aku kecewa dengan business internet

zufar89

freshman
Joined
Dec 22, 2008
Messages
206
Points
16
Thks bro...aku mmg newbie yang cepat mudah patah semangat.aku teruk.aku rase mcm nk dpt duit dengan cara mudah dan cepat je tanpa ada hasil pembelajaran dulu..thks everyone.skrang ni pn aku blur gak, aku dah x de smngat.sape2 bleh buku panduan memberi semangat kat aku!!erk
 

vmax2009

freshman
Joined
Feb 22, 2009
Messages
4
Points
0
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(

___________________________________
GENERATE MONSTER GOOGLE TRAFIIC

SIMPLE TIPS TO BE RICH

$EARN PROFIT WITH GOOGLE NEMESIS
dulu saya sebulan xdapat ape2..lagi lama tu...anda kene yakin.. anda kene sabar... anda kene terus berusaha... itu saja yang mampu saya bagitau...

lepas sebulan saya tunggu 1st biznes saya, saya cuma dapat USD17 je, itu pon siap kene limited lagi dgn paypal..hehehe... sekrang dah pernah buat USD1000++ dalam masa beberapa hari je...yang penting sabar, sabar, sabar , sabar, sabar dan sabar....then usaha dan tawakal
 

Syedz

Senior
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,444
Points
38
Age
33
salam, boleh tny skit, MLM DCHL ok ker???????
tak yah la masuk MLM nih, DCHL tu bayar yuran pendaftaran jadi ahli je dah RM2500..RM2500 sebenarnya ko bayar upline ko ngan orang-orang atas..kenyang perut la diorang dapat duit ko..

baik RM2500 tu ko laburkan kat ilmu, dengan ilmu senang la hidup ko, xpayah nak labur ribu-ribu, lepas tu kena cari org bawah suruh labur lagi 2 ribu tuh..

sorry la, aku mmg menyampah sket ngan MLM nih, sebab MLM ni hubungan aku ngan sesetengah memember jadi dingin..:(
 

khairilz

Senior
Joined
May 21, 2007
Messages
2,549
Points
38
bagi aku, kena bertindak je..
honestly berdasar pengalaman aku..
aku nak ebook lama dah, dekat setahun aku simpan hasrat tapi tak buat2..
sebab aku tak yakin dan tak bertindak
bulan lepas, aku cakap dekat diri aku
"walau macam mana pun, aku tetap nak buat"
kalau tak ada orang beli pun, at least aku mencuba
dan akhirnya aku buat dan dapat jualan..

so kesimpulanya apa yang aku bold kan.. :)
 

asrul_jakimdq

freshman
Joined
Mar 20, 2009
Messages
0
Points
0

asrul_jakimdq

freshman
Joined
Mar 20, 2009
Messages
0
Points
0

sontorion

freshman
Joined
Aug 10, 2006
Messages
184
Points
18
aku ingat pada yang ingin menceburi perniagaan internet ni jgn mengharapkan keuntungan segera atau duit cepat, betul kata otai2 kat wc ni kena belajar berperingkat2, kadang2 apa yang kita buat tak seperti di harapkan....kesabaran jua penting...jadikan ianya minat terlebih dahulu...keuntungan akan menyusur tak lama lagi.....biasakan diri dulu dengan sepak terajang dunia perniagaan internet....mula u zero nanti u akan jadi hero...percayalah.

p/s: minat tu sgt penting.
 

zolkiebaki

Senior
Joined
Apr 10, 2006
Messages
408
Points
18
aku ingat pada yang ingin menceburi perniagaan internet ni jgn mengharapkan keuntungan segera atau duit cepat, betul kata otai2 kat wc ni kena belajar berperingkat2, kadang2 apa yang kita buat tak seperti di harapkan....kesabaran jua penting...jadikan ianya minat terlebih dahulu...keuntungan akan menyusur tak lama lagi.....biasakan diri dulu dengan sepak terajang dunia perniagaan internet....mula u zero nanti u akan jadi hero...percayalah.

p/s: minat tu sgt penting.
..betul tu sontorian sebagai langkah permulaan banyak lagi yang perlu dibelajar. Saya sendiri pon daripada tak tau langsung pasal perniagaan internet ni...lebih2 lagi nak buat website..dan sekarang berkat kesabaran dah mampu terbitkan beberapa web jualan sendiri & tak perlu upah org lain. Alhamdulillah dah mula menampakkan hasil..tapi masa mula2 dulu memang rasa putus asa gak buat itu..ini..tapi duitnya tak masuk2..keluar banyak ler! Tapi bila muhasabah diri balik..sebenarnya silap sendiri gopoh sangat nak dapat duit cepat...dan strateginya tak betul..

P.S - Kepada rakan newbie..usahakanlah perniagaan internet ni dengan penuh kesabaran dan semangat untuk belajar kena tinggi ;)
 

adwanigallery

freshman
Joined
Sep 23, 2008
Messages
39
Points
6
Nk tumpang 2 belah kaki...Emmmm...byk tul luahan dan kata2 hikmat yg bley di jadikan panduan...aku pun br gak dlm IM nie...start serious september 2008...aku ****** brenti kerja...

so, skg alhamdullilah sedang menajamkan lg biz...kesimpulan yg aku dpt buat...fokus pd satu dulu...jgn rambang mata...nanti kata org yg di kejar tak dpt yg di kendong berciciran...
 
Top