Apakah Freight forwarder terbaik?

xtrm_cdr

freshman
Joined
Jul 21, 2006
Messages
124
Points
16
Age
34
Ada tak sape2 yang dah try mana2 freight forwarder utk dpt alamat di US? Kalau ada boleh bagi review sikit di sini ya :)
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
silap tempat bertanya ni.......... lg pun setau aku freight forwarder tu ialah shipping company yang kita gunakan utk bawak masuk barang yg kita beli dari luar negara dalam kuantiti banyak giler. kalau setakat nak dapat alamat us banyak orang us yang ditawarkan servis mcm tu. tanyala pakcik google.
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
33
silap tempat bertanya ni.......... lg pun setau aku freight forwarder tu ialah shipping company yang kita gunakan utk bawak masuk barang yg kita beli dari luar negara dalam kuantiti banyak giler. kalau setakat nak dapat alamat us banyak orang us yang ditawarkan servis mcm tu. tanyala pakcik google.

tu mksud freight forwarder rupanya..thanks bro successsor!
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
Setakat ni company terbaik utk bawa barang dari US ialah company dari Singapore (nama comgateway) yang ada kerjasama dengan PayPal. Ni website dia www.hopshopgo.com. Ada diskaun utk pengguna PayPal. Terbaik dari Ladang!!
 

maz07

freshman
Joined
Nov 25, 2011
Messages
38
Points
6
Hi semua, freight forwarder tu boleh digunakan tak kira barang kecil ke besar. Saya pernah order HP dari Ebay pas tu pkai freight forwarder. Senang saja! Saya dah cuba viaddress.com, service diorang memang yang terbaik! Manakan tidak? Saya bagi korang tengok apa kelebihan servis diorang nie:

Pendaftaran _ FREE
Membership - FREE
Concierge Service Fee - FREE
Consolidation of Multiple Packages - FREE
Consolidation Fee _ FREE
Repackaging (To Lower weight) - FREE
Product Images - FREE
Duration Of Storage For 90 Days - FREE
Weekly Storage Fee (After FREE Storage Duration End) _ NONE
Other Fees - NONE
Paypal Offered - Yes
International shipping Carriers - Fedex, USPS, DHL, UPS.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut sebelum korang join, checklah website Viadress ni yang korang bleh nampak sendiri perbezaan yuran shipping diorang ni memang MURAH berbanding yang lain. Tak rugi pun sebab FREE.

Harap ni dapat membantu. Saya memang sarankan ni coz dah pernah guna.
 
Top