Apa hosting terbaik?

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
aku sampai skang pakai shinjiru.com.my hehe

aku slalu main game online..
dan aku tgk budak2 slalu pakai hosting ni..
bila aku main game online laju je hehe
 
Last edited:

amer_addin

freshman
Joined
Oct 6, 2010
Messages
51
Points
0
Age
31
>>>>Exabytes=Terbaik....;)
 

The Avatar

freshman
Joined
Jan 9, 2009
Messages
42
Points
6
ipage ok x??
ade sape2 ade pengalaman ngan ipage??

iPage, support dia ok, selalu layan dan senang berurusan dengan mereka. kebanyakkan daripada service yang dia tawarkan memuaskan cuma satu kelemahan ketara dia, server slow giler, kalau nak load website, makan masa jugak la. so saya tak recommend untuk guna hosting nie. Money back guaranteed memang dia buat, so kalau nak try dulu boleh la try. kalau tak puas hati boleh mintak duit balik.

Saya recommend Jomhosting. Saya rasa hosting tempatan yang lain pun bagus juga. Yang penting, ada cpanel dan basic support seperti support mysql dan sebagainya.

Yang ni saya sokong. Dah guna dah untuk banyak website, laju pun laju. support dia ok la, submit ticket dan dlm masa kurang 24jam dia akan respon. harga memang yang termurah boleh anda jumpai diluar sana. Milik orang bumiputra. Highly recommended.
 

habiburrahman

freshman
Joined
Dec 14, 2008
Messages
627
Points
16
Tak best la thread ni..sebab takda tempat nak POLL...cuba buat poll kat sini...rasanya nampak lebih cantek :)
 

Faizal

Senior
Joined
Jan 29, 2009
Messages
1,052
Points
38
saya ada sejarah hitam dengan hanyahost :(

ape yg sejarah hitam tu bro? cte r sket. boleh buat iktibar..hehe :D
ngn hostbuaya plk knp dah lama pakai nnt baru tau? ape yg x bestnya hostbuaya tu? nk kena tau gak ni..:think:
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
ape yg sejarah hitam tu bro? cte r sket. boleh buat iktibar..hehe :D
ngn hostbuaya plk knp dah lama pakai nnt baru tau? ape yg x bestnya hostbuaya tu? nk kena tau gak ni..:think:

semasa mula2 menceburkan diri dalam bidang IM ni, justhost tak tolong aku pun masa semua blog aku kena malware...
habis semua hancur.... ade beberapa domain aku biar expired jer... tau jerlah nak setup manual blog.... support pun lembab...

tapi sekarang sejak guna backup buddy, sekejap jer settle :)

Sekarang ni pulak tgh main autoblog, so... lama-kelamaan shared hosting tak mampu nak tanggung.... hostgator ok...
support superb... tapi paham jer lah... autoblog........ :)
 

mudahsaja

freshman
Joined
Feb 28, 2010
Messages
50
Points
0
Saudara boleh cuba Exabytes punya hosting package. Saya serta sahabat saya memang puas hati dengan service yang mereka beri.

Memang yang terbaik adalah exabytes kerana ia terpilih anntara best hosting company di asia tenggara ni. ada server kat US lagi...

Servis memang superb, gerenti masalah akan settle. Tapi yang tak syoknya KOS menyewa terlalu mahal. Yang baru memang tak sanggup. Saya sendiri sewa hosting dekat RM350.00 setahun. Kalu ambik yang local yang sama SPEC mungkin hanya RM100 - 200 jer...

Tapi saya amat puas hati dengan support 24jam yang world class.
 
Top