Analisa Teknikal FXOpen

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin mencapai $ 7709 pada titik terendahnya daripada $ 9166 yang dibuat pada hari Sabtu yang merupakan penurunan sebanyak 15.9% dalam masa dua hari sahaja. Sejak semalam rendah, kami telah melihat pemulihan kecil dengan harga yang kini berada pada paras $ 8100. Peningkatan 5.3% dari semalam mungkin berterusan memandangkan harga berada dalam lonjakan ke atas dan berada di atas zon mendatar yang ketara.

btcusd-1h-1-1024x462.png


Melihat carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa langkah menurun ini disebabkan oleh penolakan pada tahap 1 Fibonacci yang lebih tinggi daripada kiraan tahap yang sebenarnya merupakan titik akhir langkah pembetulan pertama yang dibuat pada bulan Jun tahun lepas selepas peningkatan parabola yang dibangunkan sepanjang separuh pertama tahun berakhir. Oleh itu, ini adalah gelombang ke-4 daripada tahap impuls lima gelombang yang rendah ke bawah yang merupakan gelombang C pada kiraan minit.

Ini bermakna kita melihat perkembangan gelombang ke-5 yang mungkin telah berakhir. Dengan harga yang mula bergerak ke arah terbalik dengan cara yang impulsif dan tanda-tanda harga menaik sebelum ini mendorong harga seperti yang ditunjukkan dari sumbu di sisi pembeli. Walau bagaimanapun, kami tidak melihat interaksi dengan tahap sokongan saluran menurun dan 0.618 Fibonacci salah satu pembetulan semasa tidak dihormati.

Kita mungkin melihat penurunan yang lain untuk menguji semula tahap pentingnya dan titik minatnya akan menjadi persimpangan tahap 0.786 Fibonacci dan rintangan saluran turun di $ 7377. Jika harga, sebaliknya, mula semakin meningkat dari sini dan merosot ke atas paras $ 8506 yang lebih tinggi, ia dapat menunjukkan bahawa langkah ABC ke bawah menurun.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple turun kepada $ 0.2 pada titik terendah hari ini berkurangan sebanyak 18.3% daripada paras tertinggi sebelum ini pada $ 0.2458. Dari sana kita telah melihat kenaikan sekitar 6% tetapi harga masih dalam lonjakan ke atas sebab itulah harga kemungkinan akan terus bertambah pada siang hari.

xrpusd-1h-1-1024x459.png


Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga turun ke sasaran yang saya diunjurkan untuk senario utama di mana harga Ripple adalah untuk menamatkan gelombang ke-5 daripada dorongan gelombang lima ke arah bawah tahap yang lebih rendah iaitu C gelombang kiraan minit. Satu interaksi telah dibuat dengan tahap mendatar 0.2 dan juga penurunan cepat di bawahnya dibuat tetapi hanya berfungsi untuk mengaktifkan pembelian ketika memasuki wilayah pembeli.

Sekiranya pembetulan ABC berakhir, kita akan melihat perkembangan langkah seterusnya ke arah terbalik yang boleh menjadi impuls lima gelombang tetapi ia masih tidak jelas cuaca atau tidak akan menjadi kesinambungan uptrend seperti pembetulan berakhir atau ia akan menjadi peningkatan pembetulan .
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
Litecoin dibuka pada $ 49,139 tetapi turun ke $ 31.584 pada titik paling rendah hari ini iaitu penurunan sebanyak 35.72%. Memandangkan harga masih berada dalam lonjakan menurun bawah lagi, boleh dilihat pada akhir sesi dagangan hari ini.

ltcusd-1h-1-1024x401.png


Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga terus bergerak ke arah bawah selepas percubaan untuk pulih tetapi ia hanya berakhir sebagai pembetulan ABC yang lain dari tahap yang lebih rendah kepada kenaikan harga. Kejatuhan yang dibangunkan dianggap sebagai gelombang akhir tetapi ini tidak sah oleh kejatuhan yang dibuat dari 7 hingga 9 Mac dan kini disahkan oleh kejatuhan impulsif.

Penurunan impulsif ini dengan kombinasi ABC sebelum ini adalah kemungkinan besar ke-4 dan gelombang ke-5 daripada pengurangan impulsif yang lebih tinggi yang berbeza daripada pembetulan ABC yang berlabel sebelumnya. Seperti yang telah kita lihat dua gelombang lagi membangunkan ia hanya bermakna bahawa struktur itu tidak diperbetulkan tetapi satu impulsif.

Gerakan lima gelombang gelombang impulsif ke arah bawah boleh menjadi gelombang struktur pembetulan dari tahap yang lebih tinggi tetapi itu hanya bermaksud bahawa harga Litecoin akan menuju ke sisi seterusnya dan bergerak menurun sebelum akhir pembetulan yang berpanjangan ini.

Seperti yang anda lihat penurunan dibuat kepada tahap sokongan mendatar yang penting pada $ 30.75 tetapi paras ini tidak begitu penting, sebab itulah kami dapat melihat lantunan sementara. Walau bagaimanapun, penubuhan sokongan selanjutnya akan dijangka.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
EOS / USD
Begitu juga dalam kes Litecoin, harga EOS juga telah menurun dengan ketara pada hari ini, dari $ 3.1 pada harga terbuka kepada $ 1.9 pada tahap paling rendah iaitu penurunan sebanyak 38.61%.

eosusd-1h-1-1024x400.png


Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa penolakan pada tahap 0.5 Fib telah menyebabkan kemerosotan besar dengan harga menuju ke 1.618 di mana ia mendapat sokongan. Sumbu di sisi pembeli menunjukkan bahawa harga mencapai wilayah pembeli tetapi momentum penurunan harga adalah kuat, sebab itulah kita dapat melihat hentian sementara sebelum penurunan selanjutnya.

Sekiranya harga mula meningkat dari sini, ini bermakna kita telah melihat berakhirnya langkah lima gelombang impulsif ke bawah, seperti dalam hal Litecoin, tetapi jika sokongan mendatar akan dipecah lagi akan dijangkakan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harag jatuh pada $ 4472 harga Bitcoin telah meningkat sebanyak 21.5% kerana ia mencapai $ 5435 pada titik tertinggi hari ini. Harga sedang didagangkan sedikit di bawah paras tersebut kerana ia mengalami rintangan mendatar tetapi masih dalam lonjakan keseluruhan secara keseluruhan.

btcusd-1h-2-1024x462.png


Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harga Bitcoin telah mencari sokongan pada garis trend menurun (garis hitam tebal) yang merupakan garis dasar sokongan dari penurunan pembetulan pertama pada bulan Jun tahun lepas. Oleh kerana tahap ini telah diuji dan harga tidak turun di bawahnya pada penurunan impulsif dan sekali lagi cuba pelarian tetapi gagal kita boleh mengatakan bahawa harga didapati sokongan di sana.

Walau bagaimanapun, ia tidak membuat sebarang tahap yang lebih tinggi sejak itu kerana ia telah dihentikan oleh tahap $ 5377 yang kini menolak harga. Ini mungkin tidak akan berterusan lebih lama kerana pemulihan mungkin akan berterusan di atas paras seperti yang ditunjukkan oleh momentum kenaikkan yang menangkap tetapi pemulihan yang dijangkakan akan menjadi pembetulan.

Penurunan harga yang dialami oleh Bitcoin mendorong harga di bawah paras mendatar paling ketara pada $ 6266 yang dianggap sebagai titik Pivot di atas yang kita dapat melihat pasaran lembu dan di bawah yang kita lihat bear itu. Oleh kerana tahap ini belum diuji dengan betul selepas langkah di bawahnya dalam tempoh yang akan datang, saya akan mengharapkan ia dipanggil semula.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah meningkat sebanyak 18.2% dari semalam rendah pada $ 0.1289 hingga $ 0.15224 pada paras tertinggi hari ini. Seperti dalam hal Bitcoin kenaikan telah dihentikan pada rintangan mendatar pertama seiring dengan kenaikan harga tetapi momentum kenaikan harga dijangka terus berlanjut.Lihat pada carta sejam kita dapat melihat bahawa penurunan yang dibuat di bawah tahap $ 0.15186 adalah, Lagipun, dorongan lima gelombang dan bukannya pembetulan ABC yang bermakna ia kini berkemungkinan besar berakhir semalam. Itulah sebabnya sekarang saya akan menjangkakan pemulihan tetapi hanya satu pembetulan kerana impuls lima gelombang ini ke arah bawah boleh menjadi gelombang Gelombang yang lebih tinggi.

xrpusd-1h-2-1024x463.png


Jika harga terus bergerak di atas rintangan yang sedang ditemui yang saya percaya bahawa kita akan melihat interaksi dengan tahap 1.272 Fib pada tahap $ 0.2 kerana ini adalah tahap mendatar yang paling ketara ke arah bawah dan ujian semula untuk perlawanan akan berlaku sebelum pergerakan penurunan seterusnya.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga rendah $ 5780, telah meningkat sebanyak 14.76% diukur kepada titik tertinggi hari ini iaitu pada $ 6633. Harga sedang didagangkan di sekitar tahap tersebut, sedikit lebih rendah tetapi masih dalam lonjakan menaik.

btcusd-1h-3-1024x397.png


Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga berjaya berada di atas tahap rintangan mendatar di $ 6266 yang merupakan satu yang signifikan tetapi masih belum berinteraksi dengan harga atas $ 6914 yang telah diuji semula pada tahap tinggi sebelum dan mengesahkan bahawa ia berfungsi sebagai rintangan sekarang bahawa harga jatuh di bawahnya pada 12 Mac.

Sebelum kenaikan ini, kita telah melihat langkah menurun dari paras rintangan atas yang disebutkan pada kawasan $ 5800 di mana harga mendapat sokongan yang turun sebanyak 16%. Penurunan ini boleh menjadi gelombang ke-4 daripada impuls lima gelombang yang menanti seterusnya ke atas terutamanya kerana ia berkembang dengan cara tiga gelombang dan tidak dalam satu perjalanan.

Sekiranya ini benar maka peningkatan yang kita lihat dalam pembangunan akan menjadi gelombang berakhir yang boleh melebihi tahap tinggi tetapi juga boleh berakhir di sekelilingnya sebagai pemangkasan. Memandangkan betapa pentingnya tahap $ 6914 ini saya percaya bahawa yang kedua akan lebih cenderung dan dengan tindakan harga yang membentuk saluran menaik selepas yang datang di atas $ 6266 ini boleh dimulakan.

Kemungkinan lain ialah kita tidak melihat impuls lima gelombang tetapi sebaliknya pembetulan ABC ke atas. Walaupun ini mula menjadi tidak sah, kita dapat melihat perkembangan ABC lain ke arah bawah atau beberapa jenis pembetulan yang rumit (WXY atau WXYXZ) di mana ABC ke atas adalah gelombang pertama.

Sekiranya harga berjaya bergerak ke atas tinggi sebelum ini, kita akan melihat impuls lima gelombang tetapi jika ia mula berkurangan semula tanpa pergi ke sekurang-kurangnya kawasannya mungkin ada kemungkinan lebih rendah ke bawah sebelum permulaan jangkaan pemulihan.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah meningkat sebanyak 9.27% yang datang dari rendah semalam pada $ 0.148 hingga $ 0.1617 pada titik tertinggi hari ini setakat ini.

xrpusd-1h-3-1024x397.png


Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat situasi yang sama seperti dalam hal Bitcoin kerana tindakan harga membuat laluan yang sama tetapi tidak seperti dalam hal Bitcoin gelombang ke-4 yang dianggap telah merosot di dalam wilayah gelombang pertama.

Ini boleh menjadi petunjuk awal bahawa kenaikan ini bukan satu impulsif kerana kiraannya boleh dibatalkan tetapi kami masih mempunyai pengesahan yang jelas.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga rendah $ 5883 harga Bitcoin telah meningkat sebanyak 11.3% kerana ia mencapai $ 6548 pada titik tertinggi hari ini. Pada masa ini, harga sedang didagangkan sedikit lebih rendah tetapi telah mula keluar daripada segitiga menurun pada terbalik yang dibentuk selepas hari ini tinggi.

btcusd-1h-4-1024x462.png


Pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga berjaya mencapai tahap mendatar $ 6266 yang merupakan satu yang penting tetapi kini telah memasuki wilayah penjual dan mengalami tekanan dari pihak mereka. Kemunculan lebih daripada 11% berlaku selepas langkah lima gelombang ke arah bawah kelihatannya sebab itulah saya percaya ia adalah sifat pembetulan dan kita akan melihat satu lagi langkah lima gelombang ke arah bawah selepas selesai.

Jika itu benar maka ia akan berkembang dan tiga gelombang ABC Zigzag darjah yang lebih tinggi yang mana gelombang C akan mencapai sekitar 0.618 Tahap Fib pada sekitar $ 5420 yang mengesahkan panjang yang dijangkakan gelombang yang dianggarkan ke titik akhir semasa. Kemungkinan lain ialah gelombang B tidak berkembang sepenuhnya dengan langkah ke bawah yang kini dijangka turun kerana ia adalah gelombang kedua yang mana satu lagi ke tahap terbalik akan bermula yang akan sedikit melebihi paras tertinggi hari ini. Ini bergantung pada titik akhir gelombang sub-gelombang 5, seolah-olah seperti sekarang dilabelkan gelombang B tidak berakhir, tetapi jika ia berakhir pada tahap sokongan saluran menurun pada $ 6000 maka gelombang B berakhir dengan langkah kegawatan yang diharapkan ia mula gelombang C.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah meningkat dari semalam rendah pada $ 0.163 hingga $ 0.17619 yang merupakan peningkatan sekitar 8%. Sejak itu kita telah melihat sedikit penurunan tetapi harga masih melayang di atas tahap sokongan yang signifikan.

xrpusd-1h-4-1024x461.png


Melihat carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga telah meningkat sejak 16 Mac ketika turun kepada $ 0.129 pada kenaikan terendah dan dari sana membuat kenaikan lima gelombang sekitar 45.9%. Inilah sebabnya mengapa saya percaya kita melihat permulaan pembetulan dari tahap yang sama dengan struktur semasa adalah gelombang ke-2, B.

Langkah ke arah bawah yang dijangkakan akan bermula tidak lama lagi akan, dalam hal ini, menjadi gelombang C atau gelombang ke-3 jika langkah seterusnya adalah satu lagi dorongan permulaan kepada kelemahan, tetapi dengan cara lain penurunan selanjutnya akan dijangka sekurang-kurangnya di suatu tempat di sekitar tahap mendatar penting pada $ 0.152
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
Harga Litecoin telah meningkat hampir 7% hari ini, bermula dari semalam rendah pada $ 37.55 hingga $ 40.168 pada hari ini. Ia sedang diniagakan pada $ 39.44 pada masa ini dengan momentum perlahan dan berada dalam lintasan menurun.

Pada carta 1 jam, anda dapat melihat harga naik ke tahap 0.236 Fibonacci di mana ia menemui rintangan dan mengapa kami telah melihat penarikan balik kecil. Sebelum ini, harga meningkat secara eksponen dan berlaku dari garis trend menurun dari segitiga simetri yang tidak dapat disahkan yang boleh ditafsirkan sebagai tanda kenaikan harga.

ltcusd-1h-1024x459.png


Kita tidak nampak gelombang gelombang impuls lima gelombang untuk berkembang kerana selepas gelombang ke-3 yang dijangkakan pada $ 43.48, kita telah melihat harga mula bergerak secara mendatar. Panjang langkah ke sisi ini menjadikannya tidak dapat dijadikan gelombang keempat, sebab kiraannya tidak sah, tetapi masih tidak jelas yang struktur pembetulan ini akan berubah. Kerana ia seolah-olah berakhir dengan kenaikan yang lain ke arah terbalik dan akan menjadi pembetulan tiga gelombang ke-dua yang mana satu lagi ke bawah boleh dijangka kerana pembetulan WXY kompleks berkembang.

Jika harga tidak terus bergerak di atas tahap 0.236 Fibonacci saya akan menjangkakan pergerakkan penurunan harga di bawah $ 37, tetapi kelihatannya lebih cenderung bahawa dari sini kita akan melihat peningkatan lebih tinggi di atas tahap yang disebutkan di mana tahap rintangan penting seterusnya akan pada $ 41.7.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
EOS / USD
Dari harga $ 2,161, kami telah melihat peningkatan sebanyak 6.82% dalam harga EOS kerana ia naik kepada $ 2.3 pada hari ini. Seperti dalam hal Litecoin, ia kini menjangkakan penarikan balik kecil dengan potensi penurunan jangka pendek.

eosusd-1h-1024x462.png


Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harga berlaku dari trendline menurun dan berinteraksi dengan tahap horizontal kecil yang tidak dilabelkan di atas antara tahap 1.272 Fibonacci. Seperti dalam hal Litecoin kita kemungkinan besar akan melihat pergerakkan naik selepas tarikan ini berakhir sebagai momentum kenaikkan cukup kuat untuk memecahkan trendline menurun, jadi penarikan balik yang dirujuk mungkin berakhir sebagai pengembalian trendline menurun.

Itulah sebabnya jika harganya turun ke trendline menurun, dan mendapati sokongan pada ujian semula saya akan menjangkakan peningkatan selanjutnya sekurang-kurangnya ke tahap 1.272 Fibonacci pada $ 2.372. Tetapi jika harganya kembali di bawah, saya akan menjangkakan pelarian ke tahap bawah tahap $ 2.11.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
Dari $ 40.22 harga Litecoin telah meningkat dan mencapai titik tertinggi pada hari berikutnya iaitu pada $ 47.22 dan peningkatan sebanyak 17.51%. Semalam selepas anjakan kecil harganya kembali untuk menguji semula rintangan mingguan tinggi dan mendapati rintangan di sana tetapi kini lagi didagangkan di sekitar tahap tersebut.

ltcusd-1h-1-1024x461.png


Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa tindakan harga membuat segitiga menaik dengan paras sokongannya curam menunjukkan tekanan pembeli yang kuat, tetapi dengan penjual mempertahankan tahap mendatar. Penembusan ke arah terbalik boleh dijangka di mana tahap horizontal seterusnya pada $ 49.23 akan menjadi penting tetapi pandangan yang lebih berbeza dapat dilihat jika penjual dapat menahan tekanan.

Sekiranya harganya semakin meningkat dan berjaya menembusi di atas kenaikan harga Selasa yang tinggi akan dijangkakan dengan cara yang spiky apabila pembeli mengejar akan menolak harga. Tetapi jika harga menghadapi rintangan yang kuat selepas interaksi semasa ia boleh membawa harga dalam kejatuhan lurus ke paras $ 41.7 mendatar.

Semuanya bergantung kepada sama ada atau tidak kita telah menyaksikan penyempurnaan gelombang ke-5 dari langkah impulsif pada hari Selasa atau kita akan melihat satu lagi gelombang ke arah terbalik.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
EOS / USD
Harga EOS meningkat sebanyak 19.43% yang bermula pada hari Isnin pada $ 2.344 hingga $ 2.8 yang dibuat pada hari Selasa. Seperti dalam hal Litecoin tindakan harga mula membentuk segitiga menaik kerana tahap sokongannya adalah lebih curam maka ia satu perlawanan.

eosusd-1h-1-1024x462.png


Melihat carta 1 jam dari EOS, anda dapat melihat bahawa ia menggariskan kemungkinan lain yang dikemukakan dalam kes Litecoin, iaitu gelombang ke-5 daripada gelombang impuls semasa berakhir. Daripada segi tiga menurun sebelumnya yang membetulkan pembetulan lima gelombang ia membuat gelombang tiga yang sebabnya kenaikan dari 30 Mac dan ia lebih rendah pertama yang lebih rendah boleh menjadi dua gelombang pertama daripada impuls lima gelombang.

Ini akan segera disahkan oleh arah penembusan dari segitiga menaik tetapi sama ada dengan cara, selepas selesai, saya akan menjangkakan urutan pembetulan ke bawah yang lain. Sekiranya kenaikan dari pertengahan Mac sehingga hari ini adalah ABC untuk kenaikan yang menurun, langkah yang boleh diikuti boleh berkembang di arah aliran menurun yang seterusnya mengakibatkan rendahnya paras pada Mac.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin telah melonjak naik sehingga mencecah $ 7192 pada tahap tertinggi. Sejak itu kami telah melihat penurunan impulsif di bawah titik dari kenaikan sebelumnya bermula dengan harga turun ke $ 6625 pada titik terendah yang merupakan penurunan sebanyak 7.88% yang dibuat semalam. Dari sana kita telah melihat kenaikan 4.37% pada titik tertinggi hari ini kerana harga datang untuk menguji semula tahap mendatar $ 6914. 'Ketika harga mengalami penolakan, ia ditetapkan dalam lintasan ke bawah lagi dan kini berada di sekitar tahap tahap mendatar kecil pada $ 6792. Melihat struktur gelombang, kita dapat melihat bahawa dua gelombang pertama ke arah bawah telah selesai setelah pergerakan lima gelombang ke atas dalam saluran menaik yang berakhir yang dianggap sebagai selesaikan gelombang C pada tahap yang lebih tinggi.

btcusd-1h-1-1024x479.png


Ini bermaksud bahawa bukan dari tahap $ 7413 kita melihat permulaan dari langkah impulsif ke arah bawah dengan cara lima gelombang atau pembetulan ABC yang lain dengan cara tiga gelombang. Struktur pertama boleh menjadi gelombang impuls pertama atau gelombang A kerana kedua-duanya dibahagikan kepada lima gelombang, dan dengan peningkatan pembetulan yang diikuti datang untuk menguji semula titik akhir sub-gelombang pertama, ia boleh menjadi gelombang ke-2 pada tahap yang lebih tinggi.

Dengan cara yang sama, struktur ke-3 yang tidak dijangka dijangka akan berkembang yang akan memimpin harga Bitcoin di bawah paras rendah sebelumnya, dan berpotensi ke tahap mendatar yang signifikan seterusnya pada $ 6266.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah jatuh sebanyak 7.32% ke paras terendah mingguan pada $ 0.1814 yang dibuat semalam tetapi dari sana pemulihan 4% mencapai $ 0.1893 pada titik tertinggi hari ini. Pada masa ini, harganya diperdagangkan pada $ 0.1856 dan berada dalam lintasan menurun tetapi menunjukkan tanda tekanan pembeli.

xrpusd-1h-1024x478.png


Seperti yang anda lihat, harga telah berada di saluran menurun dari 8 April selepas interaksi dengan tahap $ 0.204 di mana ia mendapat tentangan. Ini adalah penyempurnaan gelombang ke-5 dari tahap yang lebih rendah seperti dalam Bitcoin, sebab itulah julat menurun ini telah terbentuk. Dua pembetulan ABC berturut-turut telah dibuat dan itulah sebabnya kemungkinan besar kita melihat yang ketiga.

Gelombang B dari pembetulan ABC ke-3 yang kini dianggap ke bawah telah berinteraksi dengan rintangan saluran menurun dan ditolak kerana itulah kemungkinan besar kita akan melihat harga Ripple menuju ke bawah tahap Fibonacci 1.618 untuk tahap rendah yang lebih rendah.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
LTC / USD
Sejak awal minggu ini, harga Litecoin telah meningkat sebanyak 6.78% dari paras rendah Isnin pada $ 39.613 kepada $ 42.3 pada titik tertinggi hari ini. Dari sana kita telah melihat penurunan sebanyak 3% tetapi sedikit pemulihan setelah dengan harga yang kini diperdagangkan pada $ 41.37.

ltcusd-1h-3-1024x479.png


Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harga Litecoin naik di atas paras mendatar $ 41.7 dan berinteraksi dengan tahap rintangan segitiga simetri di mana ia ditolak. Ini mendorong harga di bawah tahap mendatar dan berada pada julat yang lebih rendah tetapi harga mendapat sokongan pada tahap sokongan menaik yang tinggi dan itulah sebabnya kami melihat tindakan kenaikan harga yang kecil.

Peningkatan ini mungkin merupakan penyelesaian pergerakan gelombang tiga pembetulan ke arah atas setelah pergerakan impulsif tahap rendah berakhir. Sekiranya demikian, harganya adalah terus bergerak ke arah bawah di bawah garis arah aliran menaik yang lebih rendah yang merupakan tahap sokongan segitiga simetri. Tetapi jika kita telah melihat penurunan tiga gelombang sebelum tindakan harga bullish, struktur saat ini dapat berkembang dengan cara lima gelombang dalam hal ini akan membuat penembusan ke arah atas.

Titik utama untuk pengesahan senario penurunan harga adalah kejatuhan di dalam wilayah gelombang ke-2 yang diandaikan di bawah $ 41.1. Tetapi jika harga mulai meningkat secara impulsif dari sini dan berada di atas tahap mendatar pada $ 41.73 senario kenaikan akan kelihatan lebih mungkin.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
EOS / USD
Dari titik terendah pada hari Isnin pada $ 2.441 harga EOS telah meningkat sebanyak 8.58% diukur ke titik tertinggi harga pada hari ini iaitu pada $ 2.65. Pada masa ini, ia diperdagangkan pada $ 2.6 ketika penarikan balik kecil berlaku.

eosusd-1h-3-1024x478.png


Corak serupa dapat dilihat pada grafik EOS ketika harganya naik dengan cara yang serupa. Tindakan harga membentuk saluran menaik dengan tahap rintangan siapa yang telah kita lihat interaksi hari ini yang berakhir sebagai penolakan. Ini boleh menjadi gelombang pembetulan ke-2 dari pergerakan gelombang ketiga seterusnya ke arah bawah atau boleh menjadi dorongan gelombang lima seterusnya. Seperti dalam kes Litecoin kita akan mencari tanda-tanda pengesahan atau pembatalan, iaitu wilayah gelombang ke-2 di kedua arah.

Sekiranya harga naik di atas paras $ 2.6 kemungkinan kenaikan harga akan kelihatan lebih mungkin, tetapi jika permulaan jatuh di bawah $ 2.4, harga menurun akan kelihatan lebih cenderung.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
BTC / USD
Harga Bitcoin berada pada tahap $ 6768 pada titik terendah, kita telah menyaksikan kenaikan impulsif yang memimpin harga untuk kenaikan 14.95% yang diukur ke titik tertinggi hari ini yang berada pada $ 7780 setakat ini.

btcusd-1h-3-1024x479.png


Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harga meningkat secara parabola minggu lalu melonjak di atas kawasan $ 7400 yang dianggap sebagai rintangan mendatar yang signifikan yang merupakan titik tertinggi harga sejak 7 April. Lonjakan ini dihentikan pada julat mendatar kecil seterusnya sekitar $ 7600 tetapi harganya berjaya juga melebihi kawasan ini.

Kami telah melihat pembentukan saluran menaik dari titik akhir lonjakan tetapi juga merupakan kesinambungan dari julat kenaikan sebelumnya yang dibuat hingga 19 April ketika harga menembusi ke bawah. Perkara yang sama dapat dijangkakan sekarang terutama dengan mempertimbangkan jumlah kenaikan yang telah kita lihat dalam jangka masa pendek ini.

Peningkatan lain dari sini ke tahap rintangan saluran menaik boleh berlaku tetapi kerana struktur gelombang menyiratkan ini adalah gelombang akhir dari gelombang impuls lima gelombang dan terutama kerana kita telah melihat julat menaik ini dapat menandakan selesainya gelombang ke-5 di pepenjuru akhir.

Sekiranya kita melihat penembusan ke arah bawah yang saya percaya kemungkinan besar tahap mendatar yang disebutkan akan diuji semula untuk mendapatkan sokongan, tetapi jika harganya terus meningkat dari sini, saya menjangkakan ia akan berlanjutan lebih lama hingga ke tahap sekitar $ 7880.
 

qmathsmalaysia

freshman
Joined
Oct 18, 2011
Messages
77
Points
6
XRP / USD
Harga Ripple telah meningkat sebanyak 10.94% dari hari Selasa lalu ketika berada pada tahap terendah pada $ 0.17908 diukur ke titik tertinggi harga semalam pada $ 0.1986.

xrpusd-1h-2-1024x478.png


Melihat carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harga naik di atas $ 0.18939 yang berfungsi sebagai rintangan mendatar yang ketara tetapi kenaikan itu dihentikan di sekitar paras tertinggi sebelumnya. Seperti yang telah kita lihat pembentukan saluran menaik seperti dalam Bitcoin, ini juga dapat menunjukkan bahawa ini adalah gelombang akhir dari dorongan lima gelombang. Sekiranya itu benar, maka harga boleh meningkat untuk pengujian semula tahap rintangannya yang akan menjadikan harganya menjadi $ 0.2 pada titik tertinggi, tetapi selepas itu, saya akan menjangkakan penembusan ke bawah.

Kemungkinan lain adalah bahawa saluran menaik yang dilihat adalah gelombang pertama dari pergerakan impulsif seterusnya ke atas, di mana kita akan melihat pelarian dari arah atas tetapi sekarang mungkin pada ketika ini.
 
Top