Aktifkan Minda separa Sedar Sekarang!

syarif20

freshman
Joined
Jun 12, 2008
Messages
74
Points
6
aku pernah gak developt subconcious mind nie..
dulu aku selalu kuatkan psychic abilities.
guna subconcious mind.

korang bleh search maklumatnya guna cik google.
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Cakap pasal minda bawah sedar ni..saya teringat satu buku yang pernah saya baca,tulisan Mohd Isa Dawud bertajuk 'Kuasa jiwa'.Beliau juga pernah menulis buku 'Dialog Dengan Jin Islam' ,'Siapa Penghuni Bumi Sebelum Manusia' dan 'Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin Di Segitiga Bermuda'.Tapi sayangnya, buku 'Kuasa Jiwa' ni dah hilang..Penat saya cari tak jumpa-jumpa jugak.Sayang betul,sebab bukunya sangat menarik.Dah tanya kat kedai buku pun,takde jugak.Malah ada yang tak tahu pun tajuk tu..

Teknik yg bro explain tadi memang ada dinyatakan dalam buku tu.Buku tu adalah buku pertama yg saya baca berkenaan minda bawah sedar.Dengan minda bawah sedar,kita boleh menguasai mimpi kita,malah boleh menjelajah mimpi orang lain,dan kita juga boleh mengubah hidup kita totally,serta menjemput rezeki datang dalam hidup kita.

Dalam buku tu menyatakan,diri kita terdiri dari 3 material.Pertama ialah jasad,keduanya 'astral body' (maaf saya lupa dalam bahasa melayunya disebut apa..:) ),dan ketiganya roh.Ketika kita tidur,yang keluar ialah 'astral body',yg ramai orang salah anggap mengatakan bila kita tidur,yg keluar dlm tubuh kita ialah roh,menyebabkan kita 'mati sementara'.Tapi penulis buku tu kata,roh hanya akan keluar dari badan bila kita mati.Maknanya beliau kata,yang membuatkan kita 'mati sementara' (iaitu tidur la),ialah kerana bahagian 'astral body' ini keluar dari jasad kita.dan dikatakan dalam bukunya itu,sesiapa yg dapat mengawal 'astral body' ini,dia akan dapat buat perkara-perkara yg luar biasa.Contohnya berinteraksi dengan 'alam lain' dan sebagainya.

Begitu jugak dengan minda.Minda kita juga terdiri dari 3 bahagian,iaitu minda sedar,minda bawah sedar dan minda separa sedar. minda sedar ialah,macam kita semua ni la..kita sedar yg kita sedang berforum kat WC skrg ni kan..:D.3 bahagian minda ini diistilahkan oleh golongan bijak pandai sebagai tahap gelombang alpha,beta dan theta.

Bagaimana kita membangkitkan minda separa sedar kita?Salah satunya melalui cara yg bro sweetmango cakap tu laa..thanks bro dgn perkongsian ni.Lps ni kena jenguk2 blog shafril ni..:D

p/s : sapa-sapa yg ada buku 'Kuasa Jiwa' ni..boleh jual kat saya ya..PM me kalau ada..:)
Perjalanan Astral. X silap saya kalau dalam nama tradisional dia meraga sukma. X silap saya la.

Pastu kalau nak ubah tahap minda dari beta ke alpha,theta dan sebagainya, boleh guna binaural beat. Tapi, saya x berapa arif tentang ni. Cuba baca buku "Kuasa Minda Separa Sedar" karya Rozani Pawan Chek.

Mcm2 die cerita, perisai tu la, perisai ni, prana, bebola psi dan perjalanan astral.

Tapi saya kalau boleh nak tahu juga tentang konsep saranan ni. Saya susah nak memotivasikan diri. Harap diberi tunjuk ajar.
 

Amazfar

freshman
Joined
Dec 18, 2008
Messages
15
Points
1
Perjalanan Astral.

Pastu kalau nak ubah tahap minda dari beta ke alpha,theta dan sebagainya, boleh guna binaural beat. Tapi, saya x berapa arif tentang ni. Cuba baca buku "Kuasa Minda Separa Sedar" karya Rozani Pawan Chek.
Saje nak berkongsi...buku yang disarankan tu dah saya beli dan cuba praktikkan tang asas2nya. Alhamdullilah...ianya berkesan. Cuma perlu ada keyakinan sikit. Sebagai tambahan, cuba baca "Aura Penyembuhan Reiki" oleh Mir Hazil Azran Ramli. Saya baru je beli..tak habis baca pun lagi...
 

Amazfar

freshman
Joined
Dec 18, 2008
Messages
15
Points
1
betul la tu sebab saya dah mengalami dengan menguasai minda kita, saya, suami dan peserta kursus kuasa minda dengan NLP, Hypnosis dan TimeLine Therapy dapat memadamkan api yang setinggi 7 inch dengan tangan tanpa rasa panas pun.
Teringin la pulak utk join kursus2 yang macam ni...Bole bagi info x...?
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Saje nak berkongsi...buku yang disarankan tu dah saya beli dan cuba praktikkan tang asas2nya. Alhamdullilah...ianya berkesan. Cuma perlu ada keyakinan sikit. Sebagai tambahan, cuba baca "Aura Penyembuhan Reiki" oleh Mir Hazil Azran Ramli. Saya baru je beli..tak habis baca pun lagi...
Selalunya yang dalam buku tu die bagi basic je.... kalau betul2 nak blaja ada guru dia....
 

pemikir

freshman
Joined
Apr 24, 2008
Messages
90
Points
6
Untuk makluman saya ada berlatih beberapa
teknik untuk mengembangkan minda separa sedar.

Hasilnya positif . Tapi Latihannya kena konsisten.
 

jundullahosman

freshman
Joined
Dec 25, 2008
Messages
82
Points
6
secara kita tidak sedar, sebenarnya, minda separa sedar sudah lama sebati dengan kita, kenapa kita drive kereta kaki selamba ajer tekan lepas minyak dan clucth, kenapa semasa kita bersih mata mesti tertutup. itu semuanya badan kita sudah hafal. jadi apa point di sini. minda separa sedar sebenarnya boleh membentuk kejayaan kita. kuatkan usaha, jgn berputusa asa, tawakkal, insyallah, semua itu akan sebati dengan jiwa dan badan. makan kejayaan mennti kita.
 

Cik Mal

freshman
Joined
Jan 5, 2008
Messages
81
Points
6
Age
33
nice sharing :) thanks

siapa2 yg minat nak dalami lagi, jalan2 la blog Master Amar Blog Amar Mahmood — Sukses.Kekayaan.Kemakmuran .... blog Master Hazil ...dan seumpamanya..

minda separa sedar...ermm..

rasa saya, sejak sekolah lagi, sudah ada penyampaian ilmu ini, dalam ceramah-ceramah motivasi kat sekolah :) cuba2 la kenang-kenangkan...

paling penting, usaha, doa, tawakal
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Di samping tidak lupa berdoa juga pada Ilahi... :)
Yup...doa adalah sangat penting. Nk buat biz pun doa. Hari2 la solat hajat kalau boleh. Mintak la ape2. InsyaAllah dapat. Xde bende yg tuhan xleh kasi.
 
Top