Alhamdulillah, Hari Ini 5 Buku Saya Akan Diterbitkan

zahidana

freshman
Joined
Oct 23, 2007
Messages
69
Points
8
Berita baik bagi saya hari ini kerana 5 buku saya akan diterbitkan oleh salah sebuah syarikat penerbitan terulung di Malaysia. Khabar baik ini bukan datang tak semena-mena tetapi melalui usaha yang kuat, semangat yang jitu dan kemahuan yang begitu tinggi.;;) Semua orang boleh buat ini. Kejayaan bukan milik beberapa orang sahaja tetapi sesiapa yang INGIN. baca FB www.facebook.com/rahsiarezeki kerana disini perlunya orang yang banyak membaca, mengulangkaji, mengarisbawah perkataan yang penting, memikirkan sepanjang waktu lapangnya.

View attachment a samad said2.jpg

Ini dipelajari semasa membuat suatu rencana (tinjauan) sekitar zaman remaja dulu ke rumah SN A. Samad Said untuk majalah Dewan Siswa (masa tu remaja sangat baru mengenal kehidupan) Dalam pertemuan saya dengan SN, saya mempelajari bagaimana beliau membaca buku. Ada ketikanya SN mengarisbawah perkataan-perkataan yang amat penting sampai 8 kali kerana suka sangat pada kalimat seseorang pengarang. Bukan sahaja beliau boleh digest apa yang ditulis malah mem"frame" di dalam mindanya sampai sesuatu perkataan atau idea itu tersemat didalam mindanya.

Bukan sukar untuk menjadi penulis tetapi memerlukan kesungguhan.. :x sehinggalah satu masa akan datang kepada anda bila anda rasa sangat sangat bersyukur dilahirkan sebagai penulis kerana telah melimpahkan idea, pemikiran dan pengalaman yang begitu bernilai kepada anak bangsanya sendiri. Sayangilah orang yang berilmu mudah mudahan ilmu itu akan berjangkit pada anda. MOTIVASI untuk hari ini..
 

Attachments

  • A Samad Said.jpg
    4.1 KB · Views: 249
Last edited:

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Semoga tuan aktif dalam menerbitkan ebook :)
 

gryjofan

freshman
Joined
Jan 15, 2013
Messages
15
Points
0
tahniah ya..
1.jpg

2.jpg
 
Last edited:
Top