2nya apa rahsia sebenar utk dapatkan duit tu?

Online marketing atau offline marketing?


~ No offense.. Saya hanya mengajak orang ramai berfikir bersama2...

~ Ini hanya pandangan peribadi saya.. dan mungkin totally salah...
 
Top