Akaun Ebay Suspens

kallam

freshman
Joined
May 31, 2007
Messages
1,073
Likes
0
Points
36
Offline
#1
HE HE disebabkan korang dah ramai bukak palpal limit axcess maka aku raser ebay suspen pon kene bukak thread baru . Bagilah solisi kalau kene suspens akaun oleh ebay.
Menurut pengalaman dari aku memang banyak akaun disuspense sebab yang biaser adalah
1.VERO item.(dah dapat a/c nih tu pun lepas 3 bulan)
2. Akaun ebay suspens pasal tuntuk confirmation Identity.
nih contoh email dari ebay untuk mengsuspens akaun:

MC115 NOTICE: eBay Registration Suspension - User Agreement xxxxxxxx




Hello xxxxxxx xxxxxxx@gmail.com

As part of eBay's security efforts, your account has been suspended pending additional account verification. To appeal this suspension, please go to:

http://pages.ebay.com.my/help/account/suspended-accounts.html

Unfortunately, during the suspension you won't be able to use eBay in any way, including using existing accounts or registering new accounts. Any remaining listing fees are due right away and will be charged to the billing method you selected.

We understand this may be an inconvenience for you. However, keeping the marketplace safe is our top priority.

Regards,

eBay Trust & Safety team

This action was taken in accordance with the "Abusing eBay" section of the User Agreement. Review the User Agreement here:
http://pages.ebay.com.my/help/policies/user-agreement.html


H55636

lai lai kasik solusinyer (aku tak pernah lepas buat rayuan sebab malas nak faxs document)
 
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
#2
tadi ptg masa aku nk revise listing guna acc baru, tetiba ebay minta confirm identity. ada 2 options: phone atau email.

aku pilih email dan ebay terus hantar PIN utk aktifkan balik.
 
Joined
Jul 28, 2009
Messages
244
Likes
0
Points
0
Offline
#3
aku klu acc dh kena suspend...blah bukak jer acc baru(klu blm bukak store ler)...tp make sure korang yg nk buka acc baru, nama mesti baru, acc pay pal pun baru, seblm nak register baru kena clear IP, cookies. Klu xbuat benda2 nih, for sure acc baru korang kena block gak lps nih....so be careful...

sapa2 yg dh ada turbo lister tu pun, kene remove dulu..klu tak ebay blh detect...
 

wings

freshman
Joined
Jul 26, 2008
Messages
573
Likes
1
Points
18
Offline
#4
aku klu acc dh kena suspend...blah bukak jer acc baru(klu blm bukak store ler)...tp make sure korang yg nk buka acc baru, nama mesti baru, acc pay pal pun baru, seblm nak register baru kena clear IP, cookies. Klu xbuat benda2 nih, for sure acc baru korang kena block gak lps nih....so be careful...

sapa2 yg dh ada turbo lister tu pun, kene remove dulu..klu tak ebay blh detect...
yeke...smpi turbo lister pon boleh detect ka??..
aku pon da acc yg kne suspended yg gunakan turbo lister tpi aku da bukak satu lgi acc bru tanpa remove turbo lister tu..skrg dh kne suspended jgk sbb nk verify address..tpi nasib baik acc yg kne suspended sblm ni dh release blk
 
Joined
Jul 28, 2009
Messages
244
Likes
0
Points
0
Offline
#5
sapa yg bernasib baik selamat ler...tp lbh baik beringat dulu seblm kena..based on my experience...aku malas nak submit benda2 yg ebay mtk tu so ambik prevention dulu lah...

penah byk kali register new acc tp tetap kena suspend. After removed turbo lister, baru ok...so tu je solutionnyer...
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
#6
ermmm...paypal 2 akaun dh rasa limit akses, tp ebay aku 1 akaun x boleh nk listkan new item dan satu lg ok x masalah, x pernah rasa kena suspend dgn makcik ebay, asyik kena dgn pakcik paypal je....
 

wings

freshman
Joined
Jul 26, 2008
Messages
573
Likes
1
Points
18
Offline
#7
sapa yg bernasib baik selamat ler...tp lbh baik beringat dulu seblm kena..based on my experience...aku malas nak submit benda2 yg ebay mtk tu so ambik prevention dulu lah...

penah byk kali register new acc tp tetap kena suspend. After removed turbo lister, baru ok...so tu je solutionnyer...
aku rasalah mn2 acc skali pon pasti akan terkene suspended tu...tpi pas release mgkin kurg sket kemungkinan utk di suspended kali kedua
 
Joined
Jul 28, 2009
Messages
244
Likes
0
Points
0
Offline
#8
aku rasalah mn2 acc skali pon pasti akan terkene suspended tu...tpi pas release mgkin kurg sket kemungkinan utk di suspended kali kedua
yg sbnrnyer..sapa2 dh penah kena suspend, kebarangkalian utk di suspend kali ke 2 amatlah tinggi...akaun yg sama maksud aku...:mad:
 
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,110
Likes
0
Points
36
Offline
#9
yg sbnrnyer..sapa2 dh penah kena suspend, kebarangkalian utk di suspend kali ke 2 amatlah tinggi...akaun yg sama maksud aku...:mad:
kalau buat kesalahan lg memang lah senang kene sbb dia dh attact akaun kita..

pas kene suspen kalau boleh jangan lah diulangi kesalahan tu..
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
#10
kalau buat kesalahan lg memang lah senang kene sbb dia dh attact akaun kita..

pas kene suspen kalau boleh jangan lah diulangi kesalahan tu..
betul²...tu, klu dh tahu barang tu vero jgn la gatal² lg g jual, cuba cari jln lain plak, jgn asyik nk kaya je.
 
Joined
Aug 4, 2009
Messages
28
Likes
0
Points
0
Offline
#12
Aku dh 3 kali kena suspend..puncanye tamak..pertama jual memori card,kedua jual dvd boxset & ketiga jual Golf clubs..
jadi jgn jual brg counterfiet mcm aku...

Minat Rock 80'an?​
 

untung

freshman
Joined
May 16, 2009
Messages
934
Likes
0
Points
0
Offline
#14
Maksud dia mungkin
dia jual 3 barang sekaligus
dalam 1 akaun..

Jadi kene suspend la..
 
Joined
Aug 4, 2009
Messages
28
Likes
0
Points
0
Offline
#15
dvd boxset yg ade kat supplier china semuanye bootleg..omputih x suke walaupun hargenye murah..diorg nk yg ori shj.mane nk cari yg ori.. Tapi aku jual banyak set jugak..
negara lain ok tapi bile U.S buyer k.o.
 

miskhi

freshman
Joined
Sep 6, 2006
Messages
598
Likes
1
Points
18
Offline
#16
dvd boxset yg ade kat supplier china semuanye bootleg..omputih x suke walaupun hargenye murah..diorg nk yg ori shj.mane nk cari yg ori.. Tapi aku jual banyak set jugak..
negara lain ok tapi bile U.S buyer k.o.
bro gune dropshipper ape ek?
 
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,110
Likes
0
Points
36
Offline
#17
akaun aku pun baru di suspend tadi..
puncanye aku jual fizikal (xde problem) tp yg problem aku letak keyword "like medela" rupanye medela tu VERO.. huhu aku pun x tau la bleh jadik camni.
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
#19
klu nk jual dvd jgn target US, di org byk songeh, bila beli nnt mesti diorg minta refund dan nk return balik, aku pernah kena, last² aku buat x layan dia bg negetive feedback..huhuhu lantak dia la..lg pun akaun paypal kena limit huhuhu...
 

ejoncb

freshman
Joined
Aug 11, 2009
Messages
35
Likes
0
Points
0
Age
31
Offline
#20
hi..sy bru jer kenal ebay nih. td tgk ebay sy kne suspend, pdahal sy wat sme legal la krenye. gne debit card btul tuk ebay n paypal.
mse nk byr fees, card sy xleh gne, so, pnjm kad kwn.
tgk2, pas byr, kne suspend..huhu...rpe2nye account kwn tuh mmg pnh kne suspend dlu n dia dftr gne kad yg sy pnjm wat byr fees ebay. so..nk wat cmne nih?

huhu..cstomer tgh mncurah2 nih..huhu..
sdey..sdey..:(
 
Top