Aku Dah FED UP!!!

Joined
Jul 12, 2008
Messages
687
Likes
0
Points
16
Offline
#81
tube increaser ni aku pon ada...hehehe

aku pon hampir fed-up setelah aku cuba berusaha dengan affiliate aku telah berjaya buat beberapa sale bulan ni..kehkehkeh
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
0
Likes
0
Points
0
Offline
#82
selamat menempuhi dunia IM,
jangan ikut cara aku bro..
cara aku lambat, ko ikut cara labanon..
aku ngan labanon start sama-sama dalam IM, beza berapa bulan je tapi dia dah success, aku tetap di sini sebagai aku dan aku takkan jadi orang lain dan orang lain takkan jadi aku..


pe yang aku tulis ni?berbelit je..

releks bro.. kan salah sorang kat sini dah pernah cakap.. it doesn't matter where u start.. but it does matter where u end.. jgn kecundang di tgh jalan sudah.. pesanan utk aku jugak.. releks bro eh.. apa2 pun kita balik pd yg SATU. dia yg menentukan rezeki kita cepat atau lambat.. bro.. aku rasa ko patut baca la kisah DIARI KEHIDUPAN SEORANG INTERNET MARKETER dr kak lisahilmi.. ko boleh dapat kat lisahilmi.com... byk betul kata2 yg makan dalam yg boleh memotivasikan kita... 6 tahun bro baru dia capai status skrg.. tak silap aku lepas 2 tahun baru dia dpt sales pertama berjumlah rm36 lebih kurang arr.. tak ingat.. dah, xleh citer byk2.. kang marah lak kak lisa ngan aku.. gi download eh.. anyway, kalau kak lisa terbaca forum ni aku nak ckp tima kasih jugak pd dia atas pengalaman berharga yg dia kongsikan... :)
 
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,493
Likes
9
Points
38
Offline
#83
Tahniah sebab dpt sales..

Hati2 bila guna tube increaser ni. Kalau over-do YouTube kan delete acc anda. Lenyap video2 yg lepas.....


tube increaser ni aku pon ada...hehehe

aku pon hampir fed-up setelah aku cuba berusaha dengan affiliate aku telah berjaya buat beberapa sale bulan ni..kehkehkeh
 
Joined
May 21, 2007
Messages
2,519
Likes
7
Points
38
Offline
#84
releks bro.. kan salah sorang kat sini dah pernah cakap.. it doesn't matter where u start.. but it does matter where u end.. jgn kecundang di tgh jalan sudah.. pesanan utk aku jugak.. releks bro eh.. apa2 pun kita balik pd yg SATU. dia yg menentukan rezeki kita cepat atau lambat.. bro.. aku rasa ko patut baca la kisah DIARI KEHIDUPAN SEORANG INTERNET MARKETER dr kak lisahilmi.. ko boleh dapat kat lisahilmi.com... byk betul kata2 yg makan dalam yg boleh memotivasikan kita... 6 tahun bro baru dia capai status skrg.. tak silap aku lepas 2 tahun baru dia dpt sales pertama berjumlah rm36 lebih kurang arr.. tak ingat.. dah, xleh citer byk2.. kang marah lak kak lisa ngan aku.. gi download eh.. anyway, kalau kak lisa terbaca forum ni aku nak ckp tima kasih jugak pd dia atas pengalaman berharga yg dia kongsikan... :)
aku dah baca ebook tu dari puan Lisa tu....
aku cuma nasihat newbie2 yang baru nak mula..
aku dah dekat 3 tahun dalam IM nie tapi still newbie..
thanks untuk nasihat ko, amat aku hargai..
di mana kita bermula juga penting..
kalau mula tempat salah, memang lambat la..

bagi aku nak start IM ni ada dua cara
- cara lambat (save duit,modal 0sen)
- cara cepat (keluar duit,modal ratus ringgit)

macam aku cara lambat sebab aku tak beli ebook ke ape ke..nak beli cam ne aku cuma student 16 tahun masa start IM, mana nak dapat duit..dan sampai sekarang aku tak beli apa-apa ebook just baca ebook free tapi knowledge aku lebih kurang je ngan orang lain..cuma cara ni ambil masa dan banyak test dan error..aku ingat lagi 1st time aku install wordpress dengan ilmu kosong!hanya bergantung ebook free.. aku tak tahu ape itu ftp, tak tahu ape benda tu php, tak tahu semua tu...tapi aku go ahead..dalam 3 hari wp tu siap install...tapi aku puas sebab aku berjaya tanpa ada orang bantu.
Lepas tu aku main HTML, aku main PHP code..last2 aku tahu basic HTML dan PHP tanpa masuk sebarang kelas dan ada orang guide aku..aku just kaji code tu..error keluar memang lebih 1000 kali..tu 1 tahun aku dalam wordpress dan blogspot, daripada situ aku nak buat banner..aku start main photoshop tanpa tahu apa-apa pun..seminggu aku selidik photoshop untuk dapatkan basic photoshop..last-last siap banner untuk wordpress aku..kepuasan tu memang best bila benda tu berjaya. tetapi memang stress la bila tak jadi.

honestly aku cakap, ilmu yang kita dapat dengan usaha kita sendiri lebih bermakna dan lebih kekal lama dalam ingatan berbanding ilmu yang kita belajar atau orang lain ajar kita..

just my 2 cent, pendapat orang berbeza
 
Joined
Oct 13, 2008
Messages
96
Likes
0
Points
6
Offline
#85
Kadang-kadang ilmu yang kita dapat dari usaha kita sendiri tu datangnya dari info/ilmu yang kita dapat dari orang lain...tanpa kita sedari..
ilmu berkembang..ilmu bercabang..sebab tu kena pi sekolah..masuk u..belajar dari orang yang dah berjaya..dan ambil pengajaran dari setiap kegagalan...

just a piece from me..

Jangan kita terlalu fikirkan masalah, lagi baik kalau fikir cara mengatasi masalah...gunakan kemahiran atau apa yang kita ada untuk buat duit..modal? guna apa yang ada sajalah..

kalau ada duit..rezeki namanya, buat cara ada duit.

aku ni pun bukan nak kata aku hebat sgt..tapi alhamdulillah..dengan kemahiran yang tak seberapa aku generate income gak setiap hari...sikit sikit lama lama jadik gak bukit..

pokoknya..usaha..berdoa..baru tawakal bro..jangan terus berserah sebelum berjuang!

Aja FIGHTING ! ;)
 
Top