AN tak terima paypal dah??

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Aku nk tnye sikit tentang AN ni... masih kena TT ke untuk order brg AN klu acc baru??
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
Mula2 saya tak kena TT...lebih kurang 2, 3 minggu lepas tiba2 kena TT. memang leceh. yang pelik saya tak pernah disputes AN. klu brg tak sampai pun saya tak bising, saya reship/refund kat buyer sbb malas nak dgr alasan AN. jadi bila kena saya email AN. saya tanya kenapa saya kena TT sbb saya tak pernah ada masalah dgn dia. saya cakap saya nak berniaga lama ngan awak...jgnlah buat camni kat saya..huhuhu. konon2 sayu ahh

pastu saya bgtau beberapa masalah klu saya terpaksa guna TT - 1. bank jauh sangat dari rumah saya (padahal boleh online je) 2. saya terima dari buyer dlm USD, nak withdraw ke local amik masa 5 hari, 3. nak kena submit screenshot lagi, 4. nak tunggu 2 hari dia approve duit masuk akaun dia baru boleh order brg. saya cakap tengok berapa banyak masalah saya nak order brg?

AN balas, rupanya saya tak sedar ada satu transaction. paypal pernah hold 2,3 hari. ntah camne payment tu reverse. jadi kira saya tak bayarlah kat AN. email dia suruh saya buat payment saya tak terbaca plak. Saya cakap sorilah bro sbb tak terbaca email tu..kebetulan saya baru lepas TT dia $160. jadi saya cakap klu saya nak scam, takkan saya sanggup TT dia $160 tu...merayu ah skit2 mintak nak guna paypal balik.

AN balas lagi...dia kata ok bro, you can use paypal now..hehe, lenkali cek email atau klu ada sangkut ke problem dgn paypal, communicate tau bro...ni klu AN cakap melayulah..

So, sudahnya skali je saya guna TT. skrg guna paypal balik. serius benci guna TT, leceh! tapi at least ada gak ah pengalaman guna TT. time kasih kat vm bagi guide TT aritu...wah panjangnya ceritaku..
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
bertuah chukai. aku sendiri sampai sudah tak lepas lagi paypal ni. next TT dah bleh la kot. mintak2...
 

tamindhari

freshman
Joined
Jun 20, 2008
Messages
474
Points
16
Dah berapa kali aku cerai-rujuk-cerai-rujuk ngan AN ni... dan sekrang rujuk balik ngan AN...dan yang bestnya...aku masih boleh buat order guna PayPal... AN masih sayang kat aku kot...
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
Dah berapa kali aku cerai-rujuk-cerai-rujuk ngan AN ni... dan sekrang rujuk balik ngan AN...dan yang bestnya...aku masih boleh buat order guna PayPal... AN masih sayang kat aku kot...

hehehehe...aku tak berani nak rujuk berani ngan AN, takut..:D
 

tamindhari

freshman
Joined
Jun 20, 2008
Messages
474
Points
16
hehehehe...aku tak berani nak rujuk berani ngan AN, takut..:D

aku rujuk pun sebab masih bleh guna paypal lagi... kalau tak bleh guna paypal...tarak berani ler..
 

hamlet

freshman
Joined
Aug 30, 2009
Messages
35
Points
0
salam otai2 ebay..
aku new ngan AN nie...so aku dah sign jadik reseller ngan AN..
time aku nk wat order aku tekan bulk order ler kan tp dia suh aku isi form reseller profile..
maslahnya kat sini bila aku run security key generator xdpt..
ader x saper2 kat sini yg bleh tolong aku nie???plz
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
salam otai2 ebay..
aku new ngan AN nie...so aku dah sign jadik reseller ngan AN..
time aku nk wat order aku tekan bulk order ler kan tp dia suh aku isi form reseller profile..
maslahnya kat sini bila aku run security key generator xdpt..
ader x saper2 kat sini yg bleh tolong aku nie???plz

saya tak boleh run security key generator klu guna firefox tapi guna IE ok..
 

tamindhari

freshman
Joined
Jun 20, 2008
Messages
474
Points
16
saya tak boleh run security key generator klu guna firefox tapi guna IE ok..

samalah kita. memang firefox ada problem sikit... tapi guna ie..ok no problem...
 

hamlet

freshman
Joined
Aug 30, 2009
Messages
35
Points
0
samalah kita. memang firefox ada problem sikit... tapi guna ie..ok no problem...


aku baru try install framework tp xleh nk try sbb AN tgh stuck plak...xleh nk login...

tambah sket lg...try ngn IE mmg OK...mmg firefox yg ader error nie...adehhh...
 
Last edited:

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
aku baru try install framework tp xleh nk try sbb AN tgh stuck plak...xleh nk login...

tambah sket lg...try ngn IE mmg OK...mmg firefox yg ader error nie...adehhh...

teruskan je order guna IE, tayah pening2 nak guna FF.
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Mula2 saya tak kena TT...lebih kurang 2, 3 minggu lepas tiba2 kena TT. memang leceh. yang pelik saya tak pernah disputes AN. klu brg tak sampai pun saya tak bising, saya reship/refund kat buyer sbb malas nak dgr alasan AN. jadi bila kena saya email AN. saya tanya kenapa saya kena TT sbb saya tak pernah ada masalah dgn dia. saya cakap saya nak berniaga lama ngan awak...jgnlah buat camni kat saya..huhuhu. konon2 sayu ahh

pastu saya bgtau beberapa masalah klu saya terpaksa guna TT - 1. bank jauh sangat dari rumah saya (padahal boleh online je) 2. saya terima dari buyer dlm USD, nak withdraw ke local amik masa 5 hari, 3. nak kena submit screenshot lagi, 4. nak tunggu 2 hari dia approve duit masuk akaun dia baru boleh order brg. saya cakap tengok berapa banyak masalah saya nak order brg?

AN balas, rupanya saya tak sedar ada satu transaction. paypal pernah hold 2,3 hari. ntah camne payment tu reverse. jadi kira saya tak bayarlah kat AN. email dia suruh saya buat payment saya tak terbaca plak. Saya cakap sorilah bro sbb tak terbaca email tu..kebetulan saya baru lepas TT dia $160. jadi saya cakap klu saya nak scam, takkan saya sanggup TT dia $160 tu...merayu ah skit2 mintak nak guna paypal balik.

AN balas lagi...dia kata ok bro, you can use paypal now..hehe, lenkali cek email atau klu ada sangkut ke problem dgn paypal, communicate tau bro...ni klu AN cakap melayulah..

So, sudahnya skali je saya guna TT. skrg guna paypal balik. serius benci guna TT, leceh! tapi at least ada gak ah pengalaman guna TT. time kasih kat vm bagi guide TT aritu...wah panjangnya ceritaku..

nk mntk pndgn otai2 kt sni... termasuk bro chukai..
1. klu kna gna TT, cmne caranye nk bayar. secara detail? :)
2. ape kelebihan dan kekurangan guna TT ni?
3. klu acc baru terus kna TT ke? klu dh kna selama2nya ke kna gna TT atau klu ada sebab2 tertentu AN bg gna paypal blk..?
bnyknye soklan... :) hrp ade yg membantu neubie.. :D
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
errr..saya bukan otai tau...ini lebih kuranglah steps TT. Saya tak dapat nak access dan cite lebih detail sbb skrg service dah tutup. Klu ada silap sifu2 tolong betulkan sbb pengalaman saya skali je guna TT ni..

1. Login akaun maybank
2. Klik account & banking - transfer
3. Klik foreign telegraphic transfer --> Page declaration
4. Pilih - I am a Malaysian resident transferring foreign currency to a Malaysian resident or non-resident for the purpose of other than the above mentioned, having obtained approval from BNM.
5. Nanti pilih - credit to account, foreign currency - USD
6. Antara details yang kena isi: (details ni bole tengok klu tak silap lepas kita buat order)
- ID/Passport = Swift code
- Jumlah USD nak transfer
- Alamat kita
- Phone no kita
- Nama beneficiary : Poying Trading Limited
- Alamat beneficiary : RM 1110, New City Center 2 Lei Yue Mun Road, Kwun Tong
- Telephone no : 18775205829
- Email address : william[@]poying.com
- Bank details : Bank HSBC (Hong Kong)
Account no. 126880236838
Bank address Telford Gardens EasiService Banking
Kowloon Bay, Kowloon
Country HONG KONG
7. Print screen receipt / buat screen shot receipt
8. Emailkan screen shot receipt, ID artsnow (kat kanan atas) dan email kita ke william[@]poying.com dan support[@]artsnow.com
9.Tunggu 2 hari untuk duit ni masuk ke akaun AN
10.Nak check duit dah masuk ke blom, boleh tengok kat my account - kat column my stores - dollar history
11.Duit dah masuk, boleh buat payment.

**ada charge RM10

Foreign TT available times :
Monday to Friday 9.30 am - 6.30 pm (09:30 to 18:30 hours)
Note:
You will not be able to do foreign telegraphic transfer online on Saturdays, Sundays and public holidays (including Federal Territory holidays).

Saya tak suka TT sbb kena dump duit $150-$300 kat akaun AN. Remeh nak kena submit screen shot receipt. Rasa prosesnya lambat berbanding dgn buat payment guna paypal. Pastu ada hari2 yang tak boleh buat TT. Saya tak pasti semua akaun baru kena TT ke tak tapi akaun lama mungkin AN tak suruh guna TT selagi kita tak ada masalah dengan AN. contoh ada kes mintak refund ke, mungkin mintak dia reship ke, atau ada reverse pymt pastu tak bayar2 (cam case saya - tak sengaja tau..hehe)

credit to vm sbb ajar saya guna TT :)
 
Last edited:

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
errr..saya bukan otai tau...ini lebih kuranglah steps TT. Saya tak dapat nak access dan cite lebih detail sbb skrg service dah tutup. Klu ada silap sifu2 tolong betulkan sbb pengalaman saya skali je guna TT ni..

1. Login akaun maybank
2. Klik account & banking - transfer
3. Klik foreign telegraphic transfer --> Page declaration
4. Pilih - I am a Malaysian resident transferring foreign currency to a Malaysian resident or non-resident for the purpose of other than the above mentioned, having obtained approval from BNM.
5. Nanti pilih - credit to account, foreign currency - USD
6. Antara details yang kena isi: (details ni bole tengok klu tak silap lepas kita buat order)
- ID/Passport = Swift code
- Jumlah USD nak transfer
- Alamat kita
- Phone no kita
- Nama beneficiary : Poying Trading Limited
- Alamat beneficiary : RM 1110, New City Center 2 Lei Yue Mun Road, Kwun Tong
- Telephone no : 18775205829
- Email address : william[@]poying.com
- Bank details : Bank HSBC (Hong Kong)
Account no. 126880236838
Bank address Telford Gardens EasiService Banking
Kowloon Bay, Kowloon
Country HONG KONG
7. Print screen receipt / buat screen shot receipt
8. Emailkan screen shot receipt, ID artsnow (kat kanan atas) dan email kita ke william[@]poying.com dan support[@]artsnow.com
9.Tunggu 2 hari untuk duit ni masuk ke akaun AN
10.Nak check duit dah masuk ke blom, boleh tengok kat my account - kat column my stores - dollar history
11.Duit dah masuk, boleh buat payment.

**ada charge RM10

Foreign TT available times :
Monday to Friday 9.30 am - 6.30 pm (09:30 to 18:30 hours)
Note:
You will not be able to do foreign telegraphic transfer online on Saturdays, Sundays and public holidays (including Federal Territory holidays).

Saya tak suka TT sbb kena dump duit $150-$300 kat akaun AN. Remeh nak kena submit screen shot receipt. Rasa prosesnya lambat berbanding dgn buat payment guna paypal. Pastu ada hari2 yang tak boleh buat TT. Saya tak pasti semua akaun baru kena TT ke tak tapi akaun lama mungkin AN tak suruh guna TT selagi kita tak ada masalah dengan AN. contoh ada kes mintak refund ke, mungkin mintak dia reship ke, atau ada reverse pymt pastu tak bayar2 (cam case saya - tak sengaja tau..hehe)

credit to vm sbb ajar saya guna TT :)

kita jadi rugi blk x klu guna TT ni? contoh klu order sikit je...
 
Top