Anda Bijak??Tolong jawab soalan ni..

Status
Not open for further replies.

nurjannah

Newbie
Joined
Aug 16, 2008
Messages
616
Points
16
Salam buat semua warga WC ('',)

Anda pernah baca buku dari PTS??

Semakin hari, buku penerbitan dari PTS semakin meningkat dan ucapan tahniah kepada PTS..Sekadar ingin bertanyakan soalan kepada anda yg bijak, agak2 la kenapa ramai org yang suka membeli dan membaca buku dari syarikat penerbitan PTS ni??

adakah kerana cover buku mereka yg cantik??
atau kerana pengisian dalam buku tuh menarik??
atau mungkin kerana harga buku yg berpatutan??

harap semua warga WC dpt membantu sy dlm membuat kajian ni.(^_~) tenkiu~
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
ketiga-tiga sebab di atas. Setiap bulan saya akan spend 100 ke 500 untuk beli buku buat saya, isteri dan anak.

Kebanyakannya datang dari PTS. Satu lagi, topik....
 

aminbeb

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
1,147
Points
38
Age
41
bagi saya , kalau nak beli buku saya akan tengok pada sinopsis buku kat cover belakang tu.

kalau buku tu tak balut saya akan selak sepintas lalu untuk lihat kandungan sebenar buku tersebut.

tak kisah la buku tu datang dari penerbit mana. Selain PTS, Think Libarary pun best2 gak buku diorang.
 

JANGKUALIS

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
4
Points
0
Apa yang penting isi serta persembahan..Harga jatuh no.2..Macamana mahalpun kalau kandungan padat dengan info..orang tetap beli..kalau kandungan hampas..harga murahpun tak laku..macam dengar lagu..kalau sedap d dengar orang akan dengar berulang kali..apa penting berbaloi
 

nurjannah

Newbie
Joined
Aug 16, 2008
Messages
616
Points
16
Apa yang penting isi serta persembahan..Harga jatuh no.2..Macamana mahalpun kalau kandungan padat dengan info..orang tetap beli..kalau kandungan hampas..harga murahpun tak laku..macam dengar lagu..kalau sedap d dengar orang akan dengar berulang kali..apa penting berbaloi

setuju2..tapi ada je buku tu content tak berapa sgt pun, tapi cover je gempak lebih..dan disebabkan tu,org tertarik nak beli=)
 

madno

Senior
Joined
Jun 12, 2007
Messages
662
Points
18
hoho. kalau dari segi content aku rasa biasa jer kot. mungkin juga sebab

pts nih penerbitan dia selari dengan kehendak zaman skang yg serba

moden nih. lagi pun buku dia banyak yg santai2 takda yg berat2 sangat

dan tebal2 sangat.

tapi apa yang aku tertarik nak beli dekat pts nih sebab cover dier yang

mmg cun habis.
 

mamatpenang

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
2,551
Points
38
ye aku ade gak layan buku pts nie memang best tapi bagi ku buku yang paling best adalah buku berani gagal dare to fail bagi semangat dalam hdup
 

nurjannah

Newbie
Joined
Aug 16, 2008
Messages
616
Points
16
hoho. kalau dari segi content aku rasa biasa jer kot. mungkin juga sebab

pts nih penerbitan dia selari dengan kehendak zaman skang yg serba

moden nih. lagi pun buku dia banyak yg santai2 takda yg berat2 sangat

dan tebal2 sangat.

tapi apa yang aku tertarik nak beli dekat pts nih sebab cover dier yang

mmg cun habis.

setuju2!!

ada pendapat yg lain lagi? ('',)
 

Luqman-S

freshman
Joined
Dec 16, 2006
Messages
906
Points
18
Cover. Aku minat cover buku PTS.
Sampaikan kalau nak cari ilham design ecover, aku pi kedai buku tengok kulit buku PTS.

Orang kedai tu tanya -"ye, nak apa?"

.."Nak tengok kulit buku je.." ..pastu blah la..:D
 

zulduitinternet

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
264
Points
0
ermm setakat ini takda
 

man_kelang

freshman
Joined
Dec 13, 2008
Messages
250
Points
16
buku PTS banyak keluar tentang buat duit online...seronok dibaca untuk tambah ilmu..
 
Status
Not open for further replies.
Top