Analisa Teknikal FXOpen

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin mencapai $ 7709 pada titik terendahnya daripada $ 9166 yang dibuat pada hari Sabtu yang merupakan penurunan sebanyak 15.9% dalam masa dua hari sahaja. Sejak semalam rendah, kami telah melihat pemulihan kecil dengan harga yang kini berada pada paras $ 8100. Peningkatan 5.3% dari semalam mungkin berterusan memandangkan harga berada dalam lonjakan ke atas dan berada di atas zon mendatar yang ketara.Melihat carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa langkah menurun ini disebabkan oleh penolakan pada tahap 1 Fibonacci yang lebih tinggi daripada kiraan tahap yang sebenarnya merupakan titik akhir langkah pembetulan pertama yang dibuat pada bulan Jun tahun lepas selepas peningkatan parabola yang dibangunkan sepanjang separuh pertama tahun berakhir. Oleh itu, ini adalah gelombang ke-4 daripada tahap impuls lima gelombang yang rendah ke bawah yang merupakan gelombang C pada kiraan minit.

Ini bermakna kita melihat perkembangan gelombang ke-5 yang mungkin telah berakhir. Dengan harga yang mula bergerak ke arah terbalik dengan cara yang impulsif dan tanda-tanda harga menaik sebelum ini mendorong harga seperti yang ditunjukkan dari sumbu di sisi pembeli. Walau bagaimanapun, kami tidak melihat interaksi dengan tahap sokongan saluran menurun dan 0.618 Fibonacci salah satu pembetulan semasa tidak dihormati.

Kita mungkin melihat penurunan yang lain untuk menguji semula tahap pentingnya dan titik minatnya akan menjadi persimpangan tahap 0.786 Fibonacci dan rintangan saluran turun di $ 7377. Jika harga, sebaliknya, mula semakin meningkat dari sini dan merosot ke atas paras $ 8506 yang lebih tinggi, ia dapat menunjukkan bahawa langkah ABC ke bawah menurun.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple turun kepada $ 0.2 pada titik terendah hari ini berkurangan sebanyak 18.3% daripada paras tertinggi sebelum ini pada $ 0.2458. Dari sana kita telah melihat kenaikan sekitar 6% tetapi harga masih dalam lonjakan ke atas sebab itulah harga kemungkinan akan terus bertambah pada siang hari.Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga turun ke sasaran yang saya diunjurkan untuk senario utama di mana harga Ripple adalah untuk menamatkan gelombang ke-5 daripada dorongan gelombang lima ke arah bawah tahap yang lebih rendah iaitu C gelombang kiraan minit. Satu interaksi telah dibuat dengan tahap mendatar 0.2 dan juga penurunan cepat di bawahnya dibuat tetapi hanya berfungsi untuk mengaktifkan pembelian ketika memasuki wilayah pembeli.

Sekiranya pembetulan ABC berakhir, kita akan melihat perkembangan langkah seterusnya ke arah terbalik yang boleh menjadi impuls lima gelombang tetapi ia masih tidak jelas cuaca atau tidak akan menjadi kesinambungan uptrend seperti pembetulan berakhir atau ia akan menjadi peningkatan pembetulan .
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
LTC / USD
Litecoin dibuka pada $ 49,139 tetapi turun ke $ 31.584 pada titik paling rendah hari ini iaitu penurunan sebanyak 35.72%. Memandangkan harga masih berada dalam lonjakan menurun bawah lagi, boleh dilihat pada akhir sesi dagangan hari ini.Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga terus bergerak ke arah bawah selepas percubaan untuk pulih tetapi ia hanya berakhir sebagai pembetulan ABC yang lain dari tahap yang lebih rendah kepada kenaikan harga. Kejatuhan yang dibangunkan dianggap sebagai gelombang akhir tetapi ini tidak sah oleh kejatuhan yang dibuat dari 7 hingga 9 Mac dan kini disahkan oleh kejatuhan impulsif.

Penurunan impulsif ini dengan kombinasi ABC sebelum ini adalah kemungkinan besar ke-4 dan gelombang ke-5 daripada pengurangan impulsif yang lebih tinggi yang berbeza daripada pembetulan ABC yang berlabel sebelumnya. Seperti yang telah kita lihat dua gelombang lagi membangunkan ia hanya bermakna bahawa struktur itu tidak diperbetulkan tetapi satu impulsif.

Gerakan lima gelombang gelombang impulsif ke arah bawah boleh menjadi gelombang struktur pembetulan dari tahap yang lebih tinggi tetapi itu hanya bermaksud bahawa harga Litecoin akan menuju ke sisi seterusnya dan bergerak menurun sebelum akhir pembetulan yang berpanjangan ini.

Seperti yang anda lihat penurunan dibuat kepada tahap sokongan mendatar yang penting pada $ 30.75 tetapi paras ini tidak begitu penting, sebab itulah kami dapat melihat lantunan sementara. Walau bagaimanapun, penubuhan sokongan selanjutnya akan dijangka.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
EOS / USD
Begitu juga dalam kes Litecoin, harga EOS juga telah menurun dengan ketara pada hari ini, dari $ 3.1 pada harga terbuka kepada $ 1.9 pada tahap paling rendah iaitu penurunan sebanyak 38.61%.Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa penolakan pada tahap 0.5 Fib telah menyebabkan kemerosotan besar dengan harga menuju ke 1.618 di mana ia mendapat sokongan. Sumbu di sisi pembeli menunjukkan bahawa harga mencapai wilayah pembeli tetapi momentum penurunan harga adalah kuat, sebab itulah kita dapat melihat hentian sementara sebelum penurunan selanjutnya.

Sekiranya harga mula meningkat dari sini, ini bermakna kita telah melihat berakhirnya langkah lima gelombang impulsif ke bawah, seperti dalam hal Litecoin, tetapi jika sokongan mendatar akan dipecah lagi akan dijangkakan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
BTC / USD
Harag jatuh pada $ 4472 harga Bitcoin telah meningkat sebanyak 21.5% kerana ia mencapai $ 5435 pada titik tertinggi hari ini. Harga sedang didagangkan sedikit di bawah paras tersebut kerana ia mengalami rintangan mendatar tetapi masih dalam lonjakan keseluruhan secara keseluruhan.Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harga Bitcoin telah mencari sokongan pada garis trend menurun (garis hitam tebal) yang merupakan garis dasar sokongan dari penurunan pembetulan pertama pada bulan Jun tahun lepas. Oleh kerana tahap ini telah diuji dan harga tidak turun di bawahnya pada penurunan impulsif dan sekali lagi cuba pelarian tetapi gagal kita boleh mengatakan bahawa harga didapati sokongan di sana.

Walau bagaimanapun, ia tidak membuat sebarang tahap yang lebih tinggi sejak itu kerana ia telah dihentikan oleh tahap $ 5377 yang kini menolak harga. Ini mungkin tidak akan berterusan lebih lama kerana pemulihan mungkin akan berterusan di atas paras seperti yang ditunjukkan oleh momentum kenaikkan yang menangkap tetapi pemulihan yang dijangkakan akan menjadi pembetulan.

Penurunan harga yang dialami oleh Bitcoin mendorong harga di bawah paras mendatar paling ketara pada $ 6266 yang dianggap sebagai titik Pivot di atas yang kita dapat melihat pasaran lembu dan di bawah yang kita lihat bear itu. Oleh kerana tahap ini belum diuji dengan betul selepas langkah di bawahnya dalam tempoh yang akan datang, saya akan mengharapkan ia dipanggil semula.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah meningkat sebanyak 18.2% dari semalam rendah pada $ 0.1289 hingga $ 0.15224 pada paras tertinggi hari ini. Seperti dalam hal Bitcoin kenaikan telah dihentikan pada rintangan mendatar pertama seiring dengan kenaikan harga tetapi momentum kenaikan harga dijangka terus berlanjut.Lihat pada carta sejam kita dapat melihat bahawa penurunan yang dibuat di bawah tahap $ 0.15186 adalah, Lagipun, dorongan lima gelombang dan bukannya pembetulan ABC yang bermakna ia kini berkemungkinan besar berakhir semalam. Itulah sebabnya sekarang saya akan menjangkakan pemulihan tetapi hanya satu pembetulan kerana impuls lima gelombang ini ke arah bawah boleh menjadi gelombang Gelombang yang lebih tinggi.Jika harga terus bergerak di atas rintangan yang sedang ditemui yang saya percaya bahawa kita akan melihat interaksi dengan tahap 1.272 Fib pada tahap $ 0.2 kerana ini adalah tahap mendatar yang paling ketara ke arah bawah dan ujian semula untuk perlawanan akan berlaku sebelum pergerakan penurunan seterusnya.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
BTC / USD
Harga rendah $ 5780, telah meningkat sebanyak 14.76% diukur kepada titik tertinggi hari ini iaitu pada $ 6633. Harga sedang didagangkan di sekitar tahap tersebut, sedikit lebih rendah tetapi masih dalam lonjakan menaik.Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga berjaya berada di atas tahap rintangan mendatar di $ 6266 yang merupakan satu yang signifikan tetapi masih belum berinteraksi dengan harga atas $ 6914 yang telah diuji semula pada tahap tinggi sebelum dan mengesahkan bahawa ia berfungsi sebagai rintangan sekarang bahawa harga jatuh di bawahnya pada 12 Mac.

Sebelum kenaikan ini, kita telah melihat langkah menurun dari paras rintangan atas yang disebutkan pada kawasan $ 5800 di mana harga mendapat sokongan yang turun sebanyak 16%. Penurunan ini boleh menjadi gelombang ke-4 daripada impuls lima gelombang yang menanti seterusnya ke atas terutamanya kerana ia berkembang dengan cara tiga gelombang dan tidak dalam satu perjalanan.

Sekiranya ini benar maka peningkatan yang kita lihat dalam pembangunan akan menjadi gelombang berakhir yang boleh melebihi tahap tinggi tetapi juga boleh berakhir di sekelilingnya sebagai pemangkasan. Memandangkan betapa pentingnya tahap $ 6914 ini saya percaya bahawa yang kedua akan lebih cenderung dan dengan tindakan harga yang membentuk saluran menaik selepas yang datang di atas $ 6266 ini boleh dimulakan.

Kemungkinan lain ialah kita tidak melihat impuls lima gelombang tetapi sebaliknya pembetulan ABC ke atas. Walaupun ini mula menjadi tidak sah, kita dapat melihat perkembangan ABC lain ke arah bawah atau beberapa jenis pembetulan yang rumit (WXY atau WXYXZ) di mana ABC ke atas adalah gelombang pertama.

Sekiranya harga berjaya bergerak ke atas tinggi sebelum ini, kita akan melihat impuls lima gelombang tetapi jika ia mula berkurangan semula tanpa pergi ke sekurang-kurangnya kawasannya mungkin ada kemungkinan lebih rendah ke bawah sebelum permulaan jangkaan pemulihan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
42
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah meningkat sebanyak 9.27% yang datang dari rendah semalam pada $ 0.148 hingga $ 0.1617 pada titik tertinggi hari ini setakat ini.Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat situasi yang sama seperti dalam hal Bitcoin kerana tindakan harga membuat laluan yang sama tetapi tidak seperti dalam hal Bitcoin gelombang ke-4 yang dianggap telah merosot di dalam wilayah gelombang pertama.

Ini boleh menjadi petunjuk awal bahawa kenaikan ini bukan satu impulsif kerana kiraannya boleh dibatalkan tetapi kami masih mempunyai pengesahan yang jelas.
 
Top