Teknologi All Telco Plan in Malaysia

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
71
Points
8
i pun rasa tak cukup. kerana kita nak guna data 24/7
Kalau plan XPLite ni just nak jimat bayar RM28 dah dapat 1GB internet and unlimited calls to all networks. Kalau for this basic one cukup lah untuk orang yang ada wifi dekat rumah or guna wifi di office. Kalau untuk heavy user boleh upgrade to M pass total kena bayar RM38 dapat 7GB internet. Kalau lagi padu ambil L pass bayar RM58 dapat 14GB internet ha siap boleh dapat free unlimited internet everyday wei
 

Yusuf123

freshman
Joined
Oct 12, 2019
Messages
16
Points
1
Age
33
Plan ni yang saya baca dia flexible boleh upgrade pass untuk dpt lebih quota. So ikut usage kita lah nak beli yang RM28, RM38 or RM58 ha so flexible lah
tapi pun sama je. tambah pass...tambah duit juga. tapi boleh buat choice ikut seseorg
 

Yusuf123

freshman
Joined
Oct 12, 2019
Messages
16
Points
1
Age
33
Looking for Telco package in Malaysia? let's talk about mobile package, prices, free data, talktime, sms and other benefits offered by each telco in Malaysia.
banyak ya. tapi yg penting bukan plan tu. ialah line coverage tu yg paling penting
 

Yusuf123

freshman
Joined
Oct 12, 2019
Messages
16
Points
1
Age
33
Kalau plan XPLite ni just nak jimat bayar RM28 dah dapat 1GB internet and unlimited calls to all networks. Kalau for this basic one cukup lah untuk orang yang ada wifi dekat rumah or guna wifi di office. Kalau untuk heavy user boleh upgrade to M pass total kena bayar RM38 dapat 7GB internet. Kalau lagi padu ambil L pass bayar RM58 dapat 14GB internet ha siap boleh dapat free unlimited internet everyday wei
tapi 58 di telco lain macam boleh dapat unlimited data
 

Hanan

freshman
Joined
Oct 26, 2019
Messages
1
Points
1
Age
26
Kalau plan XPLite ni just nak jimat bayar RM28 dah dapat 1GB internet and unlimited calls to all networks. Kalau for this basic one cukup lah untuk orang yang ada wifi dekat rumah or guna wifi di office. Kalau untuk heavy user boleh upgrade to M pass total kena bayar RM38 dapat 7GB internet. Kalau lagi padu ambil L pass bayar RM58 dapat 14GB internet ha siap boleh dapat free unlimited internet everyday wei

Padu yg M laa tambah RM10 je terus dpt 4GB + free 3GB video walla. Murah giler RM10 je siap dpt free data.
 

Azhari Lee

freshman
Joined
Oct 26, 2019
Messages
1
Points
1
Age
29
tapi 58 di telco lain macam boleh dapat unlimited data

Alah dulu aku pakai umobile yg unlimited data tu pun dah seratus sebulan jugak bill. Celcom punya yg xp lite ni lgi murah. Paling mahal pun tambah pass pun 58 hinggit je.
 

Hairi12

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
13
Points
1
Age
30
Alah dulu aku pakai umobile yg unlimited data tu pun dah seratus sebulan jugak bill. Celcom punya yg xp lite ni lgi murah. Paling mahal pun tambah pass pun 58 hinggit je.

Betul tu. Siap ada dua option nak pair pass yg mana. Yang penting bila kita nak internet data bnyk sikit senang je pair pass. Plan ni baru laa flexible sikit.
 

Mamat Lan

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
10
Points
1
Age
32
Betul tu. Siap ada dua option nak pair pass yg mana. Yang penting bila kita nak internet data bnyk sikit senang je pair pass. Plan ni baru laa flexible sikit.

Kadang2 boleh amik M or bila nak data lgi bnyk amik L terus. Monthly komitmen pun xde laa terikat sngt kena byr mahal tiap2 bulan. RM58 kira affordable utk 11GB.
 

Janet Lee

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
9
Points
1
Age
30
Kadang2 boleh amik M or bila nak data lgi bnyk amik L terus. Monthly komitmen pun xde laa terikat sngt kena byr mahal tiap2 bulan. RM58 kira affordable utk 11GB.

Betul tu. Boleh pilih nak tambah RM10 ke RM30 so tak ada laa rasa terbeban sngt nak byr bulan2.
 

Ismat

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
8
Points
1
Age
28
Betul tu. Boleh pilih nak tambah RM10 ke RM30 so tak ada laa rasa terbeban sngt nak byr bulan2.

Monthly komitmen pun x ada laa tinggi sngt kalau guna xp lite ni. Boleh pair pass lagi pastu birthday rewards pun dpt free 100gb super video walla.
 

Aliff Iqmal

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
7
Points
1
Age
40
Monthly komitmen pun x ada laa tinggi sngt kalau guna xp lite ni. Boleh pair pass lagi pastu birthday rewards pun dpt free 100gb super video walla.

Free 100gb tu bnyk tu boleh laa layan youtube sehari smpai lebam mata. Layan movie kt netflix pun okay gak.
 

Hairi12

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
13
Points
1
Age
30
Kadang2 boleh amik M or bila nak data lgi bnyk amik L terus. Monthly komitmen pun xde laa terikat sngt kena byr mahal tiap2 bulan. RM58 kira affordable utk 11GB.

M pun murah jugak tambah RM10 je pun.
 

Fern Lee

freshman
Joined
Oct 25, 2016
Messages
9
Points
1
Age
31
XP Lite ni yg 1gb ni kira mcm basic plan. Tapi kalau x cukup data boleh je pair pass dgn pass M or L.

Oo ada pass lain lgi. Telco lain x ada tambah pass mcm ni dalam satu plan. Bagus jgk celcom buat mcm ni boleh pilih yg mana sesuai dgn keperluan internet masing2.
 

Wolverine

freshman
Joined
Oct 26, 2016
Messages
9
Points
1
Age
31
Pair pass dgn M je laa RM38 je. Tambah RM10 je. Dapat laa 4gb. kalau pair pass M or L dpt free 3gb video walla pulak.

Banyak freebies tu yg best. Harga plan plus pair pass pun mampu je nak subscribe x mcm telco lain mahal benor.
 

hashim99

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
24
Points
3
Age
31
betulkah? i rasa celcom average la tpi i tak tau pelan baru ada apa
Coverage Celcom bagus, kerja ku sentiasa perlu outstation, tapi x kira pergi mana pun x ada masalah nak call balik rumah, jadi ku tetap guna sampai skrg.
 

hashim99

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
24
Points
3
Age
31
Banyak freebies tu yg best. Harga plan plus pair pass pun mampu je nak subscribe x mcm telco lain mahal benor.
Mmg telco kini semakin mahal kian hari sbb kini semua org pun perlu guna data, tapi kalau dibandingkan Celcom masih kira lebih murah...
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
31
4gb bagi pelajar macam saya dah cukup lah
Pelajar 4GB cukup ke? Masa dulu ku kolej sebulan sekurang2 perlu 10GB, x kira lagi byk masa yg terpaksa pergi Starbucks belajar sepanjang hari hanya utk guna wifi percuma.
 
Top