Apa yang lebih penting daripada trafik?

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#1
Joined
Dec 29, 2010
Messages
138
Likes
0
Points
16
Offline
#3
Selalu trafik jer yang di utamakan, tetapi info dari saudara adalah berlainan dari apa yang difikirkan... Info yang sangat menarik dan membuka minda saya berkenaan dengan info yang saudara berikan... Terima kasih... :)
 

wanzaki

freshman
Joined
May 27, 2008
Messages
28
Likes
0
Points
1
Age
41
Offline
#4
Good info from RK... saya stuju...
Trafik yang dapat memberikan pulangan yg baik perlulah datang dari trafik yang berkualiti tinggi. especially trafik from exact target market. InsyaALLAH akan ada conversion yg tinggi.
Based on my experience, trafik yang saya jana utk salah satu bisnes online saya begitu specific kepada certain target market shaja..barulah pelaburan utk google adwords & fb ads terasa amat berbaloi dengan hasil jualan secara online selepas itu...
 
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,811
Likes
0
Points
38
Offline
#7
trafik la yg penting jugak akhirnya....lagi-lagi trafik berulang....
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
231
Likes
0
Points
0
Offline
#11
Terima kasih, Saudara Raja Kamil. Banyak informasi dan ilmu yang dikongsi. Perlu diambil nota dan dipraktik dari masa ke masa ni.

Antara yang saya dapat tangkap kuncinya, adalah dalam dunia perniagaan, istilah meniru daripada orang yang sudah berjaya (pandai/mahir/pakar) adalah terpakai dan digalak.

Tentang soalan tu, saya cubalah, ya. Mungkin, kedai itu lemah tentang daya penarik pandang pertama pelanggan?
 
Joined
Apr 11, 2012
Messages
131
Likes
0
Points
0
Offline
#16
Trafik memang penting..tapi nak tarik traffic ramai tu kadang2 sukar. Kalau nak, boleh belajar dgn Rahman Basri. hehehe
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#17
tntg tiru RK ni sy berjaya tiru satu jer..kosongkn akaun n cuba bg akaun tu berisi balik tp xsama la cara dgn RK..beliau otai..sy ni budak baru bljr jer..ape pn RK memg terbaik la. :-bd
 

PakLang

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
28
Likes
0
Points
1
Offline
#18
Thanks RK, maklumat yang sangat berguna (sampai tertekan butang thanks hehe)

Ok, biar saya cuba pulak.

Saya ada website menjual panduan gitar. Then, orang datang ke website saya dengan carian "belajar main gitar" di google. Apa yang perlu saya buat ialah menyakinkan pelawat dengan membuat sedikit demo cara bermain gitar. Kemudian saya akan buat panduan gitar saya lain daripada panduan gitar yang terdapat di kedai-kedai buku (cth: warna cantik, moneyback guarantee, lebih padat dengan maklumat gitar).

Adakah saya akan mendapat sale? Siapa boleh jawab soalan saya ni? Kepala den dah poning ni huhu :p
 
Top