Agak-agak korang kenal ke aku???

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,846
Points
38
coupon rm 10 = rm9.8
coupon rm30 = rm29.4


jual reload ni mesti ada modal sangat besar baru ada nampak untung

contoh = jualan rm50k 1 bulan cuma dapat untung rm 1.5k - 2k
sebulan
oo.. kupon yerk.... orait... memang betul tue.. modal besar tue... abg saye ingat nak jadi distributor lak... lagi modal besar nie...
 

dgmax1

freshman
Joined
Oct 19, 2009
Messages
763
Points
0
oo.. kupon yerk.... orait... memang betul tue.. modal besar tue... abg saye ingat nak jadi distributor lak... lagi modal besar nie...
lolx!! nak jadi distributor.... kurang2 kena ada modal 2-3 juta...
 

dgmax1

freshman
Joined
Oct 19, 2009
Messages
763
Points
0
yup... kene ade modal 2-3 juta... die nak buat company sdn bhd agaknyer... leps tue cari pelabur...
memang kayo la abg ko kalo jadi distributor, untung kurang2 100k-200k
 

prepaidboy

freshman
Joined
Jul 5, 2006
Messages
100
Points
6
Age
34
heheheh.. semoga korang success.. saya sebenarnya ada cadangan arr nak bizz buka butt kereta kat petak parking waktu malam (lepas kerja) & siang (sabtu ahad)...selain wat bizz (rempah & pekasam) ni kat umah & ambik tempahan orang je... tapi pada masa yang sama saya kena promosikan produk2 saya ni secara offline sebab ramai tak tahu... jadi pada pandangan korang ok ke???
 

dgmax1

freshman
Joined
Oct 19, 2009
Messages
763
Points
0
heheheh.. semoga korang success.. saya sebenarnya ada cadangan arr nak bizz buka butt kereta kat petak parking waktu malam (lepas kerja) & siang (sabtu ahad)...selain wat bizz (rempah & pekasam) ni kat umah & ambik tempahan orang je... tapi pada masa yang sama saya kena promosikan produk2 saya ni secara offline sebab ramai tak tahu... jadi pada pandangan korang ok ke???
hmm, kalo buleh bro ada sikit tampal iklan2 kat tempat awam..
ada sikit berkesan untuk offline
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
Selamat berkenalan bro. Saya Amin,

Citer pasal MyMode ni.. ar.. aku x mo nak amik tau. - Habis PTPTN aku...

Citer pasal jual prepaid ini, 2007 sampai Mac 2009 aku kaki jaga kedai HP Paksu aku. Jual top up, jual HP, repair HP, repair PC, Buat website pun aku, semua aku.. Tension!

Serik dah taubat dah takmo keje kat kedai HP g dah. Nak pikiaq gaji ciput (RM450/month) Nak mengkedarah apa kat Subang Jaya tu!

Semua Mahal-mahal. Sib bik Pakcik aku, kalau orang lain bulan pertama dah aku cabut lari balik kampung.

Dok kat Kampung Merbok ni lagi aman. Dapat dengar bunyi katak, sejuk, dapat rasa angin sepoi2x. Sambil2x tu layan laptop berforum sembang ngan korang.

Cukup bulan masyuk ada r kira lebih dari keje ngan pakcik aku macam tongkang pecah, macam lipas kudung. Lari situ lari sini. Sekejap Merempit g KL amik stok HP. Balik subang Jaya, Sekejap lari amik stok prepaid.

Sekejap situ sekejap sini. Aku sorang je jaga kedai. rrrrr. Dah xmo pikiaq pengalaman y menakutkan ini...!
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
a'a bgtau jelar..tunjuk muka ke?tp serius memang xkenal..so kalau perkenalkan diri..lepas ni baru bleh cakap.. "aku kenal prepaidboy,Baru je tadi" hehe..ha pasni confirm semua kenal..
 

prepaidboy

freshman
Joined
Jul 5, 2006
Messages
100
Points
6
Age
34
Apa la sangat duk suh orang tanya kenal ke tak, bagitau je la, senang...:D
Jai org tg malim ke??? Anyway saya asal tg malim... Tapi setelah berkahwin menetap di Senawang, Seremban.. Bekerja di DBKL.. Org rumah kerja kat Matrix K.Pilah..

Org tua ada kat rumah murah ketoyong, kalau org tg malim maybe kenal abah saya.. dulu repair paip kat sana n wat dodol. memang famous arrr waktu tu dodol dia..

Salam perkenalan
 
Top