Apa hosting terbaik?

nasruddin1987

freshman
Joined
Jul 5, 2009
Messages
15
Points
0
Salam semua kat sini nak tanye sikit,

boleh tak tolong listkan hosting provider terbaik dari Malaysia?

kalo boleh korang ceritala pengalaman korang dari segi kebaikan,kelamahan, script yang ader dan berapa cost yang korang kena?

..ak bukan aper skang nie tgh pening kepala nak cari hosting..
 

nasruddin1987

freshman
Joined
Jul 5, 2009
Messages
15
Points
0
netkl.com
datakl.com
hivehost.net
jomhosting.net
sepakuhosting.com
sempoihosting.com
exabytes.com.my
www.mercumaya.net
www.webz.com.my
namshaz.com
baitulbytes.com
tnt.com.my

ko pilih yg mana bagus,cari harga sesuai,pastikan uptime server 99++ ,bandwith sesuai ialah 2 gig ke atas

jadi antara semua yang list up yang mana paling best?
dan antara yang list tu yang mana yang friendly user sb pengetahuan ak tentang html/php/javascript agak limited?
 

louis87

freshman
Joined
Jul 11, 2009
Messages
24
Points
0
Saudara boleh cuba Exabytes punya hosting package. Saya serta sahabat saya memang puas hati dengan service yang mereka beri.
 

cikgumurni

freshman
Joined
May 6, 2009
Messages
37
Points
0
hrmmm... jgn la pakai hivehost.net... sakit hati ja... customer support mcm menggong. org tanya lain dia jawab lain. tanya soalan advance sikit, tak jawab terus..

saya rasa exabytes ok sebab tecnical support dia sedia membantu. bukan nak promote, tapi saya dah guna macam2 hosting company utk clients, tapi tak ada yang boleh bagi support mcm exabytes. walaubagaimana pun, server exabytes akan jadi lembab antara pukul 6 petang dan pkul 2-3 pagi. heheh. tapi ok la.. support tu penting.
 

mujahid_is

freshman
Joined
Aug 6, 2008
Messages
181
Points
16
Jika nak wat website atau blog kena cari hosting yang boleh loading cepat dan laju mcm kawan2 kita bgtau kat atas. JIka bandwith x besar dan pengunjung ramai pun tak guna gak. Harap apa yang aku kongsi ni sebagai panduan sahaja.
 

alan

Senior
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,630
Points
38
saya pakai exabyte(RM399) & akan tukar ke Hostgator(RM420)

Utk site malaysia, Exabyte lebih sesuai

hrmmm... jgn la pakai hivehost.net... sakit hati ja... customer support mcm menggong. org tanya lain dia jawab lain. tanya soalan advance sikit, tak jawab terus..

saya rasa exabytes ok sebab tecnical support dia sedia membantu. bukan nak promote, tapi saya dah guna macam2 hosting company utk clients, tapi tak ada yang boleh bagi support mcm exabytes. walaubagaimana pun, server exabytes akan jadi lembab antara pukul 6 petang dan pkul 2-3 pagi. heheh. tapi ok la.. support tu penting.
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
erm maaflah menyelit sikit..
cuba try dari sepakuhosting.net
ada pakej RM40 TERMASUK domain..

http://sepakuhosting.net

sy dah guna, support dari YM, siap jadi member lagi..huhu..
owner die memang friendly.. tp jgn buat masalah dah la..
setiap hosting ada TOS masing2.. so baca dulu TOS yang diberikan..

Lepas itu pilihlah mana yang sesuai untuk kegunaan anda..
jika setakat blog, rasanya pakej RM40 tu dah terlebih cukup..
 

Adol

freshman
Joined
Jul 13, 2009
Messages
61
Points
6
aku pakai sepakuhosting.. memg murah la serendah rm15 setahun, domain rm30 setahun kos suma rm50 je setahun. kalu nak beli leh la klik link kat signeture aku kat bawah nie... servis memg bagus la.. admin mudah untuk contac.. kalu pape masalah senang nak hubungi... hosting gak support easy autorespon, ada setengah hosting x support easy autorepon, so kalu nak wat biz internet nak kumpulkan mail list dgn easy autorepon seng la...
 
Last edited:

louis87

freshman
Joined
Jul 11, 2009
Messages
24
Points
0
Saudara boleh cuba Exabytes.
Lagipun pihak Exabytes mengadakan promosi untuk hosting package mereka.
Boleh rujuk kepada exabytes.com.my
 
Top