Analisa Teknikal FXOpen

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin berada pada paras $ 7580 pada titik terendah, kita telah menyaksikan kenaikan 24.61% ketika mencapai $ 9445 pada hari Khamis. Sejak itu kami telah melihat harga dalam retracement yang terus dikembangkan sebagai julat sisi. Semalam harga turun hampir di sekitar terendah sebelumnya dan ke $ 8523 pada yang terendah dari mana kita telah melihat kenaikan lain sekitar 7% datang ke $ 9128 tetapi saat ini diperdagangkan pada sekitar $ 9000.

btcusd-1h-1024x479.png


Melihat carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa sejak tinggi minggu lalu harga telah mulai membentuk segitiga di mana ia melambung dengan pergerakan kenaikan semasa datang lagi ke tahap rintangannya. Oleh kerana pergerakan penurunan sebelumnya mula menembusi tahap sokongannya, kenaikan semasa boleh mula mematahkan rintangannya sebelum retracement lain berlaku.

Segitiga ini kemungkinan besar gelombang ke-3 ke atas dari dorongan gelombang lima darjah yang lebih tinggi dalam hal ini, pergerakan kenaikan semasa boleh menjadi permulaan yang berikutnya ke arah atas dan akan menjadi gelombang pertama. Sekiranya itu benar maka dari tahap tertinggi minggu lalu kita telah melihat penyelesaian pembetulan ABC tetapi kemungkinan lain adalah bahawa ia akan diperpanjang oleh 2 gelombang lagi.

Sekiranya kita melihat penurunan semula ke arah aliran menaik yang terganggu di mana harganya mendapat sokongan dan terus meningkat secara impulsif, kemungkinan besar ini menunjukkan penembusan yang tepat dari julat semasa dan perkembangan gelombang ke-5 ke arah atas. Tetapi jika harga terus bergerak ke sekitar rendah sebelumnya tindakan sampingan selanjutnya dapat dilihat sebelum aliran menaik berterusan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple mengikuti corak yang sama seperti dalam Bitcoin kerana kami telah menyaksikan kenaikan sebanyak 21.3% dengan kenaikan hingga $ 0.2357 pada hari Khamis yang lalu dari mana kami telah melihat pembentukan segitiga pembetulan.

xrpusd-1h-1024x480.png


Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harga naik di atas tahap 1 Fibonacci tetapi segera kembali di bawahnya dengan cara penurunan yang impulsif kerana sebelum ini memasuki wilayah penjual. Dari sana kita telah melihat dua ketinggian yang lebih rendah dengan harga ketika ini menguji ketahanan segitiga sekali lagi.

Inilah sebabnya mengapa saya menjangkakan kenaikan rendah lagi sebelum penembusan ke kenaikan untuk kelanjutan menaik berpotensi pada tahap Fib 0.786 yang akan menjadikan harga Ripple menjadi $ 0.244.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin di atas $ 10000, kita telah menyaksikan penurunan sebanyak 18.16% yang diukur ke harga terendah yang telah dicapai pada $ 8195 yang dibuat semalam. Sejak itu kami telah melihat usaha pemulihan yang lain kerana harganya mulai meningkat lagi tetapi sedang berusaha untuk melepasi tahap $ 8732.

btcusd-1h-1-1024x481.png


Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa penurunan dari paras tertinggi minggu lalu dibuat dengan cara lima gelombang dengan rendah semalam dianggap sebagai titik akhir. Inilah sebabnya mengapa pergerakan kenaikan semasa dianggap sebagai gelombang A dari ABC yang sedang berkembang hingga ke atas yang bersifat korektif dan dapat membawa harga kembali ke kawasan $ 9000 di mana ia akan menguji tahap sokongan yang rosak, mendatar dan menaik satu.

Sekiranya kita melihat harga bertahan di atas paras $ 8500 dan terus meningkat melebihi harga $ 8732, harga itu akan berterusan seperti yang digariskan, tetapi jika harga terus bergerak ke arah bawah dan menembusi $ 8500 sekali lagi ia dapat menunjukkan bahawa gelombang ke-5 dari gelombang sebelumnya ke bawah belum berakhir dalam hal ini kita harus melihat perkembangannya. Dengan cara apa pun, kerana pemulihan ini nampaknya korektif, saya mengharapkan untuk melihat pergerakan menurun setelah ia menguji semula dan ditolak pada titik sokongan yang disebutkan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah menurun sebanyak 16.8% dari minggu lalu ketika ia berada sedikit di atas $ 0.22 dan turun dari sana pada tahap $ 0.187 pada mulanya dan terus bergerak lebih rendah ke $ 0.184 setelah beberapa pergerakan sisi. Sekarang harganya kembali di atas paras tertinggi sebelumnya tetapi sedang berusaha untuk bergerak di atas paras $ 0.2.

xrpusd-1h-1-1024x479.png


Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa ia mula meningkat semula setelah interaksi dengan tahap mendatar $ 0.18939 yang diuji semula dan memberikan sokongan terhadap kejatuhan harga. Oleh kerana kita telah melihat lonjakan pada tahap rendah, kita dapat melihat permulaan tahap pembetulan lain yang merupakan gelombang ke-4 dorongan gelombang lima tahap yang lebih tinggi ke arah bawah atau seperti dalam hal Bitcoin, permulaan berita ABC ketika gelombang dorongan berakhir.

Harga mencapai titik rintangan pertama dan sekarang dari interaksi, kita akan melihat kemungkinan arah selanjutnya. Sekiranya harga terus bergerak melepasi $ 0.2 menandakan interaksi dengan $ 0.204 dan tahap Fib 1.272 boleh berlaku, tetapi jika ia mulai menurun dari sini ia akan menjadi jauh lebih rendah langsung untuk harga Ripple.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
harga Litecoin berada pada paras tertinggi pada sekitar $ 49.23, kita telah menyaksikan penurunan sebanyak 20.32% yang diukur ke titik terendah harga pada $ 39.23 yang dibuat pada hari Isnin. Sejak awal minggu ini, pemulihan bermula dengan harga mencecah $ 43.75 pada paras tertinggi semalam tetapi kini diperdagangkan sedikit lebih rendah dan masih di atas paras $ 43.

ltcusd-1h-1-1024x479.png


Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harganya masih dalam lintasan menaik tetapi sedang berusaha untuk mengekalkan momentum kenaikkan harga di atas paras $ 43 ketika mencapai rintangan mendatar dari julat atas. Sebelum pemulihan ini, kita telah melihat penurunan mendadak sebagai pelarian dari saluran menurun di mana ia berlaku sejak 29 Mei. Saluran menurun ini kemungkinan besar merupakan gelombang pembetulan pertama dari langkah seterusnya ke arah bawah ketika gelombang ke-5 dari dorongan ke atas berakhir pada 30hb.

Pergerakan menaik yang mengikuti pembentukan saluran menurun mendorong harga kembali untuk menguji semula tahap $ 49.23 di mana ia ditolak dan mengakibatkan penurunan impulsif yang disebutkan yang berakhir pada hari Isnin minggu ini ketika harga berada pada tahap terendah dalam beberapa saat. Inilah sebabnya mengapa saya percaya bahawa kita sekarang melihat perkembangan pembetulan ABC yang lain ke arah kenaikan pada tahap darjah yang lebih rendah.

Sekiranya ini benar, maka kenaikan yang lebih tinggi dapat dijangkakan setelah beberapa pergerakan kecil di samping harga untuk memperoleh sokongan di atas tanda $ 43 tetapi setelah perkembangan gelombang B, dorongan lima gelombang lain ke atas dapat dilihat untuk harga sekurang-kurangnya menguji semula tahap $ 45.6 tetapi kemungkinan akan naik sedikit untuk menguji semula tahap sokongan mendatar $ 47.1 yang dibuat di saluran menurun.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
EOS / USD
Harga EOS telah menurun sebanyak 19.66% diukur dari paras tertinggi minggu lalu pada $ 2.83 yang dibuat pada hari Sabtu ke titik terendah minggu ini pada $ 2.27 yang dibuat pada hari Isnin. Dari sana kita telah melihat peningkatan 12.4% ketika pemulihan berlaku dengan harga yang kini diperdagangkan pada $ 2.53 dan masih dalam lintasan menaik.

eosusd-1h-1-1024x480.png


Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harganya meningkat tinggi berbanding dengan harga $ 2.4 dengan cara yang lebih parabola yang lebih tinggi yang mungkin merupakan perkembangan gelombang ke-3 dari kiraan darjah yang lebih rendah, sebab itulah yang lain diharapkan . Kenaikan yang diharapkan ini akan menjadi titik akhir gelombang C dari pembetulan ABC ke kenaikan yang kemungkinan besar mula berkembang setelah gelombang impuls menurun sebelumnya berakhir pada hari Isnin.

Seperti halnya Litecoin setelah selesainya pergerakan ke atas ini yang dianggap sebagai perbaikan, langkah ke arah penurunan diharapkan seperti kelanjutan aliran menurun. Gelombang C dapat membawa harga untuk menguji semula beberapa tahap mendatar yang rusak untuk rintangan di mana yang pertama berada pada sekitar $ 2,67.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin berada pada paras $ 9925 pada titik tertinggi, telah menyaksikan penurunan 12.61% yang diukur ke paras terendah semalam yang merupakan titik terendah minggu ini dan berada pada $ 8673. Sejak itu kami melihat sedikit kenaikan dengan harga yang kini diperdagangkan pada $ 8897.
BTC dan XRP - Adakah kemerosotan bermula?

btcusd-1h-3-1024x481.png


Melihat carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa tertinggi Isnin lalu adalah interaksi dengan zon rintangan mendatar di mana harganya ditolak beberapa kali kerana ia berusaha untuk keluar ke arah atas tetapi tekanan penjual terlalu kuat dan memansuhkan harganya. Lintasan ke bawah masih belum mendahului harga di bawah paras rendah sebelumnya tetapi ini mungkin akan berubah tidak lama lagi kerana kita mungkin telah melihat selesainya pergerakan pembetulan ke atas.

Sekiranya ini benar, maka harganya sekarang cenderung untuk menguji semula kawasan $ 8500 di sekitar titik terendah sebelumnya yang akan menjadi sub-gelombang pertama gelombang impuls ke-3 dari dorongan ke bawah yang bermula. Oleh kerana kita sedang melihat pergerakan ke atas kecil yang menguji garis aliran menaik, kesinambungan dapat diharapkan sehingga garis arah aliran menaik yang seterusnya yang akan menjadi sub-gelombang ke-2 gelombang ke-3 dari jumlah Minor yang diproyeksikan sekitar $ 6914.

Tetapi jika harganya berjaya terus melampaui zon rintangan mendatar yang ketara pada pergerakan menaik yang dilihat pada masa ini, ia akan membatalkan pengiraan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah menurun sebanyak 8.92% dari Isnin lalu ketika berada pada tahap $ 0.207 yang diukur pada tahap $ 0.189 yang dibuat pada hari Khamis lalu tetapi diuji semula semalam. Pada masa ini harganya diperdagangkan pada $ 0.19422 dan berada di lintasan menaik.BTC dan XRP - Adakah penurunan telah bermula? Pada carta setiap jam, anda dapat melihat bahawa harga membuat interaksi dengan tahap Fibonacci 1,27 Isnin lalu di mana ia mendapat ditolak dan membuat langkah menurun ke sekitar rendah sebelumnya. Tahap ini diuji semalam dengan lonjakan cepat dan harga mendapati sokongan di sana sekali lagi yang menyebabkan kenaikan yang lain.

xrpusd-1h-4-1024x481.png


Pergerakan ini kemungkinan besar adalah gelombang ke-4 dari dorongan lima gelombang ke arah bawah dengan pergerakan menaik yang sedang dilihat sebagai sub-gelombang pembetulan dari kiraan darjah yang lebih rendah. Ia boleh melebihi tinggi sebelumnya sedikit tetapi tidak boleh melebihi tahap 1.272 Fibonacci atau itu akan membatalkan penghitungan. Sekiranya ini benar, maka kita berpotensi untuk melihat pengujian semula rintangan tahap Fib diikuti dengan penolakan lain yang akan mendorong harga Bitcoin ke tahap Fib yang lebih rendah pada sekitar $ 0.18.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
Harga Litecoin berada pada $ 45.88, telah melihat penurunan ke tahap sokongan mendatar yang signifikan pada $ 41.71 di mana ia mendapat sokongan dan akibatnya melambung dari harga dan mencapai $ 44.6. Sejak itu kami telah melihat dua ujian lagi tahap sokongan mendatar yang disebut di sana dua kali dan kini kembali dalam lintasan ke atas tetapi masih lebih rendah dari pada pantulan pertama.

ltcusd-1h-3-1024x479.png


LTC dan EOS - Kenaikan sedikit sebelum jangkaan aliran menurun selanjutnya dijangka

Seperti yang anda dapat lihat dengan melihat carta setiap jam harganya hampir dengan ketinggian sebelumnya dan diharapkan terus bergerak tepat ke arah itu sebagai ujian semula tahap tersebut. Lantunan pertama selepas ujian sokongan mendatar dianggap sebagai gelombang A dari pembetulan ABC ke atas yang mula berkembang sebagai gelombang ke-2 dari darjah yang lebih rendah dari tahap satu yang lebih tinggi.

Inilah sebabnya mengapa setelah selesainya pergerakan menaik yang dianggap sebagai gelombang C, saya mengharapkan penembusan ke arah bawah di bawah tahap mendatar yang signifikan. Masih tidak jelas di mana harganya boleh berakhir, ia menurun kerana terdapat banyak titik sokongan, tetapi jika kita mengambil petunjuk dari dorongan tajam yang dibuat pada 1 Mei yang kesinambungan pergerakan ini diharapkan kita akan melihat penurunan yang ketara sekitar 15% yang akan membawa harga Litecoin ke sekitar kawasan $ 38.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
EOS / USD
Harga EOS telah mengikuti corak harga yang sama seperti dalam LTC kerana kami telah melihat penurunan sekitar $ 11.8% dari paras tinggi Isnin lalu setelah kenaikan dibuat dan beberapa pengujian semula di sekitar kawasan yang sama sebelum permulaan pergerakan menaik semasa.

eosusd-1h-3-1024x479.png


LTC dan EOS - Kenaikan sedikit sebelum jangkaan aliran menurun selanjutnya dijangka

Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa penurunan Isnin lalu dibuat dengan cara lima gelombang yang nampaknya merupakan gelombang permulaan gelombang menurun berikutnya setelah ia diperbaiki ke arah atas dengan cara tiga gelombang. Dari titik harga semasa, kenaikan dijangka menjadi $ 2.65 pada titik terjauh kerana kemungkinan besar kita telah melihat perkembangan tiga gelombang dari pergerakan lima gelombang iaitu gelombang C. Pada tahap yang paling optimum, kita akan melihat pengujian semula tahap tinggi sebelumnya yang akan mencapai sekitar $ 2.63.

Tetapi selepas kenaikan ini, penembusan dijangka turun ke bawah di bawah tahap rendah yang dibuat pada 1 Mei, atau sekitar sekitar $ 2.3.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
Pada hari Isnin, harga Litecoin telah meneruskan trajektori kenaikannya sehingga mencapai tanda $ 50 setelah kejatuhan 11.2% yang tajam telah dibuat dengan harga jatuh ke $ 44.3 dalam beberapa jam. Sejak itu pemulihan yang ketara telah dibuat dengan harga kembali ke $ 48.1 pada titik tertinggi hari ini di mana ia kini diperdagangkan.

ltcusd-1h-1024x481.png


LTC dan EOS - Pemulihan harga dianggap pembetulan Pada carta setiap jam, anda dapat melihat bahawa kami telah melihat percubaan untuk kenaikan yang lebih tinggi pada hari Isnin berbanding dengan harga Mei yang sedikit di atas tanda $ 50 tetapi ketika harga memasuki wilayah penjual, pergerakan penurunan impulsif telah terjadi dilihat. Dari pengujian semula tahap mendatar yang signifikan pada $ 41.7 ketika harga mendapat sokongan, kami telah melihat pergerakan lima gelombang ke arah atas yang kemungkinan besar adalah selesainya gelombang C dari pembetulan ABC tiga gelombang ke arah atas.

Inilah sebabnya mengapa sekarang saya percaya kita harus melihat kelanjutan pergerakan menurun yang permulaannya ditunjukkan tetapi lonjakan impulsif yang dibuat pada hari Isnin menjadi sub-gelombang pertama. Lebih-lebih lagi nampaknya tindakan keseluruhan harga menaik yang berombak dari 16 Mac telah bersifat pembetulan dan kini kemungkinan besar telah berakhir. Sekiranya ini benar maka pergerakan lima gelombang yang dijangkakan yang telah digariskan pada carta setiap jam hanya akan menjadi sub-gelombang pertama dari kiraan darjah yang lebih rendah dengan harga terus menurun selepas itu.

Kemungkinan lain adalah bahawa pengujian semula di sekitar paras tinggi sebelumnya dapat dilakukan terutama kerana harganya belum mencapai tahap rintangan mendatar yang signifikan pada sekitar $ 51.77 sebelum permulaan pergerakan menurun tetapi, dalam hal ini, bermaksud bahawa Kenaikan ke bawah Isnin belum menjadi gelombang pertama gelombang lima gelombang seterusnya ke arah penurunan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
EOS / USD
Seperti dalam kes Litecoin, harga EOS juga mengikuti corak yang sama kerana jatuh tajam pada hari Isnin sedikit lebih dari 10% datang dari $ 2.89 hingga $ 2.6 pada titik terendah dari tempat ia mula pulih. Pada masa ini ia diperdagangkan pada $ 2,73 dan masih dalam lintasan menaik.

eosusd-1h-1024x480.png


LTC dan EOS - Pemulihan harga dianggap pembetulan Melihat pada carta setiap jam, anda dapat melihat bahawa harga membuat percubaan untuk melampaui tahap mendatar yang signifikan pada $ 2,86 tetapi ketika mulai memasuki julat atas, tekanan penjual telah diaktifkan. Inilah sebabnya mengapa pergerakan impulsif ke arah bawah telah dilihat yang mungkin bermaksud permulaan dorongan menurun berikutnya yang kemungkinan akan menyebabkan harga EOS kembali ke sekitar titik sebelumnya pada sekitar $ 2.37.

Ada kemungkinan pemulihan semasa dapat berlanjutan sedikit lebih lama setelah penurunan kecil dan membuat percubaan lain untuk penembusan ke arah terbalik sebelum gelombang impuls menurun mulai berkembang tetapi kemungkinan besar kita telah melihatnya bermula.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
Harga Litecoin berada pada tahap $ 48, telah menyaksikan penurunan 6.43% pada awalnya menjadi $ 44.91 tetapi ia mula bergerak naik sejak itu dan terus mengembangkan tindakan harga dengan cara yang tidak bergerak. Pada masa ini, harganya diperdagangkan pada $ 46.28 dan mulai bergerak ke bawah.

ltcusd-1h-1-1024x480.png


LTC dan EOS - Segitiga simetri terbentuk dengan penembusan tidak lama lagi. Pada carta setiap jam, anda dapat melihat bahawa dari hari Khamis yang lalu kita telah melihat pembentukan segitiga simetri ketika harga ditetapkan tahap garis besarnya. Hari ini ketika tahap rintangan telah diuji dan harga mendapati tahap rintangan di sana sekali lagi kita dapat melihat permulaan momentum penembusan ke arah penurunan. Struktur gelombang menyiratkan bahawa kita telah melihat pembetulan ABC ke atas tahap Submicro sebagai sub-gelombang kedua dari kiraan ABC darjah yang lebih tinggi sehingga kita dapat melihat pergerakan ke samping lebih jauh pada jangka masa yang lebih tinggi kerana penurunan yang diunjurkan gelombang B darjah ABC yang disebutkan lebih tinggi.

Penurunan yang dijangkakan akan diuji untuk menguji sekitar tahap mendatar $ 44 dan selepas itu saya menjangkakan satu lagi pergerakan menaik ke jarak pertengahan segitiga simetri di sekitar $ 47. Tetapi kerana gelombang Z hitungan Minit mungkin berakhir pada skala yang lebih tinggi lagi setelah selesainya pergerakan sisi ini, saya akan mencari permulaan aliran menurun yang berterusan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
kenapa kena merge?
Post automatically merged:

Analisis Teknikal EUR / USD
Euro memulakan penurunan baru dari zon rintangan 1.2200 berbanding Dolar AS. Pasangan EUR / USD menembusi tahap sokongan 1.2150 dan 1.2120 untuk bergerak ke zon penurunan jangka pendek.

Pasangan ini juga menetap di bawah 1.2150 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Nilai rendah dibentuk berhampiran 1.2092 di FXOpen dan pasangan itu kini memperbaiki kerugian. Terdapat penembusan di atas tahap rintangan 1.2120 dan SMA 50 jam.

eurusd-chart-2.png


Terdapat juga penembusan di atas tahap retracement Fib 23.6% dari penurunan baru-baru ini dari paras 1.2192 ke paras rendah 1.2092. Pasangan ini kini menghadapi rintangan kuat berhampiran tahap 1.2140 dan 1.2150.

Terdapat juga garis arah aliran menurun utama dengan rintangan mendekati 1.2142 pada carta setiap jam. Garis trend hampir dengan tahap retracement Fib 50% dari penurunan baru-baru ini dari paras 1.2192 ke paras rendah 1.2092. Penembusan yang tepat di atas rintangan garis tren dapat membuat pasangan lebih tinggi menuju zon rintangan 1.2200.

Rintangan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 1.2220. Lagi banyak kenaikan dapat menetapkan langkah untuk kenaikan baru di atas tahap 1.2150 dalam waktu terdekat. Pada sisi negatifnya, sokongan segera mendekati tahap 1.2100.

Sekiranya terdapat penembusan penurunan, EUR / USD mungkin terus bergerak turun ke arah sokongan 1.2060. Lebih banyak kerugian boleh membuka pintu untuk ujian wilayah sokongan 1.2020.
Post automatically merged:

test lagi
 
Last edited:
Top