aku kecewa dengan business internet

nasa_nyer

Senior
Joined
Aug 2, 2008
Messages
721
Points
18
aku dah mula start kecewa dengan internet marketing ni lepas join visa jutawan mas dino..
 

nasa_nyer

Senior
Joined
Aug 2, 2008
Messages
721
Points
18
Saya dah 4 hari join Visa Jutawan ni...setakat ni banyak masalah yang timbul berkenaan akaun visa jutawan masih tidak dapat diselesaikan. Tidak berbaloi dengan harga RM350 yang di tawarkan.
 

nasa_nyer

Senior
Joined
Aug 2, 2008
Messages
721
Points
18
Affiliate saya pun masih tidak berfungsi, bila saya email [email protected] semalam, 1 patah haram tak di balas.
Tak caya korang klik aku punya link

www.visajutawan.com/my/nasa_nyer.html

(Demi Allah saya tak menipu, klik check tengok). Bila saya klik, laman web yang tertulis benda ni akan keluar:

Not Found

The requested URL /my/nasa_nyer.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
 

tuahemas

Senior
Joined
Mar 14, 2006
Messages
284
Points
18
baru beberapa hari cuba dah kuciwa?

relek brader. kalo nak hasil cepat cuba guna Adwords. kalo silap langkah rugi cepat. kalo betul langkah, jangan terkejut tengok komisen.

dah rasa?

---------------------------------------------------------------------

saya dh rasa... saya masih menerima cek komisen 2 kali sebulan... bukan nak riak tetapi biarlah jadi pembakar semangat semua yang selalu condemn IM ni... actually saya dah bosan bila asyik baca thread yg hampir setiap hari dok blame org lain.

saya rasa bertanggungjawab utk memperbetulkan persepsi mayarakat dgn IM. kalau di izinkan saya akan cuba bantu IMer yang betul2 nak berjaya.

---------------------------------------------------------------------

Saya pernah peruntukkan setahun mengajar beberapa apprentis secara percuma. tetapi sikap manusia, amat susah nak lari dari comfort zone. bila cabaran menjelma, morale down. then putus asa dan cuba cari "security" dalam hidup. there is no such thing...

makan gaji pun anytime bole kena buang kerja. tu belum masuk politik dalam syarikat yg mungkin memaksa anda berhenti sendiri.

saya lebih bersikap proaktif. jangan reaktif dgn kritikan atau isu yang tidak produktif.

---------------------------------------------------------------------

anda kena stop put blame kpd diri sendiri atau org lain. take action, usaha, persistent dan tawakal. ramai orang tiada sikap persisten. kemudian bertanggungjawab dgn setiap action anda. gagal? move on.

byk cara nak garap peluang. rezeki Allah Maha Luas.


---------------------------------------------------------------------

kalo guna method free utk tarik trafik, mmg kena sabar yg amat banyak. kena track. selalunya hasil dia lambat tetapi "compounding" atau ada org refer "snowball" effect. hasil dia anda akan dapat juga.

jika anda buat 1 perkara dalam sebulan ni, maybe hasil dia jadi ganda 3 lepas sebulan dua. tetapi kalau anda buat 1 perkara setiap hari selama sebulan, hasil dia akan jadi berapa?

1 perkara x 30 hari, lepas sebulan dua esok akan jadi 30? tak...

akan jadi 3x3x3x3x3... (3 kuasa 30) = ini lah dinamakan compounding walaupun cara kiraan ni tak berapa tepat.. ;)

begitu juga dengan hasil kita.

---------------------------------------------------------------------

maybe sebulan, maybe 2 bulan kemudian anda akan nampak hasil dia. itu pun bergantung kpd bagaimana anda promote. kena belajar sales psychology juga.

kalau macam forum marketing, bole guna signature yg buat org nak klik, bukan yg buat org menyampah. fahami ad blindness. selalunya provokasi dan taktik "cliff hanger" amat efektif.

saya kongsi 1 tips bagi 2 taktik yg disebutkan tadi (sebenarnya kat WC ni pun ramai yg share pelbagai taktik)

Anda memang dah jutawan ke sampaikan tak nak klik link ini sekarang? Itu pun kalau anda sempat la...
headline tu ada kombinasi "reverse psychology" + provokasi + cliffhanger + call to action (ada scarcity sket2). tu sample mudah je...

good luck... :D
 

mspenyu

freshman
Joined
Oct 24, 2007
Messages
53
Points
6
saya kongsi 1 tips bagi 2 taktik yg disebutkan tadi (sebenarnya kat WC ni pun ramai yg share pelbagai taktik)



headline tu ada kombinasi "reverse psychology" + provokasi + cliffhanger + call to action (ada scarcity sket2). tu sample mudah je...

good luck... :D
Saya tengah belaja nk aplikasikan teknik ni....:D

Usaha tekad berjaya......
 

huntai77

Senior
Joined
Feb 3, 2007
Messages
331
Points
18
Kecewa dgn bisnes internet??..:) Kecewa itu bukan berakhirnya usaha kita untuk berjaya di internet.. Jangan jadikan kecewa itu batu penghalang yang besar, jadikan cabaran cari cara lain lah pulak....sbenarnya bisnes internet nih pelbagai caranya..ada yg affiliate, ada yg payper click, dan pelbagai laik..otai2 IM kita sy percaya semua pernah kecewa dahulu kala, tapi berkat usaha pasti berjaya..yang penting kita Mahu Berjaya!!..
So, cubalah pelbagai teknik lain yg ada...internet niih kalu berusaha lebih dapat lah lebih... :)
 

zufar89

freshman
Joined
Dec 22, 2008
Messages
206
Points
16
huh....cian aku tgk ko bro...350rggit beli tu...x dpt ag..haizz.....mmh Allah saja yg balas penipuannya tu...
BRO nasa-- jgn kecewa..aku x leh tgk org kcewa..aku pn mcm ko gak dulu....cari dulu ebook free.kuasai tu dulu..tp x pe.ko try produk lain yg boleh dipercayai.tanya kwn2 kat wang cber nie...sumuanya baik2 dan sedia menolong...keep touch ..
 

naem86

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
836
Points
18
Age
33
saya belum kecewa...

Sebab ada banyak peluang di depan. Kalau kita buat cara baik, hasilnya akan jadi baik la..saya percaya hukum tu...

Setakat ni, saya baru buat adsense, jual ebook ngan servis. So baru 3 portfolio saya. Saya mula dengan adsense, tak sangka sambil kodek2 adsense, nampak peluang buat duit dengan ppc...PPC pun bukan nya saya pakar pun, baru main-main..

Tak sangka main-main, saya jumpa peluang buat duit dengan offer servis plak...Alhamdulillah, 2 tahun lebih saya online...saya rasa berbaloi untuk merasa sikit hasilnya...

Nasihat saya untuk member2 yang baru nak mula atau dah mula nak kecewa :

1) tetapkan matlamat jangka pendek . Contoh 3 bulan. Nak apa? Hari-hari berangan2 la dah capai matamat tu..hehe

2) lepas dah plan, rancang apa perlu buat utk capai matlamat tu. Masih lagi bab perancangan. Ambil 1 je bidang yang sesuai/tak sesuai untuk dikuasai. Jgn alih fokus dengn sengaja. InsyaAllah, nanti akan ada peluang2 lain yang akan kaco...so, itu kira teralih fokus dgn tak sengaja la..

3) percaya, yakin dgn diri boleh buat. Setiap hari istiqamah dgn apa yang saya buat. Kalau rasa malas, sakit mata, sakit belakng, letih...berhenti jap..pergi le layan tv ke, jalan2 makan angin, solat ke, main2 dgn anak buah..yang penting hiburkan hati penuhi kehendak waktu rasa letih,kecewa..

4) lepas rehatkan hati & jiwa, kembali konsentrate..Berangan2 dulu..kalau tercapai nanti, apa aku akan dapat..pastu fokus balik kerja...

5) peduli cakap orang lain..kalau ada thread blame2 tu.toksah join...nanti nyesal tak sudah..sebab takde kesudahan. Ko fk cara ko betul, aku fk cara aku betul...so, masing2 punya jalan2 la...kalau nak bawa motor, bawa je...toksah terlalu hati2 sangat..kalau eksiden, belajar le dari kesalahan tu sendiri...hohoho..kalau mati, dah tersurat...

6) waktu takde duit atau ada duit, jangan lupa bersedekah...kompem lepas sedekah duit akan melimpah..ini bukan saya cakap, tapi tuhan yang cakap...So, tak payah kedekut duit...lagi miskin,papa, banyak2 le bersedekah...kalau boleh tu sedekah dalam bentuk harta la ye...kalau senyum pun kira sedekah jugak :)

ok...itu je la kot...harap membantu
 

joker

freshman
Joined
Sep 26, 2008
Messages
249
Points
18
aku pun kdg frust gak tp x kan nk smpi frust menonggeng..
kalo nk lyn frust smpi mati pun x abis2..

frustration must be killing you..
 
Last edited:

mohdyusri

freshman
Joined
Jul 27, 2008
Messages
49
Points
6
Salah satu teknik yg famous slain guna video marketing untuk affiliate clickbank. Setup landing page, masukkan video dan ayat2 yg menarik dan simple pastu promote guna adword tapi adword kna tahu teknik dia baru efektif.. Takbleh promote direct terus guna link affiliate kat adword sebab susah nak menjadi.. Dan lagi satu mask link affiliate untuk mengelakkan kerugian tu yg paling penting. Ramai newbie tak tau tentang ni..

P.S. Sekadar berkongsi apa yg aku tau.. :)
 

johari

Newbie
Joined
Jan 13, 2008
Messages
956
Points
18
Kecewa dan putus harapan....merupakan satu ayat yang mudah diucapkan..namun kejayaan sesuatu yang lagi mudah diucapkan jika teknik dan promosi anda berada di landasan yang betul....

80% kegagalan perniagaan internet adalah disebabkan kegagalan mempromosi....jadi bagaimana untuk anda mendapatkan wang di Internet....

Cuba anda call atau cari seseorang yang dapat memberi panduan pada anda teknik dan promosi yang betul.....

Tumpukan 80% fokus anda dengan teknik promosi...tak tau buat website..tak mengapa...boleh upah orang...tak ada produk ..tak mengapa..boleh join affiliate....tapi kalau tak tahu cara menjual atau promosi ...masalah tu....cam mana orang nak tahu anda ada produk....so belajar mulai sekarang cam mana nak cari tempat promosi dan bagaimana nak ketahui 101 cara promosi yang paling berkesan...:D
 

johari

Newbie
Joined
Jan 13, 2008
Messages
956
Points
18
Produk FLB tu apa lutfee?
FLB produk ni adalah keluaran saudara Nizam dari Pasir Gudang Johor, jika anda nak join kena bayar RM295....dan anda kena promosi agar ada orang join ..then anda akan dapat komisyen RM100....tapi kalau tak der orang join pasti akan kedengaran suara suara kecewa lagi..:D

Tapi satu kebaikan adalah untuk anda mengumpul list email...atau bertindak sebagai email colector....:D
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
25
betul tuh. Aku pon cam ko gak pada mulanya. Nak giveup time mula-mula dulu.

Cam on la bro. Baru 1 hari dah nak give up.
 

nuarx

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
441
Points
18
bro, sebelum join bisnes ni, anggap lah kelmarin tu ambil ilmu dan pengetahuan. bukan senang untuk jadi senang, bukan sukar untuk jadi susah.
 
Top