Air Mineral Selamat Ke tak? Baca kat sini...

Offline
#1
air mineral yang kita minum tu sebenarnya tak berapa bagus.. Reverse osmosis water lebih baik.. Dan satu lagi fakta menarik.. tau tak paip air kita line dia sama dengan paip kumbahan? :)

untuk lebih lanjut boleh baca kat sini.
 

Booz

Newbie
Offline
#4
RO water tak baik punya laporan i pernah baca, tapi kalau orang tak minum air secukup sehari (8 gelas air), air yang best gile pun tak guna, betul tak?
 
Offline
#5
ape yang imabiz tahu ade beza antara air mineral dan air minuman,., kalau tgk betul2 kat kat botol tue mesti ade yang tulis air mineral dan ade yang tulis air minuman.. orang ckp yang tulis air minuman tue air recycle.. dan yang tulis air mineral tue adalah air galian,.. atau air dari bukit...
 
Offline
#6
article tu pun saya tulis berdasarkan ape yang sya tengok kat ntv7 breakfast show pagi tadi. Esok boleh check kat website diorang kalau terlepas..
 
Offline
#7
apa yg sye tahu, air terbaik ialah air suling..
mungkin ader yg kata.. air suling kosong kan...
tapi inilah yang terbaik untuk pembersihan badan kita..
terutama ginjal kita..
alaa, kalo nak dapat garam galian boleh dapat dari sayurang..
tapi air dari paip atau botal mengandungi mineral yg membahayakan badan kita...
 
Offline
#8
air masak tenggek kat atas api jugak bagus...........

petang ni ingat nak beli air cendol 2 hingit jer.......
 
Offline
#10
apa yg sye tahu, air terbaik ialah air suling..
mungkin ader yg kata.. air suling kosong kan...
tapi inilah yang terbaik untuk pembersihan badan kita..
terutama ginjal kita..
alaa, kalo nak dapat garam galian boleh dapat dari sayurang..
tapi air dari paip atau botal mengandungi mineral yg membahayakan badan kita...
yeapp.. cleary said..
 
Offline
#12
kalau nak air suling, minum air bateri kereta..

air mineral yang tak elok tu adalah air mineral tak tulen..dibuat sendiri dari kilang..kalau air mineral yang tulen, ambil dan dibotolkan terus dari gunung, yang tu baru la terbaik..

aku minum air gunung je direct amik dari gunung..biasanya air yang tulen ni takkan rasa macam air biasa..rasa dia payau² + manis² + masin² sket..kalau beli dalam botol tapi rasa lebih kurang je ngan air keluar dari paip tu, tu bukan air mineral walaupon kat botol tulis air mineral..penipu je semua botol² tu..

air RO pon takde la bagus sangat..still ada kandungan klorin..klorin tu dah sebati dengan air, so still tak boleh tapis²..maknanya kandungan air RO tu adalah pure water + klorin..zero mineral sebab dah kene tapis..air paip lagi elok kot sebab sekurang²nya still ada kandungan mineral..