AN tak terima paypal dah??

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
Aku rasa ni kes terpencil, utk sapa2 yang pernah atau selalu dispute AN. Sapa2 yang sangkut tuh cuba cerita sket info pasal akaun yg problem tuh (i.e akaun brapa lama, pernah dispute brapa kali etc). Jadi pembaca2 kat sini boleh dapat la sket hint knape benda ni berlaku dan elakkan dari kena masalah yang sama. Logiknya, AN takkan tukar bank transfer sebagai payment method utk semua orang, business AN boleh mati :D

Dengan AN takyah nak blackhat2, nanti dia blacklist mesia plak (semua kena bayar pakai bank transfer) huhu :D Dengan Berry yang selalu PMS dan selalu sebat pengguna macam kita, elok sangat la tebarkan sayap cari dropshipper2 lain dari negara2 yang tak pakai pengangkutan tradisional (tongkang pecah) - dropshipper dari UK, US etc shipping pun berdesup, xde la DSR berdarah sangat. Aku selak2 sepintas lalu thread2 ebay ada orang kita yang jadi dropshipper, lagi senang nak berkomunikasi.

just my 2 cents :rolleyes:
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
ni mesti kes si Blues Berry ni baru sedar bila bukak acc paypal nk wdraw utk raya cina, tgk2 fund dia semakin mengecil kena dispute. stahun sekali bukak tu dgn penuh senyuman lebar dan yakin fund dia pasti berjuta2 USD dalam tu.

Berdasarkan jwpan ramai pihak, mmg nampak AN randomly pilih mangsa. sengal ke apa nk TT advance USD200? tak pernah dibuat dek dropshipper yg lain...
 

adila

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
280
Points
16
ni mesti kes si Blues Berry ni baru sedar bila bukak acc paypal nk wdraw utk raya cina, tgk2 fund dia semakin mengecil kena dispute. stahun sekali bukak tu dgn penuh senyuman lebar dan yakin fund dia pasti berjuta2 USD dalam tu.

Berdasarkan jwpan ramai pihak, mmg nampak AN randomly pilih mangsa. sengal ke apa nk TT advance USD200? tak pernah dibuat dek dropshipper yg lain...

saya lagi la...mana la pandai nak despute AN..hahahaha...kena despute dari buyer ada la...

Rasanya diorang main random ker lah. Udah lah tu, terkena kat den la pulak.aduhai badan...

Bery stroberi ni desperate nak pakai duit kot...makan limau mandarin banyak sangat, sampai mabuk usd..kahkahkah..sudahnya...ramai jiwa yang terluak...kwakwakwa..
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
td aku order xde mintak lg. means dia mintak random aje la tu kot. dia br nk try policy baru kot...
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
hahaha....sekarang berry dah ada masa utk cek akaun paypal dia, x leh nak dispute sesuka hati dah...
anmarah.jpg
 

franklcy

freshman
Joined
Jul 1, 2008
Messages
194
Points
18
Ganasnya Berry...Mengamuk.....Dispute la sikit sikit...jangan lah 1 shot...terkejut burberry ni..nanti mata pun besar..
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
haah la...apa proof dia ek? bukan selama ni AN mgg xde tracking no ke? klu ada dah tentu kita xde masalah nak provide tracking untuk buyer kita.
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
hahaha..aku dh reply balik klu dia boleh proof aku akan close case, tp tunggu je jawapan dari dia....
yg aku nk gelak dia tuduh aku cuba nk tipu...hehehe
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
hahaha..aku dh reply balik klu dia boleh proof aku akan close case, tp tunggu je jawapan dari dia....
yg aku nk gelak dia tuduh aku cuba nk tipu...hehehe

bro suruh dia provide tracking no ke as proof?
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
proof tracking number, klu dgn paypal comfirm kena letak tracking number sbb aku pun kerap kena dgn buyer ebay....hehehe
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
proof tracking number, klu dgn paypal comfirm kena letak tracking number sbb aku pun kerap kena dgn buyer ebay....hehehe

cunla tu..klu dia bole provide proof tracking no, pasni ble la kita request AN..senang nak jwb ngan buyer..

p/s rasa cam dia xble provide je tracking no tu..hehe
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
confirm x kan ada apa² proof tentang tracking nie...
berry gempak je lebih sbb dia x leh nk raya nnt....
klu ada aku buat kenduri roti canai....hehehe
 

raez

freshman
Joined
Dec 6, 2009
Messages
40
Points
0
confirm x kan ada apa² proof tentang tracking nie...
berry gempak je lebih sbb dia x leh nk raya nnt....
klu ada aku buat kenduri roti canai....hehehe

fuh, menarik nih, tp berry ni mmg gegar jer lebih, aku pun ade dispute, tp AN x jwb ape2 pulak cuma paypal ckp tgh review and x bg date bila bole settle.
 
Top