Akaun Ebay Suspens

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
mintak jauh la aku dari bala paypal ni. nasib baik aku punya pun register 2005. konon2 nak jadi ebayer time tu. alih2 2009 jugak baru start. tu pun mansur start. kalau dia tak start sampai sudah aku tak start.... kredit to mansur. turun TT aku belanja ko makan besar. hehe.
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
mintak jauh la aku dari bala paypal ni. nasib baik aku punya pun register 2005. konon2 nak jadi ebayer time tu. alih2 2009 jugak baru start. tu pun mansur start. kalau dia tak start sampai sudah aku tak start.... kredit to mansur. turun TT aku belanja ko makan besar. hehe.

wah... ni sure sudah untung BESAR nih... huhuhu..
 

zacky

Super Senior
Joined
Oct 17, 2007
Messages
986
Points
18
aku setuju ngan sipoo mansur punya penerangan.. paypal skrg ni cuma suspend account berdasarkan pattern tertentu.. so, pattern ni lah yang kita nak tau.. dan kalau kita boleh kenalpasti pattern yg mcm mana yang mungkin boleh mendatangkan 'suspicious' kepada paypal, kemungkinan besar kita boleh beat sistem mereka sekarang sebelum diaorg upgrade algoritma sistem diaorg..

betul tu bro carrlys..

Bukan cerita limit acsess sajer tapi polisi2 terbaru diorang yg semakin mengarut yg kononya nk melindungi buyer dari di scam. Menyebabkan peniaga2 kecil2lan mcm kita semua ni menjadi mangsa..

Paypal oh Paypal !!!!!!!
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
betul tu bro carrlys..

Bukan cerita limit acsess sajer tapi polisi2 terbaru diorang yg semakin mengarut yg kononya nk melindungi buyer dari di scam. Menyebabkan peniaga2 kecil2lan mcm kita semua ni menjadi mangsa..

Paypal oh Paypal !!!!!!!

biaq btol sif0000,,,,,,,, TAK CAYA LA SAYA....HUHUHUUUUHU
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
betul tu bro carrlys..

Bukan cerita limit acsess sajer tapi polisi2 terbaru diorang yg semakin mengarut yg kononya nk melindungi buyer dari di scam. Menyebabkan peniaga2 kecil2lan mcm kita semua ni menjadi mangsa..

Paypal oh Paypal !!!!!!!

biasa la tu bro. seller kan buat duit. ni la time nak dengki dan sapu duit2 seller. policy tu nk justify aktiviti perampokan halus mereka.

kalo dia freeze 1 acc seller dlm tu ada USD10 x 100 mangsa sehari. sebulan dah USD30k. lepas la jugak bayar gaji seme mat despatch PayPal diseluruh dunia.
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,074
Points
38
Age
38
biasa la tu bro. seller kan buat duit. ni la time nak dengki dan sapu duit2 seller. policy tu nk justify aktiviti perampokan halus mereka.

kalo dia freeze 1 acc seller dlm tu ada USD10 x 100 mangsa sehari. sebulan dah USD30k. lepas la jugak bayar gaji seme mat despatch PayPal diseluruh dunia.

Nie dah lepas tengkok depa.. Isk.. Satu lagi cabaran buat kita... HUH!
 

freelander

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
22
Points
0
hi..akaun ebay aku baru dsuspen pagi tadi kerana main brgan vero..hehehe..kalau aku bukak satu lagi akaun paypal dan verified guna vcc dan akaun tu sudah dverified adakah aku masih akan dikesan oleh ebay kalau aku transfer duit dalam akaun paypal baru aku itu ke akaun paypal aku yang ada link dgn ebay??

thanks in advance....newbie.
 

wings

freshman
Joined
Jul 26, 2008
Messages
579
Points
18
hi..akaun ebay aku baru dsuspen pagi tadi kerana main brgan vero..hehehe..kalau aku bukak satu lagi akaun paypal dan verified guna vcc dan akaun tu sudah dverified adakah aku masih akan dikesan oleh ebay kalau aku transfer duit dalam akaun paypal baru aku itu ke akaun paypal aku yang ada link dgn ebay??

thanks in advance....newbie.

aku gn paypal aku yg lm je buat trima bayaran dri buyer.
xde mslh pe2 pn...

paypal yg aku gn tu dh link nga ebay suspended.ebay xde mslh paypal xde mslh :)


- jwpn dr newbie kuasa 2
 

Prisonersz

freshman
Joined
Feb 24, 2009
Messages
256
Points
16
kalau ikut undang-undang, paypal ni bukanlah syarikat kewangan ataupun bank.. tapi tak tau tang mana dia kuat sampai leh frereze duit orang.

aku setuju.. kalau setakat satu browse (firefox.etc) kita hanya guna satu akaun.. takyah la clearkan cookies tu sepanjang masa...
 

freelander

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
22
Points
0
maksud nya saya boleh guna akaun paypal yg ada link dengan akaun ebay yg kena suspended untuk register id ebay baru kah?
 

antu84

freshman
Joined
Jul 30, 2008
Messages
69
Points
6
Age
38
kau contact dia org dulu and tanya apa yg dia org nak.....kalau kau malas...kau tunggu je la email dr dia org....nanti dlm email tu dia org bg tau apa yg kau kena provide utk reinstate blk akaun ebay tu....

aku dah kena 2 x dh benda ni....tapi stakat ni, satu pon aku tak layan,....bukak akaun lain....


tq dangabay..lambat sikit..proses nak buat akaun baru makan masa kat2 3 minggu..huhu..tgh belajaq..
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
sape pernah kena mcm nie....:confused:

suspendq.png


suspend2.png


suspend3.png
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
sambung.....

suspend3.png
 

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
semuanya aku dah pernah kena.. :D
tahniah bro.. hehehehe
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
email biasa2 jer nih... huhuhuhu... dah tak ngeri sgt dah tgk email cenggini.. huhuhu
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,438
Points
0
dia kalau nk ngeri, email dari lawyer vero jek.. barula rasa adrenalin rush.
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
orrr x ngeri yer...
abis nk wat cam ner?

layan or boo layan?

please vote...hehehe
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
orrr x ngeri yer...
abis nk wat cam ner?

layan or boo layan?

please vote...hehehe

Ko tgk..dasat tak dasat otai2 eBay kat WC ni. Fuhhh..mmg dasat!!

Nak belajar eBay ni tak payah beli mn2 ebook. Bc thread kat WC ni jer.

Teknik rahsia ke..teknik advance ke..teknik depan ke..belakang ke. Hitam ke putih ke..all OUT!! semua ada..huhuhuuu..

p/s bro..ko fax je apa yg eBay minta tu. Insyallah..aku vote for layan!! Kr nnt kalau dah tak boleh sgt br boo layan..Kalau email ni biasa2 je tu..huhuhuuu
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
Ko tgk..dasat tak dasat otai2 eBay kat WC ni. Fuhhh..mmg dasat!!

p/s bro..ko fax je apa yg eBay minta tu. Insyallah..aku vote for layan!! Kr nnt kalau dah tak boleh sgt br boo layan..Kalau email ni biasa2 je tu..huhuhuuu

ni lah masalah yg menghantui diriku...aku x mahir dlm bab mengwujudkan identiti seller ebay yg aku ciptakan....:D
 
Top