aku kecewa dengan business internet

mspenyu

freshman
Joined
Oct 24, 2007
Messages
53
Likes
0
Points
6
Offline
#61
saya kongsi 1 tips bagi 2 taktik yg disebutkan tadi (sebenarnya kat WC ni pun ramai yg share pelbagai taktik)



headline tu ada kombinasi "reverse psychology" + provokasi + cliffhanger + call to action (ada scarcity sket2). tu sample mudah je...

good luck... :D
Saya tengah belaja nk aplikasikan teknik ni....:D

Usaha tekad berjaya......
 
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
#62
aku plak tak kecewa, tapi jeles bila tgk org lain bole dpt income lagi byk dr aku... cis... tu yg buat semangat... aku mesti pilih!
 
Joined
Feb 3, 2007
Messages
327
Likes
2
Points
18
Offline
#64
Kecewa dgn bisnes internet??..:) Kecewa itu bukan berakhirnya usaha kita untuk berjaya di internet.. Jangan jadikan kecewa itu batu penghalang yang besar, jadikan cabaran cari cara lain lah pulak....sbenarnya bisnes internet nih pelbagai caranya..ada yg affiliate, ada yg payper click, dan pelbagai laik..otai2 IM kita sy percaya semua pernah kecewa dahulu kala, tapi berkat usaha pasti berjaya..yang penting kita Mahu Berjaya!!..
So, cubalah pelbagai teknik lain yg ada...internet niih kalu berusaha lebih dapat lah lebih... :)
 

zufar89

freshman
Joined
Dec 22, 2008
Messages
203
Likes
0
Points
16
Offline
#66
huh....cian aku tgk ko bro...350rggit beli tu...x dpt ag..haizz.....mmh Allah saja yg balas penipuannya tu...
BRO nasa-- jgn kecewa..aku x leh tgk org kcewa..aku pn mcm ko gak dulu....cari dulu ebook free.kuasai tu dulu..tp x pe.ko try produk lain yg boleh dipercayai.tanya kwn2 kat wang cber nie...sumuanya baik2 dan sedia menolong...keep touch ..
 
Joined
Mar 14, 2007
Messages
804
Likes
3
Points
18
Age
33
Offline
#67
saya belum kecewa...

Sebab ada banyak peluang di depan. Kalau kita buat cara baik, hasilnya akan jadi baik la..saya percaya hukum tu...

Setakat ni, saya baru buat adsense, jual ebook ngan servis. So baru 3 portfolio saya. Saya mula dengan adsense, tak sangka sambil kodek2 adsense, nampak peluang buat duit dengan ppc...PPC pun bukan nya saya pakar pun, baru main-main..

Tak sangka main-main, saya jumpa peluang buat duit dengan offer servis plak...Alhamdulillah, 2 tahun lebih saya online...saya rasa berbaloi untuk merasa sikit hasilnya...

Nasihat saya untuk member2 yang baru nak mula atau dah mula nak kecewa :

1) tetapkan matlamat jangka pendek . Contoh 3 bulan. Nak apa? Hari-hari berangan2 la dah capai matamat tu..hehe

2) lepas dah plan, rancang apa perlu buat utk capai matlamat tu. Masih lagi bab perancangan. Ambil 1 je bidang yang sesuai/tak sesuai untuk dikuasai. Jgn alih fokus dengn sengaja. InsyaAllah, nanti akan ada peluang2 lain yang akan kaco...so, itu kira teralih fokus dgn tak sengaja la..

3) percaya, yakin dgn diri boleh buat. Setiap hari istiqamah dgn apa yang saya buat. Kalau rasa malas, sakit mata, sakit belakng, letih...berhenti jap..pergi le layan tv ke, jalan2 makan angin, solat ke, main2 dgn anak buah..yang penting hiburkan hati penuhi kehendak waktu rasa letih,kecewa..

4) lepas rehatkan hati & jiwa, kembali konsentrate..Berangan2 dulu..kalau tercapai nanti, apa aku akan dapat..pastu fokus balik kerja...

5) peduli cakap orang lain..kalau ada thread blame2 tu.toksah join...nanti nyesal tak sudah..sebab takde kesudahan. Ko fk cara ko betul, aku fk cara aku betul...so, masing2 punya jalan2 la...kalau nak bawa motor, bawa je...toksah terlalu hati2 sangat..kalau eksiden, belajar le dari kesalahan tu sendiri...hohoho..kalau mati, dah tersurat...

6) waktu takde duit atau ada duit, jangan lupa bersedekah...kompem lepas sedekah duit akan melimpah..ini bukan saya cakap, tapi tuhan yang cakap...So, tak payah kedekut duit...lagi miskin,papa, banyak2 le bersedekah...kalau boleh tu sedekah dalam bentuk harta la ye...kalau senyum pun kira sedekah jugak :)

ok...itu je la kot...harap membantu
 

joker

freshman
Joined
Sep 26, 2008
Messages
247
Likes
1
Points
18
Offline
#68
aku pun kdg frust gak tp x kan nk smpi frust menonggeng..
kalo nk lyn frust smpi mati pun x abis2..

frustration must be killing you..
 
Last edited:
Joined
Jul 27, 2008
Messages
49
Likes
0
Points
6
Offline
#69
Salah satu teknik yg famous slain guna video marketing untuk affiliate clickbank. Setup landing page, masukkan video dan ayat2 yg menarik dan simple pastu promote guna adword tapi adword kna tahu teknik dia baru efektif.. Takbleh promote direct terus guna link affiliate kat adword sebab susah nak menjadi.. Dan lagi satu mask link affiliate untuk mengelakkan kerugian tu yg paling penting. Ramai newbie tak tau tentang ni..

P.S. Sekadar berkongsi apa yg aku tau.. :)
 
Joined
Jan 13, 2008
Messages
907
Likes
1
Points
18
Offline
#70
Kecewa dan putus harapan....merupakan satu ayat yang mudah diucapkan..namun kejayaan sesuatu yang lagi mudah diucapkan jika teknik dan promosi anda berada di landasan yang betul....

80% kegagalan perniagaan internet adalah disebabkan kegagalan mempromosi....jadi bagaimana untuk anda mendapatkan wang di Internet....

Cuba anda call atau cari seseorang yang dapat memberi panduan pada anda teknik dan promosi yang betul.....

Tumpukan 80% fokus anda dengan teknik promosi...tak tau buat website..tak mengapa...boleh upah orang...tak ada produk ..tak mengapa..boleh join affiliate....tapi kalau tak tahu cara menjual atau promosi ...masalah tu....cam mana orang nak tahu anda ada produk....so belajar mulai sekarang cam mana nak cari tempat promosi dan bagaimana nak ketahui 101 cara promosi yang paling berkesan...:D
 
Joined
Dec 18, 2008
Messages
13
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#71
huhu.. ada beli produk FLB ke...
aku pun tak mampu nak beli lagi produk tuh...
rilekla bro.. try & error dulu, usaha dulu... cari tune dulu....
nanti dah jumpa tune, laju jelah masuknyer duit tuh...
Produk FLB tu apa lutfee?
 
Joined
Jan 13, 2008
Messages
907
Likes
1
Points
18
Offline
#73
Produk FLB tu apa lutfee?
FLB produk ni adalah keluaran saudara Nizam dari Pasir Gudang Johor, jika anda nak join kena bayar RM295....dan anda kena promosi agar ada orang join ..then anda akan dapat komisyen RM100....tapi kalau tak der orang join pasti akan kedengaran suara suara kecewa lagi..:D

Tapi satu kebaikan adalah untuk anda mengumpul list email...atau bertindak sebagai email colector....:D
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
675
Likes
2
Points
18
Age
25
Offline
#74
betul tuh. Aku pon cam ko gak pada mulanya. Nak giveup time mula-mula dulu.

Cam on la bro. Baru 1 hari dah nak give up.
 
Joined
May 11, 2008
Messages
439
Likes
2
Points
18
Offline
#75
bro, sebelum join bisnes ni, anggap lah kelmarin tu ambil ilmu dan pengetahuan. bukan senang untuk jadi senang, bukan sukar untuk jadi susah.
 
Joined
Oct 13, 2008
Messages
74
Likes
2
Points
6
Age
35
Offline
#76
Kalau nak bercakap mengenai perkataan 'kecewa' dalam bidang keusahawanan, bukan sahaja dalam bidang perniagaan internet bahkan pernaigaan konvensional juga ramai yang kecewa apatah lagi mereka baru mula menapak. Saya percaya ramai otai2 IM di sini pernah kecewa cuma bezanya mereka tak luahkan. Pada pendapat saya, meluahkan kekecewaan hanya akan menyebabkan minda kita berhenti berfikir bagaimana untuk mengatasi masalah kita.

Elakkan menggunakan perkataan apa dan kenapa tetapi sebaliknya gunakan perkataan 'bagaimana' dalam setiap kegagalan yang anda hadapi untuk bangkit kembali seperti contoh

'Bagaimana untuk bangkit daripada kegagalan ini?'

'Bagaimana untuk meningkatkan jualan?'

'Bagaimana untuk mengatasi masalah ini?'

dan lain-lain lagi.

Sekiranya anda fikirkan kegagalan teruk, fikirlah sekali lagi bahawasanya terdapat mereka yang menempuhi kegagalan yang jauh lebih teruk dari anda bahkan mereka tidak menyerah kalah dan akhirnya mereka bangkit kembali.

Sekiranya anda belum mengecapi kejayaan, jangan setkan di minda anda untuk berkata anda gagal kerana apabila anda berkata demikian, secara automatiknya usaha anda akan terhenti setakat itu tetapi sekiranya anda berkata, anda belum berjaya, maka usaha anda akan berterusan sehingga anda mengecapi kejayaan. :)

Sebenarnya banyak lagi tips-tips yang saya ingin berikan tetapi itu pun tips berkenaan seringakli kita dengar tetapi kita tidak amalkan. Lagi satu, banyakkan pembacaan buku-buku motivasi keusahawanan supaya dapat membakar semangat anda untuk berjaya dalam bidang ini.

Akhir kata dari saya, tidak senang untuk menjadi senang dan tidak susah untuk menjadi susah tetapi dengan iltizam yang tinggi, perkara yang susah boleh menjadi senang dan perkara senang boleh bertambah senang. Wassalam.

Dari Meja SoHo Bro Faizi
 
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,038
Likes
1
Points
38
Age
37
Offline
#77
Aku rasa bro kita nie dah ok kot..

Apa pun semua memang best la.. Aku sendiri belajar sesuatu yg bernilai,... Nie yg best berforum nie.. :)

Semoga perkara nie berterusan...
 

xcvz08

freshman
Joined
Aug 1, 2006
Messages
17
Likes
0
Points
1
Offline
#78
Releks la, aku dah 2 tahun buat bende ni, baru je dpt RM2. Kita kalau nak sesuatu tu kene berusaha, ni baru sehari dah nak kecewa, Takde benda kat dunia ni kita bleh dapat dgn senang. Cari jalan camne nak berjaya !!


Aku pon baru mula balik nak buat business internet ni. Dah setahun lebih aku tinggalkan.
 
Joined
Feb 11, 2008
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#79
Nanti dahulu bro !!

Baru kelmarin, apa yang kawan-kawan kata kat atas semuanya teramat betul. Yang penting kena banyak bersabar dan fokus di samping selalu buat penilaian kendiri. Kekadang kita tidak nampak kesilapan kita. Tapi orang lain nampak kesilapan kita.

Bukan senang nak jadi senang. Kena duduk depan komputer sekurang-kurangnya 5 jam sehari selama 6 bulan. Di samping itu sentiasa terus belajar, belajar, belajar dan belajar dan rajin bertanya. Gagal hari hari ini bukan bermakna gagal untuk esok hari. Kuatkan keazaman dan letak target spt kata bro kat atas.

Kalau nak letak singnature, taip aje url anda kat bahagian bawah post anda.

Aki Lanang
www.umpanpower.com
 
Joined
Dec 12, 2007
Messages
955
Likes
2
Points
18
Offline
#80
Nanti dahulu bro !!

Baru kelmarin, apa yang kawan-kawan kata kat atas semuanya teramat betul. Yang penting kena banyak bersabar dan fokus di samping selalu buat penilaian kendiri. Kekadang kita tidak nampak kesilapan kita. Tapi orang lain nampak kesilapan kita.

Bukan senang nak jadi senang. Kena duduk depan komputer sekurang-kurangnya 5 jam sehari selama 6 bulan. Di samping itu sentiasa terus belajar, belajar, belajar dan belajar dan rajin bertanya. Gagal hari hari ini bukan bermakna gagal untuk esok hari. Kuatkan keazaman dan letak target spt kata bro kat atas.

Kalau nak letak singnature, taip aje url anda kat bahagian bawah post anda.

Aki Lanang
www.umpanpower.com
adess..apa kata klu set kt user CP?? kan lg senang.xpayah susah2 taip byk kali... :p

klu buat mcm tu dh dikire melanggar etika berforum..diharap sdara merujuk pada yg lebih pakar.jgn memandai plak.... ;)
 
Top