Analisa Teknikal FXOpen

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
67
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin berada pada paras $ 7580 pada titik terendah, kita telah menyaksikan kenaikan 24.61% ketika mencapai $ 9445 pada hari Khamis. Sejak itu kami telah melihat harga dalam retracement yang terus dikembangkan sebagai julat sisi. Semalam harga turun hampir di sekitar terendah sebelumnya dan ke $ 8523 pada yang terendah dari mana kita telah melihat kenaikan lain sekitar 7% datang ke $ 9128 tetapi saat ini diperdagangkan pada sekitar $ 9000.Melihat carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa sejak tinggi minggu lalu harga telah mulai membentuk segitiga di mana ia melambung dengan pergerakan kenaikan semasa datang lagi ke tahap rintangannya. Oleh kerana pergerakan penurunan sebelumnya mula menembusi tahap sokongannya, kenaikan semasa boleh mula mematahkan rintangannya sebelum retracement lain berlaku.

Segitiga ini kemungkinan besar gelombang ke-3 ke atas dari dorongan gelombang lima darjah yang lebih tinggi dalam hal ini, pergerakan kenaikan semasa boleh menjadi permulaan yang berikutnya ke arah atas dan akan menjadi gelombang pertama. Sekiranya itu benar maka dari tahap tertinggi minggu lalu kita telah melihat penyelesaian pembetulan ABC tetapi kemungkinan lain adalah bahawa ia akan diperpanjang oleh 2 gelombang lagi.

Sekiranya kita melihat penurunan semula ke arah aliran menaik yang terganggu di mana harganya mendapat sokongan dan terus meningkat secara impulsif, kemungkinan besar ini menunjukkan penembusan yang tepat dari julat semasa dan perkembangan gelombang ke-5 ke arah atas. Tetapi jika harga terus bergerak ke sekitar rendah sebelumnya tindakan sampingan selanjutnya dapat dilihat sebelum aliran menaik berterusan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
67
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple mengikuti corak yang sama seperti dalam Bitcoin kerana kami telah menyaksikan kenaikan sebanyak 21.3% dengan kenaikan hingga $ 0.2357 pada hari Khamis yang lalu dari mana kami telah melihat pembentukan segitiga pembetulan.Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harga naik di atas tahap 1 Fibonacci tetapi segera kembali di bawahnya dengan cara penurunan yang impulsif kerana sebelum ini memasuki wilayah penjual. Dari sana kita telah melihat dua ketinggian yang lebih rendah dengan harga ketika ini menguji ketahanan segitiga sekali lagi.

Inilah sebabnya mengapa saya menjangkakan kenaikan rendah lagi sebelum penembusan ke kenaikan untuk kelanjutan menaik berpotensi pada tahap Fib 0.786 yang akan menjadikan harga Ripple menjadi $ 0.244.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
67
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin di atas $ 10000, kita telah menyaksikan penurunan sebanyak 18.16% yang diukur ke harga terendah yang telah dicapai pada $ 8195 yang dibuat semalam. Sejak itu kami telah melihat usaha pemulihan yang lain kerana harganya mulai meningkat lagi tetapi sedang berusaha untuk melepasi tahap $ 8732.Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa penurunan dari paras tertinggi minggu lalu dibuat dengan cara lima gelombang dengan rendah semalam dianggap sebagai titik akhir. Inilah sebabnya mengapa pergerakan kenaikan semasa dianggap sebagai gelombang A dari ABC yang sedang berkembang hingga ke atas yang bersifat korektif dan dapat membawa harga kembali ke kawasan $ 9000 di mana ia akan menguji tahap sokongan yang rosak, mendatar dan menaik satu.

Sekiranya kita melihat harga bertahan di atas paras $ 8500 dan terus meningkat melebihi harga $ 8732, harga itu akan berterusan seperti yang digariskan, tetapi jika harga terus bergerak ke arah bawah dan menembusi $ 8500 sekali lagi ia dapat menunjukkan bahawa gelombang ke-5 dari gelombang sebelumnya ke bawah belum berakhir dalam hal ini kita harus melihat perkembangannya. Dengan cara apa pun, kerana pemulihan ini nampaknya korektif, saya mengharapkan untuk melihat pergerakan menurun setelah ia menguji semula dan ditolak pada titik sokongan yang disebutkan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
67
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah menurun sebanyak 16.8% dari minggu lalu ketika ia berada sedikit di atas $ 0.22 dan turun dari sana pada tahap $ 0.187 pada mulanya dan terus bergerak lebih rendah ke $ 0.184 setelah beberapa pergerakan sisi. Sekarang harganya kembali di atas paras tertinggi sebelumnya tetapi sedang berusaha untuk bergerak di atas paras $ 0.2.Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa ia mula meningkat semula setelah interaksi dengan tahap mendatar $ 0.18939 yang diuji semula dan memberikan sokongan terhadap kejatuhan harga. Oleh kerana kita telah melihat lonjakan pada tahap rendah, kita dapat melihat permulaan tahap pembetulan lain yang merupakan gelombang ke-4 dorongan gelombang lima tahap yang lebih tinggi ke arah bawah atau seperti dalam hal Bitcoin, permulaan berita ABC ketika gelombang dorongan berakhir.

Harga mencapai titik rintangan pertama dan sekarang dari interaksi, kita akan melihat kemungkinan arah selanjutnya. Sekiranya harga terus bergerak melepasi $ 0.2 menandakan interaksi dengan $ 0.204 dan tahap Fib 1.272 boleh berlaku, tetapi jika ia mulai menurun dari sini ia akan menjadi jauh lebih rendah langsung untuk harga Ripple.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
67
Points
6
LTC / USD
harga Litecoin berada pada paras tertinggi pada sekitar $ 49.23, kita telah menyaksikan penurunan sebanyak 20.32% yang diukur ke titik terendah harga pada $ 39.23 yang dibuat pada hari Isnin. Sejak awal minggu ini, pemulihan bermula dengan harga mencecah $ 43.75 pada paras tertinggi semalam tetapi kini diperdagangkan sedikit lebih rendah dan masih di atas paras $ 43.Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harganya masih dalam lintasan menaik tetapi sedang berusaha untuk mengekalkan momentum kenaikkan harga di atas paras $ 43 ketika mencapai rintangan mendatar dari julat atas. Sebelum pemulihan ini, kita telah melihat penurunan mendadak sebagai pelarian dari saluran menurun di mana ia berlaku sejak 29 Mei. Saluran menurun ini kemungkinan besar merupakan gelombang pembetulan pertama dari langkah seterusnya ke arah bawah ketika gelombang ke-5 dari dorongan ke atas berakhir pada 30hb.

Pergerakan menaik yang mengikuti pembentukan saluran menurun mendorong harga kembali untuk menguji semula tahap $ 49.23 di mana ia ditolak dan mengakibatkan penurunan impulsif yang disebutkan yang berakhir pada hari Isnin minggu ini ketika harga berada pada tahap terendah dalam beberapa saat. Inilah sebabnya mengapa saya percaya bahawa kita sekarang melihat perkembangan pembetulan ABC yang lain ke arah kenaikan pada tahap darjah yang lebih rendah.

Sekiranya ini benar, maka kenaikan yang lebih tinggi dapat dijangkakan setelah beberapa pergerakan kecil di samping harga untuk memperoleh sokongan di atas tanda $ 43 tetapi setelah perkembangan gelombang B, dorongan lima gelombang lain ke atas dapat dilihat untuk harga sekurang-kurangnya menguji semula tahap $ 45.6 tetapi kemungkinan akan naik sedikit untuk menguji semula tahap sokongan mendatar $ 47.1 yang dibuat di saluran menurun.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
67
Points
6
EOS / USD
Harga EOS telah menurun sebanyak 19.66% diukur dari paras tertinggi minggu lalu pada $ 2.83 yang dibuat pada hari Sabtu ke titik terendah minggu ini pada $ 2.27 yang dibuat pada hari Isnin. Dari sana kita telah melihat peningkatan 12.4% ketika pemulihan berlaku dengan harga yang kini diperdagangkan pada $ 2.53 dan masih dalam lintasan menaik.Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harganya meningkat tinggi berbanding dengan harga $ 2.4 dengan cara yang lebih parabola yang lebih tinggi yang mungkin merupakan perkembangan gelombang ke-3 dari kiraan darjah yang lebih rendah, sebab itulah yang lain diharapkan . Kenaikan yang diharapkan ini akan menjadi titik akhir gelombang C dari pembetulan ABC ke kenaikan yang kemungkinan besar mula berkembang setelah gelombang impuls menurun sebelumnya berakhir pada hari Isnin.

Seperti halnya Litecoin setelah selesainya pergerakan ke atas ini yang dianggap sebagai perbaikan, langkah ke arah penurunan diharapkan seperti kelanjutan aliran menurun. Gelombang C dapat membawa harga untuk menguji semula beberapa tahap mendatar yang rusak untuk rintangan di mana yang pertama berada pada sekitar $ 2,67.
 
Top