Apakah matlamat/target 2016 anda untuk tahun 2016 ?

Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,623
Likes
0
Points
38
Offline
#1
Salam semua warga WC . Dah lama x jalan2 kat sini . hehe

Btw jom berkongsi sama-sama. :D



1. Apa matlamat anda semua untuk tahun 2016 khususnya dalam perniagaan online ?

2. Adakah matlamat 2015 anda telah tercapai ?

3. Apakah bidang yang anda nak fokus untuk 2016 ?




p/s : admin kalau rasa x sesuai boleh delete @ pindah ke section lain :)
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,623
Likes
0
Points
38
Offline
#2
1. Target untuk 2016 saya nak start semula IM selepas setahun lebih berehat dari dunia IM .
Target 6 bulan pertama nak capai RM10k+ so x payah nak pinjam PTPTN sbb skg dah sambung pengajian . +Berpeluh+

2. Totally failed. Disebabkan beberapa masalah saya jarang online dalam tahun 2015 ni .

3. Afiiliate ( clickbank , jvzoo, amazon ) // Adsense ( blogging & seo )
 
Last edited:
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#3
Alamak..orang lama WC maii semula...ini yang TOKEY mau beb... welcome back to home my friends!
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#4
Tanya sket bleh tak bro :

1 - FAILED yg bro maksudkan totally failed atau tak sampai target bro anggap failed?

2 - Nak fokus affiliate? Banyak tue bro nak fokus...cb,jvzoo ngan amazon... mcm mana heh planning tue?

3 - Adsense? mmg dah tak bleh pisah heh bro...lain aa... :D

4 - Blogging? Ada domain dah ker bro...mantap nie bleh follow... :)

Selamat maju jaya bro!

1. Target untuk 2016 saya nak start semula IM selepas setahun lebih berehat dari dunia IM .

2. Totally failed. Disebabkan beberapa masalah saya jarang online dalam tahun 2015 ni .

3. Afiiliate ( clickbank , jvzoo, amazon ) // Adsense ( blogging & seo )
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,623
Likes
0
Points
38
Offline
#5
Tanya sket bleh tak bro :

1 - FAILED yg bro maksudkan totally failed atau tak sampai target bro anggap failed?

2 - Nak fokus affiliate? Banyak tue bro nak fokus...cb,jvzoo ngan amazon... mcm mana heh planning tue?

3 - Adsense? mmg dah tak bleh pisah heh bro...lain aa... :D

4 - Blogging? Ada domain dah ker bro...mantap nie bleh follow... :)

Selamat maju jaya bro!
1. Total Failed. Target tak sampai pun 5% . hhu . Sebab tahun ni banyak cabaran & tak dapat nak online dsebabkan susah nak online ( Kt kg line dah x ok. Dulu 2012-2013 xde masalah . :( ) Habis berterabur blog2 x update, domain x renew .

2. Blogging bro. Review site. Boleh campur2 jvzoo dgn clickbank atau affiliate lain :)

3&4. Adsense dgn autopilot blog . hehehehehe .

Tq bro. Selamat maju jaya untuk bro juga :D :D
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#6
Mungkin kena selektif sket kot bro..tapi bro orang lama mesti dah bleh baca mana yang bleh mana yg tak bleh...

Dalam tahun 2015 :

1 - Berjaya gak laa kot dengan affiliate local dan oversea walaupon hanya lepas2 buat bayar duit rumah, kereta buruk, bil2 tertunggak dan bawa keluarga kecil jalan2...

2 - Tak banyak dapat berkongsi kerana takut untuk berkongsi resipi kejayaan dgn orang lain...silapbesar rupanya... :(

Matlamat saya 2016 :

1 - Nak bawak guni kutip hasil pastue nak kongsi dalam pelbagai cara dengan kwn2 aa...harap2 dipermudahkan... :)

2 - Affiliate : market malaysia klikjer & timkerjaya kot... market oversea amazon dulu kini dan tak tahu sampai bila... :)

3 - Blogging - Buat blog bodo2 citer sembang kedai kopi dapat bg info kat org sket jadi laa...dapat kutip hasil satu BONUS.

4 - SEO - Benda ulang ulang mesti nak 1st page...so akan cuba seberapa banyak perkara yg bleh sumbat dalam 1stpage tue...

5 - Adsense dan seangkatannya - Nama dah banyak kali blacklist apply pon nanti sama jek..so layan yg lain kot...chitika, 8share, churpchurp ( duit dapat kecik2 jek... :p )

Cukup laa setakat yang atas nie...Nak buat banyak2 takut lari fokus... :)


1. Total Failed. Target tak sampai pun 5% . hhu . Sebab tahun ni banyak cabaran & tak dapat nak online dsebabkan susah nak online ( Kt kg line dah x ok. Dulu 2012-2013 xde masalah . :( ) Habis berterabur blog2 x update, domain x renew .

2. Blogging bro. Review site. Boleh campur2 jvzoo dgn clickbank atau affiliate lain :)

3&4. Adsense dgn autopilot blog . hehehehehe .

Tq bro. Selamat maju jaya untuk bro juga :D :D
 
Last edited:
Joined
May 16, 2011
Messages
76
Likes
3
Points
8
Offline
#7
1.Dah hampir 10 tahun business online.
.Matlamat 2016 -InsyaAllah, kekalkan, disamping jana wang utk minum teh tarik setiap hari
2. Matlamat 2015 konsisten seperti di tahun tahun lalu.Untung tak banyak , rugi tak de kot
3.Tahun 2016 ini, fokus kepada bidang yg sama
( Pendidikan @ Halaman Matematik Tambahan SPM ) l& sambil jalan jalan , sambil promosi, InsyaAllah .
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#8
Terbaik cikgu! Sayang saya masa SPM 2000 takde modul addmath cikgu nie..kalo tak takde laa paras2 hidung jek lulus... :)

Niche cikgu agak unik dan tiap2 tahun ada permintaan...semoga tahun 2016 menjadi tahun cemerlang cikgu ya!

1.Dah hampir 10 tahun business online.
.Matlamat 2016 -InsyaAllah, kekalkan, disamping jana wang utk minum teh tarik setiap hari
2. Matlamat 2015 konsisten seperti di tahun tahun lalu.Untung tak banyak , rugi tak de kot
3.Tahun 2016 ini, fokus kepada bidang yg sama
( Pendidikan @ Halaman Matematik Tambahan SPM ) l& sambil jalan jalan , sambil promosi, InsyaAllah .
 
Joined
May 16, 2011
Messages
76
Likes
3
Points
8
Offline
#9
Terbaik cikgu! Sayang saya masa SPM 2000 takde modul addmath cikgu nie..kalo tak takde laa paras2 hidung jek lulus... :)

Niche cikgu agak unik dan tiap2 tahun ada permintaan...semoga tahun 2016 menjadi tahun cemerlang cikgu ya!
InsyaAllah, T/Kasih
MrDisc.,Saya Guru Internet , tak pernah ajar di mana mana sekolah ! :D
 
Top