Affiliate Junction

affiliatemykad

freshman
Joined
Mar 16, 2011
Messages
14
Points
1
memandakan saya berkali nk post kat sini tp gagal asik kuar error .. jd sy send kat pm box tuan.
 

ridhamuslim

freshman
Joined
Jun 8, 2012
Messages
25
Points
0
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله

Affiliate Junction merupakan 1 Projek oleh I Synergy Universal (M) Sdn Bhd (MSC status company) beroperasi di North Point Mid Valley. Terdapat banyak program didalam projek Affiliate Junction dan salah satu darinya ialah MyKad Smart Shopper Program dimana program ini menggunakan myKad sebagai 1 platform menjalankan sistem affiliate secara offline yang mendapat pengiktirafan dari JPN (Jabatan Pendaftaran Negara) dan MDeC (Multimedia Development Corporation).

Terdapat 3 individu yang terlibat dalam program ini: Affiliators, Pengguna MyKad dan Merchant.

Konsep perniagaan:

1. Affiliators akan mengaktifkan MyKad pengguna secara PERCUMA! Setiap kali pengguna berbelanja di Merchant yang terlibat, pengguna akan mendapat diskaun dan reward point. Affiliator akan mendapat komisyen purata 1% dari setiap MyKad yang diaktifkan berbelanja.

2. Affiliators akan mendaftarkan merchant (kedai) secara PERCUMA! (tempoh terhad - bergantung kpd kuota penawaran). Merchant akan dapat mengurangkan kos dari segi iklan dan promosi, ada ready market, terus mempunyai loyalty program. Secara ringkasnya merchant dapat pelanggan baru dan mengekalkan pelanggan sedia ada.

Konsep ini mewujudkan win-win-win situation.

Ini adalah serba ringkas tentang MyKad Smart Shopper Program. Sekiranya memerlukan penerangan yang lebih mendalam boleh pm saya. Mudahan informasi ini dapat membantu smua. Wallahualam.
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله

Affiliate Junction merupakan 1 Projek oleh I Synergy Universal (M) Sdn Bhd (MSC status company) beroperasi di North Point Mid Valley. Terdapat banyak program didalam projek Affiliate Junction dan salah satu darinya ialah MyKad Smart Shopper Program dimana program ini menggunakan myKad sebagai 1 platform menjalankan sistem affiliate secara offline yang mendapat pengiktirafan dari JPN (Jabatan Pendaftaran Negara) dan MDeC (Multimedia Development Corporation).

Terdapat 3 individu yang terlibat dalam program ini: Affiliators, Pengguna MyKad dan Merchant.

Konsep perniagaan:

1. Affiliators akan mengaktifkan MyKad pengguna secara PERCUMA! Setiap kali pengguna berbelanja di Merchant yang terlibat, pengguna akan mendapat diskaun dan reward point. Affiliator akan mendapat komisyen purata 1% dari setiap MyKad yang diaktifkan berbelanja.

2. Affiliators akan mendaftarkan merchant (kedai) secara PERCUMA! (tempoh terhad - bergantung kpd kuota penawaran). Merchant akan dapat mengurangkan kos dari segi iklan dan promosi, ada ready market, terus mempunyai loyalty program. Secara ringkasnya merchant dapat pelanggan baru dan mengekalkan pelanggan sedia ada.

Konsep ini mewujudkan win-win-win situation.

Ini adalah serba ringkas tentang MyKad Smart Shopper Program. Sekiranya memerlukan penerangan yang lebih mendalam boleh pm saya. Mudahan informasi ini dapat membantu smua. Wallahualam.
macam menarik...

so secara ringkasnya.... affiliator promote pelanggan (pengguna mykad) supaya membeli kat merchant... camtu ke ?
 

Cecobi

Newbie
Joined
Feb 16, 2009
Messages
202
Points
16
Baru-baru nih ade orang promote psl Affiliate Junction nie...mmg masyuk tgk dorang,sume kete beso2..moto besor...ipad beso2..tp yang saya musykil license die ade smpai RM20k..pastu push2 kite suh masuk jd agen..da mcm MLM dah pulak sy tengok.sbb sy rase bkn semua kdai bleh guna mykad untuk diskaun,so komisyen dorang tak byk..maybe head-hunting utk dapat komisyen byk..itu pndapat sy saje...
 

Nur Shafiqah

freshman
Joined
Aug 28, 2012
Messages
103
Points
16
saya dah tau detail tentang affiliate junction nie..
tapi bila tgk tang modal tu yang tak tahan..tapi modal hnya untuk dealer atau yng menjadi agen sahaja..
orang lain yang nak aktifkan kad ic mereka tak perlu byr apa2..free seumo hidup..
sesape yang berminat nak tau lebih lanjut tentang fungsi affiliate junction nie boleh direct tpn atau mesej ke nombor nie 0197420122
 

Ahmad Bukharie

freshman
Joined
May 28, 2011
Messages
16
Points
1
salam sahabat..
Program ini kita dapat daripada 'retailing'..Sebelum tuan/puan hendak menceburkan program ini,pastikan 100% faham..Betul,saya pun dulu macam tuan/puan,tapi bila saya faham..tak boleh tidur malam..Adalah lebih baik fahamkan betul-betul sbb ini bukan MLM..sekiranya tuan/puan ada kemusykilan..saya sedia membantu yg termampu..
 

steel7001

freshman
Joined
Mar 15, 2013
Messages
17
Points
1
den pun penah ada yg approach kat den affiliate junction nie...tpi biler tgk tang modal...lemah lutut seyhhh....
 
Top