aku kecewa dengan business internet

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Herm, tgk kat signature, mcm beli produk FLB Pro...produk da bagus tu...kenape tak praktikkan je..??ke tak bace formula tu sampai abis ek? Cube praktikkan formula tu, insyaAllah, dapat income..klu bersungguh-sungguh lagi, lagi banyak dapat..klu awk bukan student or tak keje, lagi banyak masa nak praktikkan ape yang dia cakap tu...praktik, praktik, praktik...JANGAN MALAS! :D
huhu.. ada beli produk FLB ke...
aku pun tak mampu nak beli lagi produk tuh...
rilekla bro.. try & error dulu, usaha dulu... cari tune dulu....
nanti dah jumpa tune, laju jelah masuknyer duit tuh...
 

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,336
Points
38
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(
hehe.. beliau dah berjaya generate income dari cb dah :rolleyes: syabas.. :)
 

xflixz

freshman
Joined
Jan 31, 2008
Messages
16
Points
1
Hekeleh, baru kelmarin buat internet bisnes dah nak give up.

Kamon bro, kat sini ada yang dah bertahun-tahun buat internet bisnes dan tak dapat seseen pun lagi.

Dia tak give up pun. Baru-baru ni, saya dengar dia dah mula kutip hasil. ;). Rupa-rupanya, sebelum ni dia tersilap jalan jer.

Bila tune dah kena, pergh......meletup income.
ha..btul tu..manusia ni walaupun wat apa2 bisnes pun,tapi kalo x kene tune mmg x jadik punyer..tapi bila dah kene tune,pergh..haha..tapi kene ingat,yang penting usaha.yang maha esa pasti akan tolong org yang berusaha gigih.
 

batagolek

Senior
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,071
Points
38
insyaAllah, kejayaan tu bermula dgn kegagalan..blaja n terus belajar, jangan stop..insyaAllah dapat duit nanti ;) ...contohi usahawan2 berjaya di sini..;)
 

khairilz

Senior
Joined
May 21, 2007
Messages
2,549
Points
38
aku dah 2 tahun dalam IM nie, baru dapat dekat 200usd lebih je...sedih-sedih
tapi aku tak give up sebab aku minat..
usaha kekadang sampai 2 pagi..
sekarang tengah try traffic dari youtube sama ada berkesan atau tak dan setakat mana keberkesananya....dah 7 video upload dengan link affiliate...
selagi tak dapat apa yang kita nak, usahala...aku pun tengah usaha,tak tahu silap kat mana, income low lagi...aku belajar di forum ni dan dari ebook free..tak perlu keluarkan satu sen pun untuk modal..
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
aku dah 2 tahun dalam IM nie, baru dapat dekat 200usd lebih je...sedih-sedih
tapi aku tak give up sebab aku minat..
usaha kekadang sampai 2 pagi..
sekarang tengah try traffic dari youtube sama ada berkesan atau tak dan setakat mana keberkesananya....dah 7 video upload dengan link affiliate...
selagi tak dapat apa yang kita nak, usahala...aku pun tengah usaha,tak tahu silap kat mana, income low lagi...aku belajar di forum ni dan dari ebook free..tak perlu keluarkan satu sen pun untuk modal..
overload kot... tp at least dptlah jugakkan...
 

trg7ija

Senior
Joined
Sep 26, 2007
Messages
1,844
Points
38
salam..
aku rase dah dua bulan aku terlibat dengan perniagaan internet nie..
aku tak tahu nak ckp ape..setakat nie i got nothing..
memang sedih..kdg2 aku give up..
tengok bro-bro kat sini dapat USd tipa2 hari..
tapi aku masih x dapat ape2 lagi..
aku nak minta tolong sape2 kat sini yang sudi bantu aku buat bisnes internet nie..
aku tak nak beli buku..aku nak sape2 yang sudi ajar aku step-by-step..maksud aku dapat jumpe face to face and ajar kau..
sape yang sudi..
aku bukan x nak pergi seminar, tapi aku betul2 tak de duit...dah seribu aku habis beli ebook..tapi sampai hari nie aku x dapat ape2..
sape yang sudi..aku minta tolong sangat2...
please ..:(
Yo bro..baru 2 bulan bro...Aku amik mase 1.5 tahun Nak belajar... 0.5 tahun aku stop sbb saturated dan byk keje...So, total 1 tahun la...Sekarang pon income xde lah byk sangat..Tapi ok lah untuk cukup makan..

Semoga tahun baru ni, anda dapat belajar dan terus belajar..

So, jangan cepat give up ek..
 
Last edited:

robotix

freshman
Joined
Sep 13, 2008
Messages
88
Points
6
Age
41
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(
Ramai yang anggap buat bisnes internet nie mudah.. hari ni labur esok dapat. esok labur lusa dapat. Bagi yang dah pro memang mudah. Tapi kalau macam kita baru nak mula mesti merangkak2 sebab banyak benda/teknik baru yang kita jumpa. Yang penting kena ada usaha, pengetahuan serba sedikit, sabar dan tabah, mintak doa dan tawakal. Jangan tensionkan diri anda bila tengok org lain berjaya tapi tidak anda. Jadikan kejayaan org lain tu sebagai sikap positif untuk anda berjaya macam org tu jugak.
 

highlander

Senior
Joined
Sep 25, 2008
Messages
1,670
Points
38
Bukan senang nak senang.....nak dptkn income luar biasa, MESTI BERUBAH kepada ORANG YANG LUAR BIASA!!!. Tiada jalan yang mudah untuk yang berjaya.

Tetapi kalau kita pilih jalan dan laluan yang betul, Insyaallah akan ada ruangan untuk anda berjaya....Amin.:)
 

aminbeb

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
1,148
Points
38
Age
40
Antara sebab-sebab ebiz gagal:

Kebanyakan newbie gagal adalah TIDAK FOKUS untuk memulakan ebiz

Mudah terpengaruh dengan sales letter yang power.
Antara contoh ayat dalam sales letter "Saya perolehi RM 3000 dalam satu hari! Anda juga boleh melakukan hanya dengan bla... ba..."

Memang benar mereka perolehi wang yang banyak, tetapi mereka telah memiliki atau mempunyai 10k atau 100k list emel. Jadi, memang tak mustahil lah IM sebegini perolehi pendapatan yang lumayan.

Tidak berbuat apa-apa selepas perolehi atau membeli panduan ebiz.

Sayang duit untuk melabur seperti membeli hosting dan sebagainya.

dan banyak lagi faktor2 kegagalan ebiz bagi newbie.
 

pedagangIT

Senior
Joined
Sep 7, 2008
Messages
744
Points
18
Age
36
jangan putus asa... terus buat sampai jadi..
tanamkan sifat orang jepun

hari ini 1% besok tambah lagi 3% . lama - lama pandai dan tau la trick online nie..

tanamkan dasar tertutup...

pekakkan telinga ape orang nak kata...

saya pun 1 tahun 4 bulan 18Jam depan pc ...

bila korang dah tau trick dia... fuhhhh best gila bisness online
 

saramsak

Newbie
Joined
Nov 4, 2008
Messages
386
Points
16
Assobruminaliman...
:)
 

pintoo

freshman
Joined
Aug 22, 2007
Messages
177
Points
16
aku dulu kecewa gak.. tapi sekejap jer... apapun kita sendiri kena bangkit...sendiri punyer periuk nasi sendiri boleh fikir caranya
 

Nex

Newbie
Joined
Aug 3, 2007
Messages
135
Points
16
cuba ikut nasihat irfan khairi... utilise ur time 20% tp.. habuanya 80%.. fokus.. dalam perniagaan apa2pun.. atau buat apa sekalipun... fokus... ngorat perempuan boleh fokus... smpai dapat lagitu.. xkan perniagaan internet nak fokus tak dpt.. hehe.. "just perumpamaan ya" moralnya.. fokus..+ Planning + execution + istiqamah + tawakal.... insyaAllah bro boleh.. dun give up k.. ramai lagi yg kurang bernasib baik dari anda... anda baru beberapa hari.. ada yang dah bertahun2..
 

rumpai

freshman
Joined
Jun 7, 2008
Messages
61
Points
6
trima kasih kpd sumua yang bg komen dlm tajuk nie...korang byk bg semangat..alhamdulillah...dah seminggu aku wat dengan tekun, mgadap komputer 24 jam.akhirnya, aku dpt 141 dolar us..mmg terkejut..tggu cek dari clickbank je la nie..
tahniah...teknik apa ko guna?
 
Top