Akaun Ebay Suspens

MaHaKaRYa

freshman
Joined
Jul 29, 2011
Messages
101
Points
0
Sape pernah kene MC067-Listing Cancelled ( Seller Suspended )

Jom Share ckit,Ape maksud notis ber kod MC067 ni,baru jumpe smalam lak,hehehe..

kalau dah kene notis yg ni,peluang untuk minta balik akaun tu cerah ke?
 

redkops

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
102
Points
0
feb 14 dapat surat cinta ebay..
MC021 FPA NOTICE: eBay Registration Suspension

feb 15 dok godek2 samada nk bwk kuar duit dr PP ke tak, kuar ke tak....

feb 16 dapat surat cinta PP..
Your account has been limited

Arrgggghhh.!!! X(X(

Pengajaran: Kalu dpt surat cinta ebay, cepat2 lah ceraikan $$$ dr PP..kalau boleh dlm 24jam..
 

aloque

freshman
Joined
Apr 19, 2011
Messages
36
Points
0
ni plak yang aku kene :

MC008 Your eBay account is restricted

CAMNE? huhuuhhuhuhuuu
 

aloque

freshman
Joined
Apr 19, 2011
Messages
36
Points
0
Cuba try contact ebay balik apa masalah dia.. kot2 nak mintak pengesahan identity ke.. biasanya limited access ni sebab acc baru
dah call ebay US : "sorry we dunno why your acc being restricted and we cannot reinstate ti abck from here"

chat with ebay :

"Inayat K. : After reviewing your account ,I see that your restricted for indefinite period for selling on eBay.
aku : which means? i cannot sell on ebay again after this?
Inayat K. :Yes.
Inayat K. :Thats right.
aku :may i know why?
... Inayat K. : Sorry due to eBay privacy policy we cannot disclose the issue to any one.
Inayat K.: We dont have rights to do so."

senang betul ebay bagi jawapan.. argh X( X( X(
 

aloque

freshman
Joined
Apr 19, 2011
Messages
36
Points
0
ph fyi, acc ebay yg kena tu adalah since 2006. cuma sblom ni active membeli je. jarang menjual.. bila jual , baru nak axtive sket dah kena macam ni.. arh
 

minaekoz

freshman
Joined
Mar 9, 2012
Messages
8
Points
0
ebay sy da kene ban dr thn lalu ag =(( xley nak revive da. uuurghh
da nak meletop je kene camni. sumber wang da kurang :(
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
ebay sy da kene ban dr thn lalu ag =(( xley nak revive da. uuurghh
da nak meletop je kene camni. sumber wang da kurang :(
takpe..boleh cuba lagi. buat episod baru..biase la asam garam berniaga di eBay..
 

ridzuanmuhamad

freshman
Joined
Dec 19, 2011
Messages
78
Points
0
salam..sy newbie ebay..tp lau nk wat multiple account, kna ad 5 bnda ni..

1) akaun ebay
2) akaun paypal
3) no hp
4) kad debit/kredit
5) personal information

Smua 5 bnda ni jgn cmpur2 dgn akaun yg lain..lagi elok buat user baru kat lap or pc anda..1 user utk 1 akaun..elok guna broadband sbb ip address akn ubah2 lau kte disconnect broadband. slamat mencuba.. :)


bro ada tips nak buat akaun ebay byk2?:D
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
33
salam..sy newbie ebay..tp lau nk wat multiple account, kna ad 5 bnda ni..

1) akaun ebay
2) akaun paypal
3) no hp
4) kad debit/kredit
5) personal information

Smua 5 bnda ni jgn cmpur2 dgn akaun yg lain..lagi elok buat user baru kat lap or pc anda..1 user utk 1 akaun..elok guna broadband sbb ip address akn ubah2 lau kte disconnect broadband. slamat mencuba.. :)
thanks bro...maklumat yg bgs...
 

zulkefleear

freshman
Joined
May 1, 2012
Messages
20
Points
0
nk tanya, kalau software yg aku install macam mana ?? enbay detect ke ??? Kalau simpan gambar, video ke macam mana plak!! sory byk tanya
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
nk tanya, kalau software yg aku install macam mana ?? enbay detect ke ??? Kalau simpan gambar, video ke macam mana plak!! sory byk tanya
software x detect kecuali turbo lister. gambar n video pulak setiap kali nak guna kat akaun yg berlainan sila rename. elakkan simpan gambar kat dalam storage website mcm photobucket dan guna berkali2 dengan akaun lain. kalau suka dengan jawapan ini klik butang thanks yer... :D
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
dahsyat tuan masta sifu successor nih. semua maklumat di hujung jari jek. sila beri tunjuk ajar pada niubai boleh?
 
Top