AIR COND mana yang digemari ramai eh ?

Jenama apa yang digemari

  • Daikin

    Votes: 2 18.2%
  • York

    Votes: 7 63.6%
  • Panasonic

    Votes: 2 18.2%

  • Total voters
    11

Siti007

freshman
Joined
Jul 4, 2016
Messages
27
Points
8
Age
28
eh korang , nak buat survey sikit , AC mana yg digemari ramai sebab nak tukar Air cond yg lama sbb dh rosak, xsejuk dok , ada bunyi bila pasang , dah mulalah buat hal bila dah guna lama.
 

Adam009

freshman
Joined
Jul 5, 2016
Messages
18
Points
3
Age
33
Siti nak yang macam mana ? Adam undi York la sbb setahu i , York memang la cepat sejuk sikit
 

Aliff

freshman
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Points
3
Age
31
eh korang , nak buat survey sikit , AC mana yg digemari ramai sebab nak tukar Air cond yg lama sbb dh rosak, xsejuk dok , ada bunyi bila pasang , dah mulalah buat hal bila dah guna lama.
hahaha Air cond ni memang la buat hal sikit sbb dh tua kan , jadi Siti nak cari AC yg muda la, nak yg macam mana, yg x buat hal macam x keluarkan bunyi eh ?
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
aku lebih suka brand penasonic kot..hehehe
 

norainiahmad

freshman
Joined
Jan 19, 2017
Messages
5
Points
3
Age
32
eh korang , nak buat survey sikit , AC mana yg digemari ramai sebab nak tukar Air cond yg lama sbb dh rosak, xsejuk dok , ada bunyi bila pasang , dah mulalah buat hal bila dah guna lama.
dah lama sgt tu, boleh tukar baru,
air-cond mmg ada mcm2,
kalau badjet siti tinggi bolehlah cari brand yg popular mcm York.
tapi yg cepat sejuk harga pun tinggi jugak.
 

Jappa

freshman
Joined
Jun 29, 2016
Messages
13
Points
3
Age
19
Mmg York...Aku punya York penghawa dingin sudah pakai lama tapi skrg masih boleh guna mcm2 pun blh.
Skrg punya York pasti mcm lama punya tahan lama
 

Jappa

freshman
Joined
Jun 29, 2016
Messages
13
Points
3
Age
19
Aiyoo...Salah tekan byk kali komen keluar....x blh delete lagi

York bagus sgt ke?
beli air-cond harga mahal, baik pakai kipas je.+Haha+
apa yg special sgt dgn York ni?
Yg aku punya york sudah lama masih berfungsi baik..
Baru keluar tu model ada 1 fungsi yg aku x pernah nampak iaitu 'Hydro purifier'
lembapkan udara...yg lama punya x de fungsi ni udara akan kering sikit la
 

Siti007

freshman
Joined
Jul 4, 2016
Messages
27
Points
8
Age
28
I dah baca semua komen , wauuu York ada 75% daripada undian , lepas tu majoriti pun sokong jenama York ni I rasalah brand ni yang lebih digemari oleh ramai I rasa I nak dia punya quiet mode sebab I xnak AC tu bising masa I tido. T'kasih atas cadangan semua uolls
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
438
Points
28
sembang dengan org ac dia kata ambik daikin.. enjin guna york
tapi saya sambar sharp inverter , sebab apa? sebab ade rate 5 star
setakat ni pakai ok alhamdulillah.. walaupon harga agak mahal huhu
 

mitoss

freshman
Joined
Aug 16, 2016
Messages
9
Points
3
Age
29
aku lebih suka brand penasonic kot..hehehe
pana ni baik jugak....tapi byk org undi pun suka York punya...Pasti mereka ada alasan mengundi York.
Yg baru AC saya pun yg akan beli York sebeb ni byk org ade pengalaman baik dgn York.
 

Jappa

freshman
Joined
Jun 29, 2016
Messages
13
Points
3
Age
19
panasonic model inverter ke bkn?
Sya pun minat nak bli satu, tapi tgk yg inverter tu mahal sgt.
Tak mampu nak bli
Nampak harga Hisense pun ok, tapi tak sure kualiti ok ke tak?
Hisense&pana ni jenama perkakas eleektrik yg popular juga,
tapi aku akan recommend u York lbh...York juga ade Inverter model...
aku suka York kerana dia ade byk fungsi...Jimat elektrik juga
Aku punya York ialah bukan inverter.
 
Last edited:

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
438
Points
28
Hisense&pana ni jenama perkakas eleektrik yg popular juga,
tapi aku akan recommend u York lbh...York juga ade Inverter model...
aku suka York kerana dia ade byk fungsi...Jimat elektrik juga
Aku punya York ialah bukan inverter.
lagi satu ..york kalau rosak banyak sparepart
 

anuarlela8284

freshman
Joined
Mar 25, 2017
Messages
4
Points
1
Age
38
Baru ni beli daikin inverter 1.5hp sbb dapat offer.. setakat ni okla, xde function yg pelik2.. cuma basic jer.. dan mmg jimat elektrik..
 
Top