Asal usul NICK NAME anda?

fai

Newbie
Joined
Jul 3, 2006
Messages
361
Points
16
Age
35
NICKNAME : fai

Alasan mudah je.. sebab nama saya Mohd Faisal.. :)
 

Syed_Ikhwan

Senior
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,883
Points
38
nickname : Aston

asal usul : sebab dulu masa kat matrik ada rocall, then ada brother ni tanya.. budak yg mana satu, then diorang jwb "budak yg pakai baju aston villa tu". Pastu herdik balik senior tu, then start dari situ takda siapa berani kacau lagi. Start dari situ sejarah aston tu bermula. Then terus pakai nick ni dalam dunia internet terutama dalam mIRC untuk memudahkan kengkawan lama cari(server webchat, tapi sekarang tak join da & server malaynet-pernah jadi master kat sana dan sekarang kurang aktif). masa kat u pon org panggil aston jugak. sebab selalu lepak kat cc.

nickname : Syed_Ikhwan

asal usul : nama awalan dan akhir dari nama penuh saya, Syed Mohd Saiful Ikhwan.
 

hapisol

freshman
Joined
Aug 21, 2006
Messages
129
Points
18
Age
41
nickname : hapisol

asal usul : nama dlm i/c, mohamad hapisol othman
 

Imo Imora

freshman
Joined
Sep 7, 2006
Messages
461
Points
18
Hapisol tu memang nama anda yer. Wah.. saya ingat nama samaran.. :) . Lagi.. ada yang sudi berkongsi?
 

leila22

freshman
Joined
Sep 15, 2006
Messages
119
Points
16
Age
47
nickname: leila22

asal usul:

leila tu nama akak dan 22 tu favourite number. birth date 22, nombor rumah 22, nombor kereta pun 22. anak baru 2 dan dua2 dilahirkan dlm bulan 2! hmmm....byk nombor 2 nampaknya.
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
saya plak nickname surfaddict ni sebab dari start kenal internet thn 1997 mmg ketagih surf internet ni..

kawan2 pun selalu sound saya ni ketagih internet..dlm dok buat2 lawak tu dptlah idea guna nickname ni utk dunia maya saya ni.

utk blog saya gunakan nickname catzer..sbb panggilan saya catz..then dlm bahasa german kucing=katze..saya modify skit jadi 'catzer'.
 

Imo Imora

freshman
Joined
Sep 7, 2006
Messages
461
Points
18
nickname: leila22

asal usul:

leila tu nama akak dan 22 tu favourite number. birth date 22, nombor rumah 22, nombor kereta pun 22. anak baru 2 dan dua2 dilahirkan dlm bulan 2! hmmm....byk nombor 2 nampaknya.
Saya pun ada jugak terjadi camtu. Dua nombor saya beli iaitu Maxis dan Celcom nombor hujungnya ada sama dengan hujung saya punya IC iaitu 62 ( Maxis ) dan 15 ( Celcom ). Saya mula-mula beli x perasan.. dah lama2 baru terperasan :) .
 

leila22

freshman
Joined
Sep 15, 2006
Messages
119
Points
16
Age
47
wa..banyaknye no 2..hehehe..umur pun 22 ke?hahaha...income 2juta ye tak?jangan kawin 2 dah la ye..kui3...sori kak gurau je..:)
tang umur tu dah lebih la dik.....takde peluang la awak nak tekel akak!muahahaaha........
 

aad_lfcfn

freshman
Joined
Jul 31, 2006
Messages
48
Points
6
saya pulak simple jer tp nk share jugak..

NICK NAME AKU: aad_lfcfn
ASAL USULNYA DARI: a.a.d..(huruf-huruf dr nama aku).. lfcfn (liverpool fanatic fan)
 

tokwan

freshman
Joined
Sep 4, 2006
Messages
66
Points
6
Nick Name: Labanon

Asalusul: Di ambil dari penyanyi band dari Thailand huhuhu... best lagu2 dier.. guna nick ni semenjak darjah 5 lagi hehe sampai sekarang.

Sekian

p/s: LAbanon bukan LEbanon
waa.. penyanyi siam rupanya, tima aku dulu glamer ngan penyanyi siam nama 'tik shiro'.. sapa nak guna nick ni bleh laa kot .. sedap jugak tu, time tu lagu dia top laa.. tentu korang masih ingat lagu 'godeng na godeng'..hehe puas dah aku cari lagu tu sampai sekarang tak jumpa [email protected]

btw, tokwan tu asal dari tok+wan laa, biasalaa kan semua orang nak ada title 'wan' kat belakang mcm jutawan, hartawan, bangsawan, dermawan, wartawan... he he..., dan tuk tu mmg berangan nak pasang datuk kat depan wan tu yang jadi tok wan tu, almaklumlaa kerja deal ngan vendor cina ni, datuk saja depa panggil kita..... tah dapat ke tidak tuhan saja yg tau... moga2 tercapai. amin..
 

Imo Imora

freshman
Joined
Sep 7, 2006
Messages
461
Points
18
Ye.. warga WC yang baru. Anda nak berkongsi cerita? Meh cerita.. :)
 

power

freshman
Joined
Feb 8, 2007
Messages
281
Points
18
nickname:- power

Asal-usul:- Pasal aku power.....!!!
 

ramfir

Senior
Joined
Dec 4, 2006
Messages
1,726
Points
38
NickName: RamFir
Asal usul: RAMmel FIRdaus

Asalnya masa saya buat first multimedia presentation tahun 2000. Ending presentation patutnya kuar nama tapi, panjang sangat, susah nak sebut. Jadi entah tiba2 je dapat ilham Pendekkan nama jadi RamFir.
Nak guna nama sendiri panjang sangat.

Boleh kata nama yang diguna pakai dalam internet and luar internet.

Di dunia realiti, guna RamFir untuk semua projek grafik/design and multimedia saya.
 

aku

Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
2,105
Points
38
"lfcfn (liverpool fanatic fan)"
huhuhu.. memula pening gak cemana berkait lfcfn ngan liverpool fanatic fan.. sebab kalo akronim orang amik huruf depan.. sepatutnya lff..hehehe.. pk punya pk sampai terpk LiverFool aiseh... huruf c stand for what plak.. last2 baru perasan liverpool fanatic fan tapi agak salah jugak.. sebab kalo nak ikut cara tu.. should be llfcfn liverpool fanatic fan

apapun... sukehati ko la.. it's your nickname :p

aiseh... lupa cakap plak.. asal nick name aku adalah semasa aku nak daftar nick kat putera.com, aku main pilih jer.. last2 timbul ilham guna nick ni... kasik orang konfius sket... dan lagi satu, aku suka guna 'aku' berbanding 'saya'. 'saya' hanyalah digunakan dengan orang yang kurang rapat atau atas urusan bisnes dengan orang yang kurang rapat dan juga kalau nak rapat ngan awek haahaha... yang last tu lawak jer walaupun half truth...
 
Top