AIR COND mana yang digemari ramai eh ?

Jenama apa yang digemari

  • Daikin

    Votes: 2 18.2%
  • York

    Votes: 7 63.6%
  • Panasonic

    Votes: 2 18.2%

  • Total voters
    11
Offline
#1
eh korang , nak buat survey sikit , AC mana yg digemari ramai sebab nak tukar Air cond yg lama sbb dh rosak, xsejuk dok , ada bunyi bila pasang , dah mulalah buat hal bila dah guna lama.
 

Aliff

freshman
Offline
#3
eh korang , nak buat survey sikit , AC mana yg digemari ramai sebab nak tukar Air cond yg lama sbb dh rosak, xsejuk dok , ada bunyi bila pasang , dah mulalah buat hal bila dah guna lama.
hahaha Air cond ni memang la buat hal sikit sbb dh tua kan , jadi Siti nak cari AC yg muda la, nak yg macam mana, yg x buat hal macam x keluarkan bunyi eh ?
 
Offline
#6
eh korang , nak buat survey sikit , AC mana yg digemari ramai sebab nak tukar Air cond yg lama sbb dh rosak, xsejuk dok , ada bunyi bila pasang , dah mulalah buat hal bila dah guna lama.
dah lama sgt tu, boleh tukar baru,
air-cond mmg ada mcm2,
kalau badjet siti tinggi bolehlah cari brand yg popular mcm York.
tapi yg cepat sejuk harga pun tinggi jugak.
 

Jappa

freshman
Offline
#8
Mmg York...Aku punya York penghawa dingin sudah pakai lama tapi skrg masih boleh guna mcm2 pun blh.
Skrg punya York pasti mcm lama punya tahan lama
 

Jappa

freshman
Offline
#9
Aiyoo...Salah tekan byk kali komen keluar....x blh delete lagi

York bagus sgt ke?
beli air-cond harga mahal, baik pakai kipas je.+Haha+
apa yg special sgt dgn York ni?
Yg aku punya york sudah lama masih berfungsi baik..
Baru keluar tu model ada 1 fungsi yg aku x pernah nampak iaitu 'Hydro purifier'
lembapkan udara...yg lama punya x de fungsi ni udara akan kering sikit la
 
Offline
#10
I dah baca semua komen , wauuu York ada 75% daripada undian , lepas tu majoriti pun sokong jenama York ni I rasalah brand ni yang lebih digemari oleh ramai I rasa I nak dia punya quiet mode sebab I xnak AC tu bising masa I tido. T'kasih atas cadangan semua uolls
 
#11
sembang dengan org ac dia kata ambik daikin.. enjin guna york
tapi saya sambar sharp inverter , sebab apa? sebab ade rate 5 star
setakat ni pakai ok alhamdulillah.. walaupon harga agak mahal huhu
 

Jappa

freshman
Offline
#13
panasonic model inverter ke bkn?
Sya pun minat nak bli satu, tapi tgk yg inverter tu mahal sgt.
Tak mampu nak bli
Nampak harga Hisense pun ok, tapi tak sure kualiti ok ke tak?
Hisense&pana ni jenama perkakas eleektrik yg popular juga,
tapi aku akan recommend u York lbh...York juga ade Inverter model...
aku suka York kerana dia ade byk fungsi...Jimat elektrik juga
Aku punya York ialah bukan inverter.
 
Last edited:
#14
Hisense&pana ni jenama perkakas eleektrik yg popular juga,
tapi aku akan recommend u York lbh...York juga ade Inverter model...
aku suka York kerana dia ade byk fungsi...Jimat elektrik juga
Aku punya York ialah bukan inverter.
lagi satu ..york kalau rosak banyak sparepart