Teknologi All Telco Plan in Malaysia

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
31
Monthly komitmen pun x ada laa tinggi sngt kalau guna xp lite ni. Boleh pair pass lagi pastu birthday rewards pun dpt free 100gb super video walla.
100GB kira bagus, kini byk telco yg x bagi lagi birthday rewards, birthday pun mcm hari yg biasa je...
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
41
tapi 58 di telco lain macam boleh dapat unlimited data
Mana ada telco yg bagi unlimited data hanya utk 58 sebulan, biasanya juga perlu sampai RM80 lebih, kalau unlimited call biasanya semua telco ada utk harga yg murah.
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
41
Oo ada pass lain lgi. Telco lain x ada tambah pass mcm ni dalam satu plan. Bagus jgk celcom buat mcm ni boleh pilih yg mana sesuai dgn keperluan internet masing2.
Bagus utk golongan yg pendapatan sederhana, boleh kurangkan perbelanjaan mrk sebulan tapi masih cukup data diguna utk keperluan mrk seharian seperti utk tugasan kerja.
 

Koretsu

freshman
Joined
Oct 21, 2017
Messages
52
Points
6
Age
23
Mana ada telco yg bagi unlimited data hanya utk 58 sebulan, biasanya juga perlu sampai RM80 lebih, kalau unlimited call biasanya semua telco ada utk harga yg murah.
Dengar kata ada telco yg bagi unlimited data utk RM30 sebulan, tapi line nya bagus ke x ku x berani jamin sbb ku bukan pengguna hahaha, cuba atas risiko sendiri ya.
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
29
hanya ada aku seorg rasa 4g di negara kita slow ke? dah x sabar2 nak guna 5g..
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
hanya ada aku seorg rasa 4g di negara kita slow ke? dah x sabar2 nak guna 5g..
perlu tgk coverage telco mcm mana, bukan semua telco line slow...awak guna telco ape di tempat mana?
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
29
perlu tgk coverage telco mcm mana, bukan semua telco line slow...awak guna telco ape di tempat mana?
guna umobile dekat kws kampung, line sentiasa dlm 3g...tgk video mmg tak blh dlm quality tinggi
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
58
Points
8
Age
29
hanya ada aku seorg rasa 4g di negara kita slow ke? dah x sabar2 nak guna 5g..
Aku pun rasa mcm tue juga, yelah sbab mcm lembab smcm je kan.. Mungkin lembab sbab nk buat 5g ke, mungkin laaa, aku x sure hahaha
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
58
Points
8
Age
29
guna umobile dekat kws kampung, line sentiasa dlm 3g...tgk video mmg tak blh dlm quality tinggi
Beb please, jgn sembang umobile sini.. Aku rasa semua org tahu umobile mmg the worst la.. Then dh tahu teruk, awat pi guna lagi.. Murah tpi kalua coverage pun kecik buat apa..
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
guna umobile dekat kws kampung, line sentiasa dlm 3g...tgk video mmg tak blh dlm quality tinggi
Hahh, kawan aq tinggal kl guna umobile line slow jugak, bersabar jer lah.. Buat complaint tak take action jugak..
 

Loser

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
53
Points
6
Age
24
Hahh, kawan aq tinggal kl guna umobile line slow jugak, bersabar jer lah.. Buat complaint tak take action jugak..
Bukan sajar umobile slow, aku pakai celcom sama... Nak isi form yg mereka beri on9 pun x dpt..
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
27
Bukan sajar umobile slow, aku pakai celcom sama... Nak isi form yg mereka beri on9 pun x dpt..
Mereka tak ada fiber dan infra sendiri, asyik guna tm punya, 5g tgk nak guna siape punya..
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
Bukan sajar umobile slow, aku pakai celcom sama... Nak isi form yg mereka beri on9 pun x dpt..
Mmg x berbaloi pakai line yg suck... Mood jadi x baik jugak... Haizzz
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
58
Points
8
Age
29
Bukan sajar umobile slow, aku pakai celcom sama... Nak isi form yg mereka beri on9 pun x dpt..
Celcom tu makin prob mungkin sbab diorang tgh buat 5g kot la.. Collab pun collab gak, tpi jgn abaikan 4g pulok iye dok? Hahah
 
Top