Akaun Ebay Suspens

j.jihan

freshman
Joined
Sep 4, 2009
Messages
112
Likes
0
Points
0
Offline
kalo kena dgn ebay ni memng susah nak lepas..x penah lepas lagi setakat ni..hmmmm
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
emmmm..utk tip kat ats tu, aku dah pon cuba try test kat acc2 yg kn suspend sebelum ni. Tp keciwa..tak berjaya mcm sifuw worldezam..

Hello ............ (..............@gmail.com),

As you requested, we've started the process of closing your account. Your account is now blocked from bidding or listing on eBay. You can still access your account information to find out if you owe any fees. However, if you've had recent listings or bidding activity, you'll need to wait 180 days.


By allowing days to pass, we can make sure that all of your transactions are complete. After these days pass, we'll close your account and send you a final account closure notice. We'll also contact you if you have an unpaid balance on your account.

Please note that after we close your account, your contact information, transaction history, and Feedback Profile will be permanently deleted from our system.

If you don't want to permanently close your account, please reply to this email immediately.

Thank you for being a valuable member of the eBay Community.

Sincerely,

eBay Trust & Safety team

Utk pengetahuan, eBay fees suma aku dah clearkan sebelum request close acc. tu..

so takde rezeki kot, buat baru jelah kan..:confused::confused:
terharu plak aku baca..tp serius...apa yg aku kongsi tu mmg betul² kejadian....:) akaun tu hampir 7 bulan baru aku request nk closed.... tp aku rasa masih boleh slow talk tu lepas 180 hari....

boleh tahu akaun kena block sbb apa? aku kena sbb jual ebook.
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
Selepas menyaksikan kehebatan Spain memenangi World Cup,
aku dengan dalam keadaan mengantuk terus mengloginkan diri ke account eBay.

Tibe2...

Aku dah jd "no longger registered user"
Waaaa....sedihnya...

Ni email yang aku dapat..
ade sape2 penah kene?


Your account has been suspended for the following reason:

I've reviewed our records and see that you were suspended due to violations of our Seller Non-Performance policy. Specifically, you have generated unacceptable levels of buyer dissatisfaction in your transactions. Based upon inputs from the buyers who have interacted with you, one of more of your accounts falls into the bottom 1% of all eBay sellers with regard to buyer satisfaction.

We suggest you that:
Improve the satisfaction ratings by completing all outstanding transactions with buyers and proactively communicate them to remove Negative & Neutral feedbacks , low detailed seller ratings score and solve all open Item Not Received or Significantly Not As Described disputes.

Regards,
eBay SEA Trust & Safety Education
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
460
Likes
0
Points
0
Offline
den pernah kena sekali pasal seller non-performance policy nih, dia suspend acc den 30 hari. yg paling best pas 30 hari den try list balik tak lepas lagi. den msg ebay tanya pasal per tak lepas lagi, esok dia lepaskan. pastu hari pertama den list, terus kena suspend langsung. So kena arr start merayu balik, hantar dokumen bla.. bla.. bla.. ahahahaha.

moral of the story: boleh jek lepas, ayat jek org ebay nih... hohohoho
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
den pernah kena sekali pasal seller non-performance policy nih, dia suspend acc den 30 hari. yg paling best pas 30 hari den try list balik tak lepas lagi. den msg ebay tanya pasal per tak lepas lagi, esok dia lepaskan. pastu hari pertama den list, terus kena suspend langsung. So kena arr start merayu balik, hantar dokumen bla.. bla.. bla.. ahahahaha.

moral of the story: boleh jek lepas, ayat jek org ebay nih... hohohoho

Den dah contact dah ebay sifu john, tp tak dilayan langsung..
Mmg kono suspended 30 ari ko sifu john? Dlm email tak di koba pun..
Den try anta email kat buyer den sorg ni...nk suh dio revise ar konon nye..
Alih2 dio poie decline la pulak..sakit lak aii ati den ni..
 
Joined
Jan 16, 2009
Messages
18
Likes
0
Points
1
Offline
aku klu acc dh kena suspend...blah bukak jer acc baru(klu blm bukak store ler)...tp make sure korang yg nk buka acc baru, nama mesti baru, acc pay pal pun baru, seblm nak register baru kena clear IP, cookies. Klu xbuat benda2 nih, for sure acc baru korang kena block gak lps nih....so be careful...

sapa2 yg dh ada turbo lister tu pun, kene remove dulu..klu tak ebay blh detect...
nak buat akan baru banyak keje.. selalu appy reinstate.. alhamdullillah lepas, walaupun aku register guna nama orang yang tak wujud..hehe..
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
eBay dah reply email aku..

Ni email dia..
agak2 aku leh dpt blk ke account ni?



Thank you for writing eBay in regard to the selling restriction on your
account. I do apologize for any frustration this has caused you. I would
be happy to look into this for you and assist in any way I can.

I have reviewed your account and the information you sent in for your
appeal. However, even considering the information you?ve provided, I am
unable to remove your account restriction. As indicated in our previous
messages to you, your customers have expressed a high level of
dissatisfaction. Specifically, your account has had a large percentage
of member complaints regarding time to receive their items, and their
overall dissatisfaction indicates that you are unable to fulfill your
obligations to your buyers. This means that you will no longer be able
to use eBay to sell your items.

I know your concern about this being based off of feedback, but we use a
number of factors to evaluate buyer satisfaction. These factors include:
- Negative and neutral feedback
- Low detailed seller ratings (1 or 2)
- Item not received and significantly not as described disputes

These factors are weighted based on their relative impact to subsequent
buyer activity. For example, a buyer leaving a negative feedback comment
is more likely to result in lower buying activity in the future than a
buyer leaving a low detailed seller rating.

We recognize that each of these buyer satisfaction factors will come up
from time to time as a part of selling on eBay. As a result, we compare
the frequency of these factors to overall selling activity to determine
the seller's buyer satisfaction rate. Sellers with a recent increase in
these factors - negative or neutral feedback, low detailed seller
ratings, and item not received or significantly not as described claims
are subject to action.

We evaluate buyer satisfaction rates over recent periods - both over the
last 30 and 90 days.

Although we will read any future appeals you send, unless we receive new
information as to what caused this, may not respond to further inquiries
regarding this restriction.

Also we would like to remind you that in the original email you received
with this suspension, you were advised to not use or create another eBay
account. Doing so will cause those accounts to be suspended as well. For
more information on this policy please visit http://pages.ebay.com/help/policies/rfe-previously-suspended.html.
 
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
aken, tu mcm selling restrictions. biasa kes camni, aku rehatkan aje acc tu sebulan atau lebih. lepas tu try appeal. ada kes aku kena, tak appeal pun reinstate.
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
aken, tu mcm selling restrictions. biasa kes camni, aku rehatkan aje acc tu sebulan atau lebih. lepas tu try appeal. ada kes aku kena, tak appeal pun reinstate.
owh ye ke..
Alhamdullilah..
lega dgr sifu ckp cmtu..
syg klu tak dpt blk..
tu account ori tu..
sume info real..bukan tipu..

So, nmpknya kena pakai VCC la skrg ni..
Ada sape2 leh tlg?
Nk bli dan mtk tnjk ajar sket..coz bab vcc ni aku fail sket..
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
460
Likes
0
Points
0
Offline
Den dah contact dah ebay sifu john, tp tak dilayan langsung..
Mmg kono suspended 30 ari ko sifu john? Dlm email tak di koba pun..
Den try anta email kat buyer den sorg ni...nk suh dio revise ar konon nye..
Alih2 dio poie decline la pulak..sakit lak aii ati den ni..
ahax, sowi2... den poning plak tgk layout baru nih. ingat salah masuk forum, ahahaha... pasal kena suspend 30 hari tuh dio mmg ado bgtau den, tapi tuk kes siffeeww aken nih dia tak mention, so better tanya dia dulu baper lama kena suspend. kut kalau lama sgt baik buat acc baru jek. tapi kalau kena sebulan jugak cam den ko kena msg semua buyer2 yg belum bagi feedback. tanya diorang barang dah sampai ke belum, service ok ke tak. kalau sema ok ckp ngan dia mintak bg feedback +ve ngan 5 star DSR. nih untuk naikkan performance ko balik arr. Den suspek kes ko nih pasal ada 2-3 buyer bagi rating 1/2 jek kat ko dalam 1 bulan, tuh yg boleh kono tuh. Nak tau baper ramai yg bagi ko rating rendah, cuba ko cek kat seller dashboard-buyer satisfaction rating. Kena ingat skrg nih ebay evaluate seller performance on monthly basis. Malas citer panjang, aku tak tau apa aku merapu nih. ko baca kat sini

http://pages.ebay.com/help/policies/seller-non-performance.html
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
460
Likes
0
Points
0
Offline
alamak siffeew successor, den bukan serba tau. yg mana den tau den jawab la. kalau nak yg serba tau tanya la sifu2 besar cam sifu waje ke sifu mod ke, baru terjawab segala persoalan... lalalalala
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
ahax, sowi2... den poning plak tgk layout baru nih. ingat salah masuk forum, ahahaha... pasal kena suspend 30 hari tuh dio mmg ado bgtau den, tapi tuk kes siffeeww aken nih dia tak mention, so better tanya dia dulu baper lama kena suspend. kut kalau lama sgt baik buat acc baru jek. tapi kalau kena sebulan jugak cam den ko kena msg semua buyer2 yg belum bagi feedback. tanya diorang barang dah sampai ke belum, service ok ke tak. kalau sema ok ckp ngan dia mintak bg feedback +ve ngan 5 star DSR. nih untuk naikkan performance ko balik arr. Den suspek kes ko nih pasal ada 2-3 buyer bagi rating 1/2 jek kat ko dalam 1 bulan, tuh yg boleh kono tuh. Nak tau baper ramai yg bagi ko rating rendah, cuba ko cek kat seller dashboard-buyer satisfaction rating. Kena ingat skrg nih ebay evaluate seller performance on monthly basis. Malas citer panjang, aku tak tau apa aku merapu nih. ko baca kat sini

http://pages.ebay.com/help/policies/seller-non-performance.html
Den dah check dah sifu..
mmg den dpt 2-ve ngan 2 natural dlm mase 30 ari..
yang den hanginnyo..
ado la sorg mamat ni..
den mintak lor dio ni revise dio punyo feeback..
aleh2 dia poie decline..kecewo tulang rusuk den tgk email tu..

apa2 tq ar coz ajar den..

tp ado masalah tang nk check item dah smpai ke tak..
coz den tak leh msk langsung dlm ebay ni..
apo tah laei nk check name2 buyer tu..
cano nak buek tu?
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
460
Likes
0
Points
0
Offline
aiyak, siffew takder wat checklist dalam excel ka? macam list buyer ngan email id dia. email id leh dapat kat paypal, so mungkin siffeww leh amik list tuh and email sorang2 tanya pasal barang sampai ke tak... hohohoho
 
Top