Ahli baru ingin menimba ilmu dengan abang2 n akak2 senior kt sini...

Keca

freshman
Joined
May 15, 2007
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#1
as'kum abg2 n akak2 senior kt sini..

Saya mohon maaf terlebih dahulu kalau saya salah tempat bertanya:(
Saya ni org baru kt sini..Kalau salah tolong tunjukan...:confused:

Saya berminat ngn bis internet tapi xtahu nk mula..Mula-mula skali ada sape2 bleh cite cane nk wat promotion tak? Saya ada sertai program affiliate tapi xtau nk promotion cane..dah buntu dah..hasil xdapat pn...

Saya jugak nk tahu, kalau program affiliate kita kena ada website sendiri ke??

tulung la saya.....saya betul-betul nk tahu tips-tips untuk tujuan promotion...

Last skali, perlu ke saya untuk pergi seminar bis interenet dahulu? Saya betul-betul berminat..Tgh berkobar-kobar ni...hehe
 
Joined
Jan 3, 2007
Messages
2,375
Likes
4
Points
38
Offline
#2
hi..selamat datang..
rajin2 la lepak sini..
dan rajin2 la search forum ni k..:D
 
Joined
Aug 25, 2006
Messages
428
Likes
1
Points
18
Offline
#3
asmkm Keca.. pekaba?

owh, cara saya dulu, baca banyak
artikel pasal affiliate dan cemana
strategi nak jadi affiliate yang "power"..
taip ja kat Google "affiliate succes strategy"
atau '"affiloate make money"

cara belajar yang paling baik adalah
membaca dan buat sendiri.. jadi aff tak
perlu ada website sendiri.. lagi satu, bila
dah dapat strategi tu, terus buat..gagal
ke, tak jadik ke, belakang kira, buat aje dulu.

tip yang paling penting, jujur
sejujur-jujurnya dan kalau boleh kaji dulu
produk yang awak jadi affiliate tu sebelom
awak rekemenkan pada orang lain..

jangan menjual dulu, kasi tau sebanyak
mungkin pe manfaat yang pembeli dapat
beli beli produk yang awak jadi affiliate tu,
jadi seorang pemberi maklumat bukannya
pengiklan semata-mata..

saya kongsikan pengalaman selama saya jadi
affiliate start tahun lepas.. rasanya members
lain boleh tambah tips ni..

anyone can add more?

thanks.. :)


the one-of-a-kind,
-shueqry-
 

Keca

freshman
Joined
May 15, 2007
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#6
asmkm Keca.. pekaba?

owh, cara saya dulu, baca banyak
artikel pasal affiliate dan cemana
strategi nak jadi affiliate yang "power"..
taip ja kat Google "affiliate succes strategy"
atau '"affiloate make money"

cara belajar yang paling baik adalah
membaca dan buat sendiri.. jadi aff tak
perlu ada website sendiri.. lagi satu, bila
dah dapat strategi tu, terus buat..gagal
ke, tak jadik ke, belakang kira, buat aje dulu.

tip yang paling penting, jujur
sejujur-jujurnya dan kalau boleh kaji dulu
produk yang awak jadi affiliate tu sebelom
awak rekemenkan pada orang lain..

jangan menjual dulu, kasi tau sebanyak
mungkin pe manfaat yang pembeli dapat
beli beli produk yang awak jadi affiliate tu,
jadi seorang pemberi maklumat bukannya
pengiklan semata-mata..

saya kongsikan pengalaman selama saya jadi
affiliate start tahun lepas.. rasanya members
lain boleh tambah tips ni..

anyone can add more?

thanks.. :)


the one-of-a-kind,
-shueqry-


Sori banyak tanya...boleh tahu ke cane cara paling mudah utk buat promotion..
Lagi satu, kita boleh tahu ke nk kesan program affiliate tu betul ke tak?

terima kasih pada yang sudi menjawab..jasa anda semua amat dihargai..
 
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,619
Likes
2
Points
38
Age
29
Offline
#7
saudara keca, kalau saudara x baca
lagi buku seperti :

1 - rahsia jutawan2 internet terbongkar
2 - rahsia buat duit dengan internet
3 - dan sebangainya

saya rasa eeloklah saudara baca dulu. Banyak ilmu dlm
buku tu.. :)

ataupun menyertai seminar2 internet
 
Joined
Jan 30, 2007
Messages
756
Likes
2
Points
18
Age
46
Offline
#8
as'kum abg2 n akak2 senior kt sini..

Saya mohon maaf terlebih dahulu kalau saya salah tempat bertanya:(
Saya ni org baru kt sini..Kalau salah tolong tunjukan...:confused:

Saya berminat ngn bis internet tapi xtahu nk mula..Mula-mula skali ada sape2 bleh cite cane nk wat promotion tak? Saya ada sertai program affiliate tapi xtau nk promotion cane..dah buntu dah..hasil xdapat pn...

Saya jugak nk tahu, kalau program affiliate kita kena ada website sendiri ke??

tulung la saya.....saya betul-betul nk tahu tips-tips untuk tujuan promotion...

Last skali, perlu ke saya untuk pergi seminar bis interenet dahulu? Saya betul-betul berminat..Tgh berkobar-kobar ni...hehe

Saya dah kumpul lebih 40 buah ebook mengenai dunia perniagaan internet dari A sampai Z dalam Bahasa Melayu, percuma di blog saya -www.epustaka.com/blog. Boleh baca sampai faham :), Rasa2 kalau dah habis kau baca semua, insya-allah cerah sikit dunia perniagaan internet kau.
 
Joined
Dec 31, 2006
Messages
1,291
Likes
2
Points
38
Offline
#9
Affiliate? hehe... saya bukan affiliate marketer... cuma saya memang banyak gak baca pasal ni... kira, bolehlah saya share ngan Keca apa yg saya tahu...

memula, Keca kena carik satu produk affiliate dulu... jangan ghairah sangat nak promote sampai 2/3 produk kalo blum expert... selalunya yg. expert pun buat 1/2 je... hehehe... :D

lepas tu, buatlah satu website mengenai kategori produk affiliate Keca. Sebagai contoh, kalo Keca jadi affiliate 'Kopi Anak Kambing', Keca buatlah satu website yang menerangkan mengenai kopi sahaja... bagi info macam2 mengenai kopi sebab content is the king...

bila ada info, baru website Keca banyak visitor dan lepas tu, baru senang nak promote affiliate product... :)

Kalo x nak buat website, buat blog pun boleh gak... tapi pastikan topik yg. dipilih merupakan kategori produk affiliate Keca. Kalo produk tu ialah komputer, buatlah satu blog/website khas mengenai komputer.

Ada paham? selamat mencuba! :)
 
Joined
Nov 25, 2006
Messages
120
Likes
0
Points
16
Offline
#12
emmm, aku pon baru nk join affiliate ni, tgh baca n selidik sikit2 pasal langkah2 promosi. macam2 teknik aku jumpe. boleh katakan semuanya best2 la sampai aku x tau nak guna mana satu.

so, sape2 yang dh expert pasal affiliate ni, jom ar kongsi bersama-sama..:rolleyes:
 

Keca

freshman
Joined
May 15, 2007
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#13
Ooo..jadi sy kena banyak membacala..sy dahde bk ebook..tp byk yg english...skrg sy dh download dr anda..Terima kasih ye..jasa anda tetap dikenang...
Sy plan awal bulan depan utk hadiri seminar internet..doakan sy berjaya..

Banyak lagi perkara sy perlu sy pelajari darai anda semua..

Semoga ada lagi yg sudi untuk berikan pendapat dan berkongsi pengalaman..
 

Keca

freshman
Joined
May 15, 2007
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#14
emmm, aku pon baru nk join affiliate ni, tgh baca n selidik sikit2 pasal langkah2 promosi. macam2 teknik aku jumpe. boleh katakan semuanya best2 la sampai aku x tau nak guna mana satu.

so, sape2 yang dh expert pasal affiliate ni, jom ar kongsi bersama-sama..:rolleyes:

Selamat berkenalan..betul ke ko ade banyak teknik nk promosi affiliate?

kongsila dengan aku...aku buntu ni...:confused:
 
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,619
Likes
2
Points
38
Age
29
Offline
#15
Ooo..jadi sy kena banyak membacala..sy dahde bk ebook..tp byk yg english...skrg sy dh download dr anda..Terima kasih ye..jasa anda tetap dikenang...
Sy plan awal bulan depan utk hadiri seminar internet..doakan sy berjaya..

Banyak lagi perkara sy perlu sy pelajari darai anda semua..

Semoga ada lagi yg sudi untuk berikan pendapat dan berkongsi pengalaman..
semoga berjaya keca. Thousand mile journey begin with one step ahead..huhuhu :)
 
Top