Apa makna upgrade simkad ke.( tone plus , tone excel )

zanli

junior
Joined
May 16, 2011
Messages
78
Points
8
Secara kebetulan, saya bawa balik risalah Tone Plus dan Tone Excel yg terdapat di kaunter Petronas.Dah baca dan buka website, pelan pemasaran , pendapatan pasif dan sebagainya yg dinyatakan.Mengikut pemahaman saya,kalau beli business pack ( sim kad baru ) , maknanya kena guna no tel baru le.

Ada tak sesiapa yg boleh memberi penerangan ? T/Kasih
 

Rizwan Wahid

freshman
Joined
Oct 31, 2015
Messages
16
Points
3
Age
39
Secara kebetulan, saya bawa balik risalah Tone Plus dan Tone Excel yg terdapat di kaunter Petronas.Dah baca dan buka website, pelan pemasaran , pendapatan pasif dan sebagainya yg dinyatakan.Mengikut pemahaman saya,kalau beli business pack ( sim kad baru ) , maknanya kena guna no tel baru le.

Ada tak sesiapa yg boleh memberi penerangan ? T/Kasih
Assalammualaikum tuan...tuan boleh kekalkan nombor lama ke simkad Tone Excel tanpa cas tambahan...untuk lebih pencerahan boleh hubungi saya di 012-2749715
 

zanli

junior
Joined
May 16, 2011
Messages
78
Points
8
Terima kasih sdr Rizwan,
Saya berminat kepada pendapatan pasif, namun Tone Excel tak jelas bagaimana caranya begitu juga dgn XOX.
Saya dapati Tone Plus pula macam konsep " multi level" - ( adakah mematuhi syariah ? )

Pemahaman saya , dalam Tone Plus, apb ahli topup ( setiap bulan ) , kita akan dapat komisyen 13% begitu juga dgn penaja kita, menerima 13% dgn syarat kita perlu ada sekurang kurangnya 4 ahli di bawah kita.Secara pengiraan kasar, sekiranya ahli komuniti wang cyber menggunakan Tone Plus, rasanya tak de masalah untuk setiap seorang nak dapatkan 4 orang ahli tu.Mungkin setiap seorang dapat 10 - 20 dengan syarat, dilakukan pengagihan secara adil

Jika ada ahli di sini yg menggunakan Tone Plus, adakah mereka ini mengambil peluang ini ?
Jika belum, mungkin kita boleh bermula...Haha
 
Last edited:

Rizwan Wahid

freshman
Joined
Oct 31, 2015
Messages
16
Points
3
Age
39
OneXOX, Tone Plus & Tone Excel ada kelebihan masing2.
Saya pilih Tone Excel. Dah ada byk testimoni & ada lebih 1 juta pengguna.
Mudah je nak faham pasal Tone Excel ni...kalau tak faham saya boleh terangkan
+Hmm++Hmm++Hmm+
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Upgrade simkad Tone Excel / Tone Plus maksudnya mungkin..

1) tukar simkad dari tak dapat duit kepada buat duit
2) boleh kekal nombor lama tapi line berbeza (Tune Talk)
3) dari topup takde point kepada topup dapat point
4) belanja topup sendiri pun dapat duit
5) orang lain topup pun kita tak pasal-pasal dapat duit.
6) FREE perlindungan insuran kemalangan diri takaful ETIQA RM50k (topup >RM50/sebulan)
7) cabutan bertuah setiap tahun.
8) diskaun esklusif Hotel Tune seluruh dunia.
9) dan banyak lagi.....

Kalau nak disenaraikan, memang banyak kelebihan upgrade simkad ni.

Pada pandangan peribadi saya pula simkad Tone Excel / Tone Plus ni
mengajak kita tukar minda daripada seorang Consumer kepada Prosumer.

Consumer = Pengguna
Prosumer = Pengeluar + Pengguna

Kita yang pilih nak jadi yang mana.
Prospek luas. (37 juta pengguna handphone di Malaysia)
Tak ganggu dengan kerja yang kita buat.


P/S : Sekarang program simkad ni bakal mengorak langkah ke peringkat
antarabangsa sikit masa lagi !

Tengok website dia pun dah bersedia kearah itu. (ToneGroup dot net)

Semoga dapat sikit pencerahan.
 
Top