Teknologi All Telco Plan in Malaysia

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
Looking for Telco package in Malaysia? let's talk about mobile package, prices, free data, talktime, sms and other benefits offered by each telco in Malaysia.
 

Yusuf123

freshman
Joined
Oct 12, 2019
Messages
16
Points
1
Age
32
Kalau yg average, pelan celcom yg paling baik krn ia mempunyai yg customize punya pelan-pelan. Tapi yg basic pelan habya rm28 saje.
 

Yusuf123

freshman
Joined
Oct 12, 2019
Messages
16
Points
1
Age
32
Kalau yg line coverage. pastilah maxis, tak da telco yg boleh banding dengan maxis punya line
 

Fern Lee

freshman
Joined
Oct 25, 2016
Messages
9
Points
1
Age
30
Kalau yg average, pelan celcom yg paling baik krn ia mempunyai yg customize punya pelan-pelan. Tapi yg basic pelan habya rm28 saje.
RM28 tu utk 1GB and unlimited calls je. Memang x cukup laa kalau 1GB tu kalau nak tahan sebulan ni.
 

Wolverine

freshman
Joined
Oct 26, 2016
Messages
9
Points
1
Age
30
RM28 tu utk 1GB and unlimited calls je. Memang x cukup laa kalau 1GB tu kalau nak tahan sebulan ni.
XP Lite ni yg 1gb ni kira mcm basic plan. Tapi kalau x cukup data boleh je pair pass dgn pass M or L.
 

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
42
Points
8
Kalau bagi saya, 1GB pun tak cukup... I nak kerja di luar sehari.
Plan ni yang saya baca dia flexible boleh upgrade pass untuk dpt lebih quota. So ikut usage kita lah nak beli yang RM28, RM38 or RM58 ha so flexible lah
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Best telco in Malaysia? Pastinya Maxis pd pendapat ku
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Kalau yg average, pelan celcom yg paling baik krn ia mempunyai yg customize punya pelan-pelan. Tapi yg basic pelan habya rm28 saje.
Kan semua basic plan harga pun mcm tu saje? Ada pulak yg lebih murah sampai RM10 sebulan pun dpt...
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
40
Ku rasa telco kini lebih kurang sama je package yg mrk offer tu, yg perlu bimbang hanya line mrk bagus ke x...
 

hashim99

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
24
Points
3
Age
30
Ku pengguna setia Celcom sejak dulu lagi masa smartphone masih belum kat pasaran lagi, plan kini juga semakin bagus...
 

Salavakram

freshman
Joined
Oct 26, 2016
Messages
5
Points
1
Age
26
Pair pass dgn M je laa RM38 je. Tambah RM10 je. Dapat laa 4gb. kalau pair pass M or L dpt free 3gb video walla pulak.
Aku still x cukup kalau pair pass M. Aku nak amik pass L sebab nnti lepas 6 bulan dpt free unlimited internet sejam tiap2 hari.
 
Top