Alang [Samsul Zamzuri] Bersara

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
400
Points
16
Age
36
Salam,

Maaf kalau sudah ada thread ini. Dah guna fungsi search.

Alang, pengendali blog www.samsulzamzuri.com secara tidak rasmi telah mengumumkan untuk berhenti dari menulis di blog itu. Satu lagi sumber rujukan saya telah hilang. Blog yang saya mesti lawat walaupun sebagai pembaca senyap.

Melihat kepada post-post terakhir di forum ini juga, Alang telah menutup jualan produk dan perkhidmatannya. Mungkin berhenti terus dari gelanggang internet tempatan.

Ini adalah dua quote dari blog beliau:

harap maaf, saya ambil keputusan utk berhenti menulis blog. Tak tahu keputusan ni kekal atau sementara
saya rasa, tak ramai pun yg akan rasa kehilangan bila saya berhenti menulis blog ni. Sekarang ni, dah ramai sifu2, otai2 yg lebih handal dari saya.

Saya ambil keputusan utk mengundurkan diri dari market malaysia dan kembali concentrate pada international market seperti masa saya mula2 involve dlm perniagaan internet dulu.
sumber: http://www.samsulzamzuri.com/673/panduan-mencari-domain/

~Terima kasih kerana ikhlas mencurah ilmu dari pengalaman.
~Terima kasih kerana memperkenalkan rahsiazango / pakejvideoblog. Sumber dollar saya yang pertama tahun 2008 dulu.

Semoga bersua lagi di masa hadapan.

Ikhlas,
Sham (aka XploR)
 

madno

Senior
Joined
Jun 12, 2007
Messages
662
Points
18
bro alang mungkin merasakan market luar lebih menguntungkan dan hakikatnya memang begitu.
 

Abang Internet

freshman
Joined
Dec 5, 2007
Messages
925
Points
18
Bagi saya.
Lebih baik buat perniagaan internet di pasaran antarabangsa.
Banyak kelebihannya.Kita semua pun dah tahu.
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
la ingatkan dah pencen hehe :D ..
rupanya berniaga luar negara plak....

aku dari dulu dua2 market aku main hihihihihihihihiihihihihihihihihihihih
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
400
Points
16
Age
36
Itulah yang akan berlaku pada
IM tempatan yang lain sekiranya
market internet malaysia menjadi
'Tepu'
Rasanya bukan sebab ketepuan pasaran tempatan jadi punca. Saya kata macamni sebabnya Alang BUKAN jenis "lepas buat ebook itu ebook ini lepas ebook itu ebook ini" niche sama plak tu. opps! :D
 
Top