Apa program affiliate paling untung kat malaysia?

Joined
Sep 13, 2014
Messages
68
Likes
15
Points
8
Offline
#1
Saja nak try local punya barang. Balik-balik kalau affiliate amazon, clickbank, cj, etc. Kalau ada yang buat full time income promote affiliate local mohon share ye.
 

asmuie

freshman
Joined
Jul 12, 2015
Messages
19
Likes
4
Points
3
Age
30
Offline
#2
setakat ni dalam Malaysia, zalora ade buat affiliate..tpi paling mengutungkan tu tak surelah..tempat lain tak tahu,setakat ni nmpak macam kalau tolong promote ebook pun nampak macam ok..
 

shuib

freshman
Joined
May 28, 2013
Messages
11
Likes
1
Points
3
Offline
#3
Untuk produk digital boleh cuba kat Ashadee
Saja nak try local punya barang. Balik-balik kalau affiliate amazon, clickbank, cj, etc. Kalau ada yang buat full time income promote affiliate local mohon share ye.
 
Joined
Jan 26, 2015
Messages
25
Likes
1
Points
3
Offline
#4
Saja nak try local punya barang. Balik-balik kalau affiliate amazon, clickbank, cj, etc. Kalau ada yang buat full time income promote affiliate local mohon share ye.
Definisi untung berbeza mengikut individu.

Ada yang define untung dengan setiap produk affiliate net profit RM 50 dan ke atas - tetapi susah nak menjual / close deal.
Ada yang define untung dengan setiap produk affiliate net profit RM 20 dan ke bawah - produk senang jual dan ada repeat sales / recurring sales.

Bro seo_nerd cari untung yang mana satu?
 
Joined
Aug 15, 2015
Messages
60
Likes
10
Points
8
Age
31
Offline
#5
Saya ada satu program yang bagus dan memang ianya bayar kita.

Anda boleh cubanya.

Tapi baru2 ini. Server mereka menghadapi masalah. Hingga menyebabkan kegusaran di kalangan ahlinya.
Saya pun risau juga. hahaha. Tapi tetap bersabar dan bertawakal.

Mungkin lain kali sajalah. Hahaha.
 

wpe

Senior
Joined
Feb 13, 2008
Messages
768
Likes
2
Points
18
Offline
#6
Niche paling banyak permintaan ialah niche K______ .
:)
Memang lubuk buat duit
 
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#7
Buat masa sekarang saya lihat trending bisnes affiliate berbentuk telekomunikasi..
Yang paling top sekarang ni ToneExcel..

Saya sendiri buat juga..tak sia2..
 
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,757
Likes
0
Points
36
Offline
#8
better cari program affiliate yang buat bayaran kepada agen mengikut sistem... contoh boleh lihat ashadee.com dan klikjer.com
 
Joined
Jan 22, 2015
Messages
146
Likes
15
Points
18
Offline
#9
better cari program affiliate yang buat bayaran kepada agen mengikut sistem... contoh boleh lihat ashadee.com dan klikjer.com
Ini memang dua jenama yang boleh percaya.
Dapat bayaran betul-betul masuk dalam akaun bank.
Talak tipu punya.

Dimiliki oleh antara 2 pioneer internet marketer peringkat
local.
 
Joined
Sep 26, 2013
Messages
48
Likes
4
Points
8
Offline
#10
Ini memang dua jenama yang boleh percaya.
Dapat bayaran betul-betul masuk dalam akaun bank.
Talak tipu punya.

Dimiliki oleh antara 2 pioneer internet marketer peringkat
local.
Setuju dengan pandangan kedua-dua nie...so boleh cuba ye...
 
Joined
Sep 12, 2015
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#15
xpe ke kalau kite bg ic smua tu? sy br bljar lg. sy nk thu jugak mklumat dr sspa yg pernah join.
 
Joined
Nov 28, 2008
Messages
84
Likes
0
Points
6
Age
38
Offline
#16
kalau dapat tahu lebih banyak affiliate marketplace kat Malaysia ni lagi bagus. Otai2 share kalau ada lagi
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#18
Biasa orang tahu ada Ashadee dan Klikjer..saya pun banyak guna 2 ni yang utama..yang lain yang saya tahu ada Aztetic.my..tapi aztetic lebih kepada platform untuk penjual..kalau nak jadi publisher kene tahu siapa yang guna platform..contohnya majalahniaga.aztetic.my untuk produk yang diterbitkan oleh majalah niaga..

+Hmm+
 
Joined
Apr 29, 2008
Messages
32
Likes
1
Points
8
Offline
#19
Kalau saya promote amazon and setipa bulan ada RM2000-RM4000 dan amazon bayar dekat saya punya US bank dan saya transfer ke bank saya di malaysia tapi bank akan tanya tak dan saya kena bayar tax tak?

Saya tak faham sesiapa yang buat online busines, dia orang macam mana boleh bawa masuk duit dari luar negara tanpa masalah.
 
Last edited:
Joined
Oct 13, 2015
Messages
14
Likes
2
Points
3
Age
28
Offline
#20
Saja nak try local punya barang. Balik-balik kalau affiliate amazon, clickbank, cj, etc. Kalau ada yang buat full time income promote affiliate local mohon share ye.
Ada pernah dengar affiliate junction?tapi ni versi offline la,komisen berdasarkan orang berbelanja atas nama kita,tugas kita hanya daftarkan orang dan kedai sahaja.heww..
 
Top