Apa Itu CPA?

Kasimo Aloi

Newbie
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,347
Points
38
ko akan dapat komisen jika orang tu buat tindakan samada just mengisi form atau beli
 

krolbiz

freshman
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,624
Points
36
CPA bermaksud = Cost Per Action / Cost Per Aqcuisition. Kita (biasanya affiliate) dibayar oleh advertiser / merchant oleh hasil tindakan yg dibuat oleh pelawat laman web yg dipromote oleh kita. Tindakan ni pelbagai.. samada ianya dalam bentuk mengisi borang, melihat site, join newsletter, ataupun pelawat tu beli produk...
 

titaniumhijau

Senior
Joined
Aug 19, 2006
Messages
2,595
Points
38
Age
36
cpa nie memang best plak aku saya buat sekarang nie...1 submit 1.10usd saya dapat

hehe. tol. tol..sekarang paling best. 2.00usd dan persubmit dan 3.50usd per register. hehe..dok promote 2 benda nih je sekarang..

yg 1usd persubmit pun banyak. hehe.. :D
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
camner nak join natang CPA ni?
Apakah site2 yg hebat tuh??
Citer la sikit kawan... :)
 

hanzthepsyco

freshman
Joined
Sep 2, 2009
Messages
2
Points
0
ni cpa2 site yg aku dh join...alhamdulillah program cpa ni yg dh bg aku income...stakat ni program yg btol2 bgs ialah cj.com...mmg masyuk...payout pn ontime...cuba la try...ni link2 die...

cj.com
linkshare.com
azoogle.com

yg linkshare n azoogle aku dh msk tp bru je join...income x dpt lg...korang cuba la try...kang aku dh dpt income dr 2 site ni aku inform korang...harap dpt mmbantu...
 

e1xtrim

freshman
Joined
Nov 9, 2009
Messages
445
Points
0
khairilz, kalau nak tahu detail, klik signature biru kat bawah ni...hehe

Apa da... link cannot be found.

cpa.jpg
 

silentkiller

Newbie
Joined
Oct 29, 2009
Messages
232
Points
16
salam pada semua..
lepas baca thread bro rash pasal Siapa Nak Buat CPA tapi susah?
teringin pulak nak join cpa ni..
so belek punya belek terjumpa thread ni..

boleh tak terangkan apa benda cpa ni lebih details..
sy dah baca post2 sebelum ni..
iaitu bila ada org join bawah kita..kita akan dapat komisen..

cumanye sy tak paham...
apa yang kita jual?
dan setiap seorang mesti ada blog ker?
dan juga pembayaran melalui cek saje ker?

maaf jika soalan tak logik..
terima kasih semua..
 
Top