Apa beza wc dulu dan sekarang dari segi 'rank' ?

Joined
Jun 29, 2011
Messages
301
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Assalamualaikum dan salam ceria.
.
Saya sudah lama berada di WC ni sejak tahun 2011 lagi, WC baru ini saya masih belum dapat kuasai sepenuhnya.
.
Saya bukan nak komen atau nak bagi cadangan, saya cuma nak tanya perbezaan WC dulu dan sekarang dari segi 'Rank'.
.
Kalau dulu rank saya adalah WC Premium (Gold Member), tapi sekarang kenapa saya rank saya jadi 'newbie' semula.
.
Bagaimana rank ini boleh ditingkatkan? Atau apakah sejak WC ini bertukar milik, maka semua ahlinya bermula dari newbie semula?.
.
Harap dapat penerangan sebab saya dah agak lama tidak ‘online’ dalam forum ini.
.
Terima kasih
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#2
Wasalam..

WC baru mengunakan sistem rank dimana,fungsi ini digunakan untuk memeriah kan WC.Sejak ambik alih WC, jumlah Forummer yang active sangat sedikit terutama warga WC Premium yang hanya gunakan WC premium untuk beriklan sahaja.

Jadi dengan itu, sy tukar suma sistem kepada sistem rank dan saya hapuskan sistem WC Premium (tiada bayaran pun saya terima dr status ini dr owner lama)


Semua keistimewaan WC Premium di buka sepenuhnya kepada semua orang secara Percuma.Ex WC premium juga tidak hilang ape2 keistimewaan juga. contohnya iklan percuma dan sebagainya.Jadi,tiada beza keistimewaan WC Premium dengan Rank yang biasa.Cuma akan ade beberapa keistimewaan yang dilimitkan mengikut rank nnt.(belum difikirkan).

Untuk dapatkan Rank, anda hanya perlu aktif sahaja..n dapat response yang baik dr forummer lain (elakkan scammer)

Tq
 
Joined
Jan 30, 2016
Messages
9
Likes
3
Points
3
Age
50
Offline
#4
Assalamualaikum,

Saya juga org lama tapi sudah jadi newbie kat wc baru ini. Kena bermula dari zero tidak mengapa asal ada tempat untuk mendapat ilmu dan posting iklan. Tqvm WC
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#5
Assalamualaikum,

Saya juga org lama tapi sudah jadi newbie kat wc baru ini. Kena bermula dari zero tidak mengapa asal ada tempat untuk mendapat ilmu dan posting iklan. Tqvm WC
Thank You +Terbaik+

Tp nape kat info mcm baru register yer

Capture.PNG
 
Joined
Nov 27, 2010
Messages
268
Likes
2
Points
18
Offline
#6
I see..kena lebih kerap posting lah kalau macam tu..mengerti gue..+Hi+

tapi saya suka emoticon baru ni..aktif n animated..+Bersorak+

macam2 ada.+Lulus++Kacak++HisapRokok++Pesanan++Melibas++Malu2+
 
Joined
Jan 22, 2015
Messages
142
Likes
14
Points
18
Offline
#7
Tak kisahlah rank apa pun. Yang penting terdapat
banyak info dalam forum ni.

Harap takdelah spammer yang suka mencelah tak
tentu hala dah lah.
 
Top