Aktifkan Minda separa Sedar Sekarang!

Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#21
Cakap pasal minda bawah sedar ni..saya teringat satu buku yang pernah saya baca,tulisan Mohd Isa Dawud bertajuk 'Kuasa jiwa'.Beliau juga pernah menulis buku 'Dialog Dengan Jin Islam' ,'Siapa Penghuni Bumi Sebelum Manusia' dan 'Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin Di Segitiga Bermuda'.Tapi sayangnya, buku 'Kuasa Jiwa' ni dah hilang..Penat saya cari tak jumpa-jumpa jugak.Sayang betul,sebab bukunya sangat menarik.Dah tanya kat kedai buku pun,takde jugak.Malah ada yang tak tahu pun tajuk tu..

Teknik yg bro explain tadi memang ada dinyatakan dalam buku tu.Buku tu adalah buku pertama yg saya baca berkenaan minda bawah sedar.Dengan minda bawah sedar,kita boleh menguasai mimpi kita,malah boleh menjelajah mimpi orang lain,dan kita juga boleh mengubah hidup kita totally,serta menjemput rezeki datang dalam hidup kita.

Dalam buku tu menyatakan,diri kita terdiri dari 3 material.Pertama ialah jasad,keduanya 'astral body' (maaf saya lupa dalam bahasa melayunya disebut apa..:) ),dan ketiganya roh.Ketika kita tidur,yang keluar ialah 'astral body',yg ramai orang salah anggap mengatakan bila kita tidur,yg keluar dlm tubuh kita ialah roh,menyebabkan kita 'mati sementara'.Tapi penulis buku tu kata,roh hanya akan keluar dari badan bila kita mati.Maknanya beliau kata,yang membuatkan kita 'mati sementara' (iaitu tidur la),ialah kerana bahagian 'astral body' ini keluar dari jasad kita.dan dikatakan dalam bukunya itu,sesiapa yg dapat mengawal 'astral body' ini,dia akan dapat buat perkara-perkara yg luar biasa.Contohnya berinteraksi dengan 'alam lain' dan sebagainya.

Begitu jugak dengan minda.Minda kita juga terdiri dari 3 bahagian,iaitu minda sedar,minda bawah sedar dan minda separa sedar. minda sedar ialah,macam kita semua ni la..kita sedar yg kita sedang berforum kat WC skrg ni kan..:D.3 bahagian minda ini diistilahkan oleh golongan bijak pandai sebagai tahap gelombang alpha,beta dan theta.

Bagaimana kita membangkitkan minda separa sedar kita?Salah satunya melalui cara yg bro sweetmango cakap tu laa..thanks bro dgn perkongsian ni.Lps ni kena jenguk2 blog shafril ni..:D

p/s : sapa-sapa yg ada buku 'Kuasa Jiwa' ni..boleh jual kat saya ya..PM me kalau ada..:)
Perjalanan Astral. X silap saya kalau dalam nama tradisional dia meraga sukma. X silap saya la.

Pastu kalau nak ubah tahap minda dari beta ke alpha,theta dan sebagainya, boleh guna binaural beat. Tapi, saya x berapa arif tentang ni. Cuba baca buku "Kuasa Minda Separa Sedar" karya Rozani Pawan Chek.

Mcm2 die cerita, perisai tu la, perisai ni, prana, bebola psi dan perjalanan astral.

Tapi saya kalau boleh nak tahu juga tentang konsep saranan ni. Saya susah nak memotivasikan diri. Harap diberi tunjuk ajar.
 
Joined
Dec 18, 2008
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#22
Perjalanan Astral.

Pastu kalau nak ubah tahap minda dari beta ke alpha,theta dan sebagainya, boleh guna binaural beat. Tapi, saya x berapa arif tentang ni. Cuba baca buku "Kuasa Minda Separa Sedar" karya Rozani Pawan Chek.
Saje nak berkongsi...buku yang disarankan tu dah saya beli dan cuba praktikkan tang asas2nya. Alhamdullilah...ianya berkesan. Cuma perlu ada keyakinan sikit. Sebagai tambahan, cuba baca "Aura Penyembuhan Reiki" oleh Mir Hazil Azran Ramli. Saya baru je beli..tak habis baca pun lagi...
 
Joined
Dec 18, 2008
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#23
betul la tu sebab saya dah mengalami dengan menguasai minda kita, saya, suami dan peserta kursus kuasa minda dengan NLP, Hypnosis dan TimeLine Therapy dapat memadamkan api yang setinggi 7 inch dengan tangan tanpa rasa panas pun.
Teringin la pulak utk join kursus2 yang macam ni...Bole bagi info x...?
 
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#24
Saje nak berkongsi...buku yang disarankan tu dah saya beli dan cuba praktikkan tang asas2nya. Alhamdullilah...ianya berkesan. Cuma perlu ada keyakinan sikit. Sebagai tambahan, cuba baca "Aura Penyembuhan Reiki" oleh Mir Hazil Azran Ramli. Saya baru je beli..tak habis baca pun lagi...
Selalunya yang dalam buku tu die bagi basic je.... kalau betul2 nak blaja ada guru dia....
 
Joined
Apr 24, 2008
Messages
90
Likes
0
Points
6
Offline
#25
Untuk makluman saya ada berlatih beberapa
teknik untuk mengembangkan minda separa sedar.

Hasilnya positif . Tapi Latihannya kena konsisten.
 
Joined
Dec 25, 2008
Messages
80
Likes
0
Points
6
Offline
#26
secara kita tidak sedar, sebenarnya, minda separa sedar sudah lama sebati dengan kita, kenapa kita drive kereta kaki selamba ajer tekan lepas minyak dan clucth, kenapa semasa kita bersih mata mesti tertutup. itu semuanya badan kita sudah hafal. jadi apa point di sini. minda separa sedar sebenarnya boleh membentuk kejayaan kita. kuatkan usaha, jgn berputusa asa, tawakkal, insyallah, semua itu akan sebati dengan jiwa dan badan. makan kejayaan mennti kita.
 

Cik Mal

freshman
Joined
Jan 5, 2008
Messages
81
Likes
0
Points
6
Age
33
Offline
#27
nice sharing :) thanks

siapa2 yg minat nak dalami lagi, jalan2 la blog Master Amar Blog Amar Mahmood — Sukses.Kekayaan.Kemakmuran .... blog Master Hazil ...dan seumpamanya..

minda separa sedar...ermm..

rasa saya, sejak sekolah lagi, sudah ada penyampaian ilmu ini, dalam ceramah-ceramah motivasi kat sekolah :) cuba2 la kenang-kenangkan...

paling penting, usaha, doa, tawakal
 
Joined
Sep 26, 2008
Messages
910
Likes
2
Points
18
Offline
#30
Teringin la pulak utk join kursus2 yang macam ni...Bole bagi info x...?
Try tengok 7chakra.com bro. Ada dia tawarkan kursus ni. Saya terbaca dalam sinar harian tadi pasal ni.Ehem..Niche ni bagus jugak kalau nak dibuat ebook ni..:D
 
Top