Akaun Ebay Suspens

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
invoice yg menunjukkan kita beli barang tu dari supplier.
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
deal belakang banyak? yang kontek ko terus untuk COD ke? rege store dia kira tahunan kan? berapa setahun?

ada la jugak....tp xbanyak,..mnkin sbb aku dok kat png kot...store stahun rm168, kalo renew awl2 rm117.60....
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
erm....yg ni bro list kat ebay us ker m'sia?

xsabar dah ni aku nak jual kat ebay....skrg ni dok jual dalam lelong ja, ri sabtu ahad sale kureng sbb org pjabat cuti...huhu...

aku list kt AUS n US pon sama je...kena jugak....
alah bro...terjun je.....ilmu dah ada tu....bila nak praktikkan lg...
ramai otai n sifu2 kat sini semuanya blajar dr pengalaman....
kalau dgr org citer je, tak guna jugak....nasib berbeza....
mungkin aku kena, kau tak kena....yg penting usd masyuk....:D
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
aku list kt AUS n US pon sama je...kena jugak....
alah bro...terjun je.....ilmu dah ada tu....bila nak praktikkan lg...
ramai otai n sifu2 kat sini semuanya blajar dr pengalaman....
kalau dgr org citer je, tak guna jugak....nasib berbeza....
mungkin aku kena, kau tak kena....yg penting usd masyuk....:D

yg usd masyuk x tahan aku nak terjun tu...haha....

akaun ebay aku gna ni link dgn paypal yg verify dgn DC P.Bank...kalo pasni suspens nak bkak akaun baru maknanya dc p.bank tu dah xleh guna utk verify la kan.....
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
yg usd masyuk x tahan aku nak terjun tu...haha....

akaun ebay aku gna ni link dgn paypal yg verify dgn DC P.Bank...kalo pasni suspens nak bkak akaun baru maknanya dc p.bank tu dah xleh guna utk verify la kan.....

aku pon guna PB gak...apa mau risau, bnyk lg DC lain yg boleh guna..tak caya tanya sifu john:rolleyes:..kau terjun dulu...baru kau tau....ehhhehe....

ps: terjun pon ada mcm2 jenis...tiruk...beruk....dsbnya...apa yg aku merapu ni la....hehehhehh
 

antu84

freshman
Joined
Jul 30, 2008
Messages
69
Points
6
Age
38
Your eBay account has been suspended. eBay took this action after determining that your account was acting inconsistently with the letter or spirit of our policies.

You are prohibited from using eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account.Any seller fees that are still owed are due to eBay immediately. eBay will charge any amounts that you have not previously disputed to the billing method that is currently on file.

We need you to take action. For more information about why your account may have been suspended and what steps to take now, please go to:

http://pages.ebay.com.my/help/account/suspended-accounts.html


Regards,

eBay Trust and Safety


H2773

"MAcam mana nak buat ne..help me"
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
Your eBay account has been suspended. eBay took this action after determining that your account was acting inconsistently with the letter or spirit of our policies.

You are prohibited from using eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account.Any seller fees that are still owed are due to eBay immediately. eBay will charge any amounts that you have not previously disputed to the billing method that is currently on file.

We need you to take action. For more information about why your account may have been suspended and what steps to take now, please go to:

http://pages.ebay.com.my/help/account/suspended-accounts.html


Regards,

eBay Trust and Safety


H2773

"MAcam mana nak buat ne..help me"

kau contact dia org dulu and tanya apa yg dia org nak.....kalau kau malas...kau tunggu je la email dr dia org....nanti dlm email tu dia org bg tau apa yg kau kena provide utk reinstate blk akaun ebay tu....

aku dah kena 2 x dh benda ni....tapi stakat ni, satu pon aku tak layan,....bukak akaun lain....
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
aku pon guna PB gak...apa mau risau, bnyk lg DC lain yg boleh guna..tak caya tanya sifu john:rolleyes:..kau terjun dulu...baru kau tau....ehhhehe....

ps: terjun pon ada mcm2 jenis...tiruk...beruk....dsbnya...apa yg aku merapu ni la....hehehhehh

heh heh.....mngu depan aku terjun dalam ebay malaysia dulu, ko dok perangat aku pnya pasal....eh mcm mna ek nak bg ikon org mnyala ilang....?
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
eh kalo aku spare siap2 2 akaun dgn guna pc yg sama boleh x? igt nak guna DC awek ngan kakak aku utk verify paypal untk bkak 2 akaun ebay lg.....
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
kau contact dia org dulu and tanya apa yg dia org nak.....kalau kau malas...kau tunggu je la email dr dia org....nanti dlm email tu dia org bg tau apa yg kau kena provide utk reinstate blk akaun ebay tu....

aku dah kena 2 x dh benda ni....tapi stakat ni, satu pon aku tak layan,....bukak akaun lain....
Samseng jugak dangabay ni. Patutnya ebay yang tak layan. ekekeke

Selopak : orang menyala tu hilang sendiri nanti. Lepas sebulan kalau tak silap atau hilang terus kalau kena permanent suspend.
 

mri1010

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
132
Points
16
heh heh.....mngu depan aku terjun dalam ebay malaysia dulu, ko dok perangat aku pnya pasal....eh mcm mna ek nak bg ikon org mnyala ilang....?

aku rasa org menyala tu hilang lepas boleh bg feedback kot...:D
 

bmw_7series

freshman
Joined
Dec 30, 2007
Messages
124
Points
16
Age
34
alhmdllh,htr fax kul3 pg td..check kul9 pg ni akaun ebay dh ok..alhmdllh

 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
alhmdllh,htr fax kul3 pg td..check kul9 pg ni akaun ebay dh ok..alhmdllh


tahniah....cepat jugak diorg respons....

boleh sy tahu kamu buat apa sampai kena suspens?

sy masih newbie.....masih belajar bab2 suspens ni...
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
boleh bg feedback bukan selepas 5 hari?
maaf newbie tumpang minta kepastian...
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
baru aje aku nak kerek, 1 acc "anak emas" aku yg aku jaga bagai menatang minyak petrol RON97 yg penuh, di sayangi dan sentiasa ku layan penuh sentimental tetiba jadi no longer registered user semalam... ngeh2

lawak tak? aku tgh guling sambil taip nih...

tu acc betul gak tu, DSR baik, feedback dh byk. fokus kt fizikal aje.

bole kena jugak sbb dh peram sebulan cuti krismas pastu minggu ni nk serang market, alih2 lps 24 jam kena suspend. baekkk betul ebay ni... sib baik aku dh prepare, mmg setiap item, dari beli, bungkus sampai hantar aku tangkap gamba, just in case.

bisnes ebay ni kita mmg xde total control. sentiasa dihujung tanduk.

buat baik2 pun boleh kena. buat tak baik kalo kena suspend tu, mmg patut la.

so, sbb tu kena sentiasa blaja gak camner nk create multiple acc drp otai2 kita tu, bukan nk menipu sesapa atau nk blackhat ke apa, tapi disebabkan "sistem canggih" ebay yg merapu menyusahkan ramai honest seller teraniaya...

maka muncul la para seller gerilla ebay mcm waje, john, awe, kekuda dll, (aku belum layak lagi masuk list tu... ngeh)

then, tadi acc fake aku yg lain, meskpin buat perkara nakal sket, cuma dpt warning dan nasihat aje sbb disuspek cuba manipulasi fb. siap bagi chance lagi baca help. tiada tindakan keras.

nampak tak keadilan "sistem canggih" ebay tu...?
 
Top