aku kecewa dengan business internet

Joined
Mar 31, 2006
Messages
418
Likes
2
Points
18
Offline
#2
aduhhhh.. baru kemarin tu bro.. biz ni bukan sekelip mata untung ....

kalau kemarin buat biz ari ni dah berjaya.. huhuh ramai jadi kaya raya bro..

kena sabar...

ambik la masa 3 bulan tuk tgk untung rugi nya :)
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
34
Offline
#3
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(

___________________________________
GENERATE MONSTER GOOGLE TRAFIIC

SIMPLE TIPS TO BE RICH

$EARN PROFIT WITH GOOGLE NEMESIS
Hekeleh, baru kelmarin buat internet bisnes dah nak give up.

Kamon bro, kat sini ada yang dah bertahun-tahun buat internet bisnes dan tak dapat seseen pun lagi.

Dia tak give up pun. Baru-baru ni, saya dengar dia dah mula kutip hasil. ;). Rupa-rupanya, sebelum ni dia tersilap jalan jer.

Bila tune dah kena, pergh......meletup income.
 
Joined
Dec 18, 2007
Messages
1,669
Likes
0
Points
36
Offline
#4
sabar bro...maybe kat forum tu ahlinye on9 pada hujung mggu jer...nak2 ari ni krismas...tgh duk ngadap ayam belanda tu kot... hehe...keep posting k.. Insyaallah ade la rezeki nnti....

p.s. RK, sy mcm kenal je sape dia tu... :D
 
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,330
Likes
0
Points
38
Offline
#5
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:( (/quote)

Aku dah setahun habiskan duit untuk IM ni dan baru-baru ni jak aku dah nmpak jalan dan rentak..... semakin lama ko dalam dunia ni semakin banyak yang ko tengok....

Ko kena banyak baca motivasi ni... Pi ruangan motivasi forum... InsyaAllah boleh bantu..
 
Joined
May 23, 2007
Messages
609
Likes
0
Points
16
Offline
#6
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(
Salam bro, aku ambil 5 bulan untuk dapat income pertama dari internet...
 
Joined
Sep 26, 2006
Messages
2,440
Likes
9
Points
38
Offline
#7
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(
Dah set target ke berapa nk dpt income sebulan atau sehari? Ni kena buat (bg saya WAJIB buat) utk berjaya dlm semua perkara... lps tu bljr cara2 marketing... test, tweak, tune... insyaAllah berjaya! ;)

p/s: link2 kt bwh tu knp x guna signature feature je? lg sng... :)
 
Joined
Dec 22, 2008
Messages
203
Likes
0
Points
16
Offline
#8
Joined
Apr 10, 2006
Messages
398
Likes
2
Points
18
Offline
#9
..memang betul kata kawan-kawan tu bisnes internet ni bukannya silap mata..bukannya skim cepat kaya..kena buat macam bisnes konvensional jugak! Saya sendiri pon dah dalam setahun dok godek-godek dalam bisnes internet nih banyak buat trial & error..belum fokus betul-betul lagi. Nah..2009 nih jom kita sama-sama fokus serius buat bisnes internet biar sampai berjaya menjana pendapatan lumayan!! Percayalah..2009 nih mesti boom bisnes internet pasal ramai yang akan kehilangan pekerjaan seperti yang di war-warkan dalam surat khabar tuh! Kalau era 1999 orang berpusu-pusu buat MLM sebagai alternatif menjana pendapatan...sekarang ni pulak era bisnes internet!
 
Joined
Apr 30, 2007
Messages
362
Likes
1
Points
18
Offline
#12
sbnarnya.aku dah start bisnes internet sejak kelmarin. aku promte brg clickbank. pastu aku fokus pada forum. byk dah post aku antaq. sehari smlm mgadap forum.. tp tiada hasil pn..aku mcm dah putus asa. waaaaaaaaaa.....naper nsb aku gu nie?:(
Takder benda senang kat dunia ni.
Kalau kena cara dan rajin, insya Allah dapat cepat.
papepun, banyak lagi kena belajar.

Dalam ramai-ramai manusia, tak ramai sanggup belajar betul2.
Dalam ramai-ramai belajar, tak ramai yang praktik.
Dalam yang ramai-ramai praktik, tak ramai yang
rajin.
Dalam ramai-ramai yang rajin, tak ramai yang berterusan & istiqamah.
Bila istiqamah, insya Allah berjaya.
Dalam ramai-ramai yang berjaya, tak ramai yang bersyukur. :)
 
Last edited:
Joined
Dec 22, 2008
Messages
203
Likes
0
Points
16
Offline
#13
hmmm.....bagus ar member2 kat dlm wang cyber..ramai bg tips dan smangt. thks broo..aku dah ilang smngt dah tdi. ptg2 nie smngat plak...
 
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,313
Likes
2
Points
38
Offline
#15
sebenarnya semua bende boleh dijual kat internet.. jgn give up kalau tak dpt sebarang jualan.. hehe..

setiap cabaran atau dugaan hanya merupakan satu permainan alam untuk memastikan sama ada kita berhak atau tidak untuk memiliki sesuatu kejayaan tersebut.. :) saya percaya semua org yang berjaya kat sini dah pernah hadapi mcm2 rintangan.. betul tak? hehe



p/s: bagi power teknik marketing dulu.. kalau dah power ilmu marketing, jual lah produk apa sekalipun.. gerenti account masyuk :D
 
Joined
Nov 7, 2008
Messages
2,231
Likes
2
Points
38
Offline
#16
salam..
aku rase dah dua bulan aku terlibat dengan perniagaan internet nie..
aku tak tahu nak ckp ape..setakat nie i got nothing..
memang sedih..kdg2 aku give up..
tengok bro-bro kat sini dapat USd tipa2 hari..
tapi aku masih x dapat ape2 lagi..
aku nak minta tolong sape2 kat sini yang sudi bantu aku buat bisnes internet nie..
aku tak nak beli buku..aku nak sape2 yang sudi ajar aku step-by-step..maksud aku dapat jumpe face to face and ajar kau..
sape yang sudi..
aku bukan x nak pergi seminar, tapi aku betul2 tak de duit...dah seribu aku habis beli ebook..tapi sampai hari nie aku x dapat ape2..
sape yang sudi..aku minta tolong sangat2...
please ..:(
 
Joined
Jun 20, 2008
Messages
760
Likes
1
Points
18
Age
32
Offline
#17
salam..
aku rase dah dua bulan aku terlibat dengan perniagaan internet nie..
aku tak tahu nak ckp ape..setakat nie i got nothing..
memang sedih..kdg2 aku give up..
tengok bro-bro kat sini dapat USd tipa2 hari..
tapi aku masih x dapat ape2 lagi..
aku nak minta tolong sape2 kat sini yang sudi bantu aku buat bisnes internet nie..
aku tak nak beli buku..aku nak sape2 yang sudi ajar aku step-by-step..maksud aku dapat jumpe face to face and ajar kau..
sape yang sudi..
aku bukan x nak pergi seminar, tapi aku betul2 tak de duit...dah seribu aku habis beli ebook..tapi sampai hari nie aku x dapat ape2..
sape yang sudi..aku minta tolong sangat2...
please ..:(
baru dua bulan...aku 5 bulan kot...
ko beli ebook, ko ikut step by step x?ko fokus ke?
satu aku nak gtau, ko punye mindset kene tukar.
ikut textbook, usaha yang paling penting (ade sesiapa berani nafikan?:D ) dan lepas tu tawakal...
jgn mudah give up.mana ade jalan senang nak cari duit.
nak senang?boleh je.
kau g dapatkan 'segulung kertas', pastu g keje gomen.
tu pun bukan senang sebenarnye.

cube ko citer sket ebook pe ko beli tu sampai seribu abis?
kalo ko rase ebook tu perlu untuk ko jana duit kat internet, beli la....
tapi kalo ko rasa ko beli suka2, sekadar nak tahu tapi bukan untuk ko aplikasikan, mmg patut ko mengeluh arini.
ko g baca post bro Mawardee kat atas tu, pastu ko motivasikan diri ko sendiri...

p/s - aku hanya mampu menjadi sarkastik bile korang cakap 2 bulan dan kelmarin...
 
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,330
Likes
0
Points
38
Offline
#18
salam..
aku rase dah dua bulan aku terlibat dengan perniagaan internet nie..
aku tak tahu nak ckp ape..setakat nie i got nothing..
memang sedih..kdg2 aku give up..
tengok bro-bro kat sini dapat USd tipa2 hari..
tapi aku masih x dapat ape2 lagi..
aku nak minta tolong sape2 kat sini yang sudi bantu aku buat bisnes internet nie..
aku tak nak beli buku..aku nak sape2 yang sudi ajar aku step-by-step..maksud aku dapat jumpe face to face and ajar kau..
sape yang sudi..
aku bukan x nak pergi seminar, tapi aku betul2 tak de duit...dah seribu aku habis beli ebook..tapi sampai hari nie aku x dapat ape2..
sape yang sudi..aku minta tolong sangat2...
please ..:(
cuba ko tanya balik dorang yang dapat USD hari-hari macam mana dorang buat... berapa lama dorang amik masa dapat jadi macam tu...

Ko beli ebook yang mahal pun tapi tak pandai apply memang tak guna guna... cuba ko cari selongkar balik ebook-ebook yang ko beli tu... kumpulkan mengikut jenis macam adsense dan affilaite.... ko nilai diri ko.... mana saru program yang sesuai untuk ko... pastu fokus dengan tu jak... baca ebook ko yang terbak dalam kategori tu...

PM aku ym ko.... klu aku tak sibuk malam ni aku ajar ko.. tapi aku bukanlah antara orang yang dapat USD hari-hari..tu pun kalau ko nak lah..
 
Joined
Aug 19, 2006
Messages
2,533
Likes
6
Points
38
Age
35
Offline
#19
3 Tips aku untuk korang.

1. usaha
2. belajar
3. praktikkan apa yang korang usaha dan belajar.

Jika betul korang buat, Insya-Allah. 1usd sehari bukan mustahil. 10usd pun tak mustahil..100usd sehari? Pun tak mustahil..
 
Joined
Sep 24, 2008
Messages
635
Likes
0
Points
16
Offline
#20
salam..
aku rase dah dua bulan aku terlibat dengan perniagaan internet nie..
aku tak tahu nak ckp ape..setakat nie i got nothing..
memang sedih..kdg2 aku give up..
tengok bro-bro kat sini dapat USd tipa2 hari..
tapi aku masih x dapat ape2 lagi..
aku nak minta tolong sape2 kat sini yang sudi bantu aku buat bisnes internet nie..
aku tak nak beli buku..aku nak sape2 yang sudi ajar aku step-by-step..maksud aku dapat jumpe face to face and ajar kau..
sape yang sudi..
aku bukan x nak pergi seminar, tapi aku betul2 tak de duit...dah seribu aku habis beli ebook..tapi sampai hari nie aku x dapat ape2..
sape yang sudi..aku minta tolong sangat2...
please ..:(
Herm, tgk kat signature, mcm beli produk FLB Pro...produk da bagus tu...kenape tak praktikkan je..??ke tak bace formula tu sampai abis ek? Cube praktikkan formula tu, insyaAllah, dapat income..klu bersungguh-sungguh lagi, lagi banyak dapat..klu awk bukan student or tak keje, lagi banyak masa nak praktikkan ape yang dia cakap tu...praktik, praktik, praktik...JANGAN MALAS! :D
 
Top