Apakah Punca KEGAGALAN Dalam Perniagaan Internet?

Cikgu Cinta

Newbie
Joined
Aug 17, 2011
Messages
455
Points
0
Assalamua'alaikum w.w dan Salam 1 Malaysia,

Saya ingin membuat survey berkenaan dengan punca kegagalan anda dalam perniagaan internet.


Semoga anda dapat memberi pendapat yang bernas di sini :)
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Waa'laikumsalam....

Antara punca utama kegagalan saya adalah TIDAK istiqamah dalam
aktiviti pemasaran.

TIDAK fokus kepada satu-satu teknik kerana faktor information overloaded (perggg tulis omputeh pulak).

TIDAK buat Trial & Error untuk menguji CTR kepada sesuatu teknik pemasaran.

TIDAK follow up jika dah ada buyer (tulis omputeh lagiii) yang membeli.

Itu jer yang secara sepintas lalu dalam kepala ni.


Sedang melakukan solusinya.... Insyaallah..
 

Cikgu Cinta

Newbie
Joined
Aug 17, 2011
Messages
455
Points
0
Waa'laikumsalam....

Antara punca utama kegagalan saya adalah TIDAK istiqamah dalam
aktiviti pemasaran.

TIDAK fokus kepada satu-satu teknik kerana faktor information overloaded (perggg tulis omputeh pulak).

TIDAK buat Trial & Error untuk menguji CTR kepada sesuatu teknik pemasaran.

TIDAK follow up jika dah ada buyer (tulis omputeh lagiii) yang membeli.

Itu jer yang secara sepintas lalu dalam kepala ni.


Sedang melakukan solusinya.... Insyaallah..


Terima kasih atas pendapat bro :)

Harap ada solusinya nanti :)
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Salah satu puncanya : Tidak fokus terhadap apa yang kita lakukan
 

Muhammad Fie

Senior
Joined
Jan 22, 2008
Messages
1,512
Points
38
FOKUS sebab UTAMA gagal.

Tidak kira dalam online atau offline, jika tidak fokus buat apapun tidak akan berjaya.

Contoh offline: Lihat orang jual baju, nak jual baju, lihat orang jual air, nak jual air, lihat orang jual insurance, nak buat benda sama.
Bila semua nak buat, maka tidak akan berjaya sebab tidak dapat FOKUS apa yang nak dibuat.

Online juga sama.
 

SchulzCube

freshman
Joined
Dec 29, 2010
Messages
141
Points
16
Terlalu banyak ilmu yang di pelajari sampai tak tahu mana satu nak guna... Hehe
 
Joined
Feb 28, 2012
Messages
231
Points
0
Ada byk punca, tapi yang paling utama:

1. Never take action (selalu bertangguh, malas nak start, separuh jalan, etc)
2. Negative mindset
 
Top