aku kecewa dengan business internet

Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#21
Herm, tgk kat signature, mcm beli produk FLB Pro...produk da bagus tu...kenape tak praktikkan je..??ke tak bace formula tu sampai abis ek? Cube praktikkan formula tu, insyaAllah, dapat income..klu bersungguh-sungguh lagi, lagi banyak dapat..klu awk bukan student or tak keje, lagi banyak masa nak praktikkan ape yang dia cakap tu...praktik, praktik, praktik...JANGAN MALAS! :D
huhu.. ada beli produk FLB ke...
aku pun tak mampu nak beli lagi produk tuh...
rilekla bro.. try & error dulu, usaha dulu... cari tune dulu....
nanti dah jumpa tune, laju jelah masuknyer duit tuh...
 

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,313
Likes
2
Points
38
Offline
#22
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(
hehe.. beliau dah berjaya generate income dari cb dah :rolleyes: syabas.. :)
 

xflixz

freshman
Joined
Jan 31, 2008
Messages
14
Likes
0
Points
1
Offline
#23
Hekeleh, baru kelmarin buat internet bisnes dah nak give up.

Kamon bro, kat sini ada yang dah bertahun-tahun buat internet bisnes dan tak dapat seseen pun lagi.

Dia tak give up pun. Baru-baru ni, saya dengar dia dah mula kutip hasil. ;). Rupa-rupanya, sebelum ni dia tersilap jalan jer.

Bila tune dah kena, pergh......meletup income.
ha..btul tu..manusia ni walaupun wat apa2 bisnes pun,tapi kalo x kene tune mmg x jadik punyer..tapi bila dah kene tune,pergh..haha..tapi kene ingat,yang penting usaha.yang maha esa pasti akan tolong org yang berusaha gigih.
 
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,053
Likes
8
Points
38
Offline
#24
insyaAllah, kejayaan tu bermula dgn kegagalan..blaja n terus belajar, jangan stop..insyaAllah dapat duit nanti ;) ...contohi usahawan2 berjaya di sini..;)
 

Han

Newbie
Joined
Sep 20, 2007
Messages
794
Likes
0
Points
16
Offline
#25
ada tgk iklan teh di tv tu?
"kegemilangan bukan tiada kegagalan tapi bangun semula setiap kali gagal"...
hehehe... bermakna tu... ;)
 
Joined
May 21, 2007
Messages
2,519
Likes
7
Points
38
Offline
#26
aku dah 2 tahun dalam IM nie, baru dapat dekat 200usd lebih je...sedih-sedih
tapi aku tak give up sebab aku minat..
usaha kekadang sampai 2 pagi..
sekarang tengah try traffic dari youtube sama ada berkesan atau tak dan setakat mana keberkesananya....dah 7 video upload dengan link affiliate...
selagi tak dapat apa yang kita nak, usahala...aku pun tengah usaha,tak tahu silap kat mana, income low lagi...aku belajar di forum ni dan dari ebook free..tak perlu keluarkan satu sen pun untuk modal..
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#27
aku dah 2 tahun dalam IM nie, baru dapat dekat 200usd lebih je...sedih-sedih
tapi aku tak give up sebab aku minat..
usaha kekadang sampai 2 pagi..
sekarang tengah try traffic dari youtube sama ada berkesan atau tak dan setakat mana keberkesananya....dah 7 video upload dengan link affiliate...
selagi tak dapat apa yang kita nak, usahala...aku pun tengah usaha,tak tahu silap kat mana, income low lagi...aku belajar di forum ni dan dari ebook free..tak perlu keluarkan satu sen pun untuk modal..
overload kot... tp at least dptlah jugakkan...
 
Joined
Sep 26, 2007
Messages
1,830
Likes
5
Points
38
Offline
#28
salam..
aku rase dah dua bulan aku terlibat dengan perniagaan internet nie..
aku tak tahu nak ckp ape..setakat nie i got nothing..
memang sedih..kdg2 aku give up..
tengok bro-bro kat sini dapat USd tipa2 hari..
tapi aku masih x dapat ape2 lagi..
aku nak minta tolong sape2 kat sini yang sudi bantu aku buat bisnes internet nie..
aku tak nak beli buku..aku nak sape2 yang sudi ajar aku step-by-step..maksud aku dapat jumpe face to face and ajar kau..
sape yang sudi..
aku bukan x nak pergi seminar, tapi aku betul2 tak de duit...dah seribu aku habis beli ebook..tapi sampai hari nie aku x dapat ape2..
sape yang sudi..aku minta tolong sangat2...
please ..:(
Yo bro..baru 2 bulan bro...Aku amik mase 1.5 tahun Nak belajar... 0.5 tahun aku stop sbb saturated dan byk keje...So, total 1 tahun la...Sekarang pon income xde lah byk sangat..Tapi ok lah untuk cukup makan..

Semoga tahun baru ni, anda dapat belajar dan terus belajar..

So, jangan cepat give up ek..
 
Last edited:

robotix

freshman
Joined
Sep 13, 2008
Messages
87
Likes
0
Points
6
Age
41
Offline
#29
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(
Ramai yang anggap buat bisnes internet nie mudah.. hari ni labur esok dapat. esok labur lusa dapat. Bagi yang dah pro memang mudah. Tapi kalau macam kita baru nak mula mesti merangkak2 sebab banyak benda/teknik baru yang kita jumpa. Yang penting kena ada usaha, pengetahuan serba sedikit, sabar dan tabah, mintak doa dan tawakal. Jangan tensionkan diri anda bila tengok org lain berjaya tapi tidak anda. Jadikan kejayaan org lain tu sebagai sikap positif untuk anda berjaya macam org tu jugak.
 
Joined
Sep 25, 2008
Messages
1,641
Likes
4
Points
38
Offline
#30
Bukan senang nak senang.....nak dptkn income luar biasa, MESTI BERUBAH kepada ORANG YANG LUAR BIASA!!!. Tiada jalan yang mudah untuk yang berjaya.

Tetapi kalau kita pilih jalan dan laluan yang betul, Insyaallah akan ada ruangan untuk anda berjaya....Amin.:)
 
Joined
Jun 26, 2007
Messages
1,140
Likes
4
Points
38
Age
40
Offline
#31
Antara sebab-sebab ebiz gagal:

Kebanyakan newbie gagal adalah TIDAK FOKUS untuk memulakan ebiz

Mudah terpengaruh dengan sales letter yang power.
Antara contoh ayat dalam sales letter "Saya perolehi RM 3000 dalam satu hari! Anda juga boleh melakukan hanya dengan bla... ba..."

Memang benar mereka perolehi wang yang banyak, tetapi mereka telah memiliki atau mempunyai 10k atau 100k list emel. Jadi, memang tak mustahil lah IM sebegini perolehi pendapatan yang lumayan.

Tidak berbuat apa-apa selepas perolehi atau membeli panduan ebiz.

Sayang duit untuk melabur seperti membeli hosting dan sebagainya.

dan banyak lagi faktor2 kegagalan ebiz bagi newbie.
 
Joined
Jan 1, 2008
Messages
187
Likes
0
Points
16
Offline
#32
bagusla korang ni.. x kedeq ilmu langsung.. syukur masih ramai lagi org melayu yg bersifat positif mcm ni.. alhamdulillah..
 
Joined
Sep 7, 2008
Messages
735
Likes
3
Points
18
Age
35
Offline
#33
jangan putus asa... terus buat sampai jadi..
tanamkan sifat orang jepun

hari ini 1% besok tambah lagi 3% . lama - lama pandai dan tau la trick online nie..

tanamkan dasar tertutup...

pekakkan telinga ape orang nak kata...

saya pun 1 tahun 4 bulan 18Jam depan pc ...

bila korang dah tau trick dia... fuhhhh best gila bisness online
 

pintoo

freshman
Joined
Aug 22, 2007
Messages
174
Likes
0
Points
16
Offline
#36
aku dulu kecewa gak.. tapi sekejap jer... apapun kita sendiri kena bangkit...sendiri punyer periuk nasi sendiri boleh fikir caranya
 

Nex

Newbie
Joined
Aug 3, 2007
Messages
133
Likes
0
Points
16
Offline
#37
cuba ikut nasihat irfan khairi... utilise ur time 20% tp.. habuanya 80%.. fokus.. dalam perniagaan apa2pun.. atau buat apa sekalipun... fokus... ngorat perempuan boleh fokus... smpai dapat lagitu.. xkan perniagaan internet nak fokus tak dpt.. hehe.. "just perumpamaan ya" moralnya.. fokus..+ Planning + execution + istiqamah + tawakal.... insyaAllah bro boleh.. dun give up k.. ramai lagi yg kurang bernasib baik dari anda... anda baru beberapa hari.. ada yang dah bertahun2..
 

zufar89

freshman
Joined
Dec 22, 2008
Messages
203
Likes
0
Points
16
Offline
#38
trima kasih kpd sumua yang bg komen dlm tajuk nie...korang byk bg semangat..alhamdulillah...dah seminggu aku wat dengan tekun, mgadap komputer 24 jam.akhirnya, aku dpt 141 dolar us..mmg terkejut..tggu cek dari clickbank je la nie..
 

rumpai

freshman
Joined
Jun 7, 2008
Messages
58
Likes
0
Points
6
Offline
#40
trima kasih kpd sumua yang bg komen dlm tajuk nie...korang byk bg semangat..alhamdulillah...dah seminggu aku wat dengan tekun, mgadap komputer 24 jam.akhirnya, aku dpt 141 dolar us..mmg terkejut..tggu cek dari clickbank je la nie..
tahniah...teknik apa ko guna?
 
Top