Alang [Samsul Zamzuri] Bersara

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#1
Salam,

Maaf kalau sudah ada thread ini. Dah guna fungsi search.

Alang, pengendali blog www.samsulzamzuri.com secara tidak rasmi telah mengumumkan untuk berhenti dari menulis di blog itu. Satu lagi sumber rujukan saya telah hilang. Blog yang saya mesti lawat walaupun sebagai pembaca senyap.

Melihat kepada post-post terakhir di forum ini juga, Alang telah menutup jualan produk dan perkhidmatannya. Mungkin berhenti terus dari gelanggang internet tempatan.

Ini adalah dua quote dari blog beliau:

harap maaf, saya ambil keputusan utk berhenti menulis blog. Tak tahu keputusan ni kekal atau sementara
saya rasa, tak ramai pun yg akan rasa kehilangan bila saya berhenti menulis blog ni. Sekarang ni, dah ramai sifu2, otai2 yg lebih handal dari saya.

Saya ambil keputusan utk mengundurkan diri dari market malaysia dan kembali concentrate pada international market seperti masa saya mula2 involve dlm perniagaan internet dulu.
sumber: http://www.samsulzamzuri.com/673/panduan-mencari-domain/

~Terima kasih kerana ikhlas mencurah ilmu dari pengalaman.
~Terima kasih kerana memperkenalkan rahsiazango / pakejvideoblog. Sumber dollar saya yang pertama tahun 2008 dulu.

Semoga bersua lagi di masa hadapan.

Ikhlas,
Sham (aka XploR)
 

aswill

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
298
Likes
0
Points
0
Offline
#2
mungkin market malaysia tak begitu mencabar.apapun,good luck.
 
Joined
Mar 7, 2009
Messages
1,928
Likes
2
Points
0
Offline
#3
hoho..goodluck..

bila Alang dah berjaya dan ada teknik baru, jangan lupa share dengan kita orang yerr..hehe..
 
Joined
Jun 12, 2007
Messages
661
Likes
3
Points
18
Offline
#4
bro alang mungkin merasakan market luar lebih menguntungkan dan hakikatnya memang begitu.
 
Joined
Jul 31, 2009
Messages
2,425
Likes
2
Points
0
Offline
#5
Itulah yang akan berlaku pada
IM tempatan yang lain sekiranya
market internet malaysia menjadi
'Tepu'
 
Joined
Dec 5, 2007
Messages
917
Likes
1
Points
18
Offline
#6
Bagi saya.
Lebih baik buat perniagaan internet di pasaran antarabangsa.
Banyak kelebihannya.Kita semua pun dah tahu.
 
Joined
Feb 9, 2010
Messages
313
Likes
0
Points
16
Offline
#8
agak susah nak cari makan jika hanya fokus pada pasaran Malaysia yg memang tengah suram sekarang nii.. nak ikut jejak alang jugak.. :)
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#9
la ingatkan dah pencen hehe :D ..
rupanya berniaga luar negara plak....

aku dari dulu dua2 market aku main hihihihihihihihiihihihihihihihihihihih
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#10
Itulah yang akan berlaku pada
IM tempatan yang lain sekiranya
market internet malaysia menjadi
'Tepu'
Rasanya bukan sebab ketepuan pasaran tempatan jadi punca. Saya kata macamni sebabnya Alang BUKAN jenis "lepas buat ebook itu ebook ini lepas ebook itu ebook ini" niche sama plak tu. opps! :D
 
Top