Affiliate 5 Level PLATFORM TERBAIK UNTUK AFFILIATE! DAFTAR PERCUMA!

Joined
May 9, 2011
Messages
1,473
Points
36
AFFILIATE adalah...


Tapi affiliate yang biasa-biasa memerlukan anda melakukan promosi berkali..dengan affiliate 5 level anda cuma bekerja keras sekejap sahaja.

Namun diingatkan program seperti ini tidak ada kena mengena dengan MLM atau yang seangkatan dengannya.


Apakah yang dimaksudkan dengan komisen 5-tier?

Untuk memahami konsep komisen 5-tier dengan lebih jelas, sila rujuk rajah di bawah :


Proses Pembinaan Tier (Level)

Katakan Ahmad baru sahaja mendaftar sebagai agen affiliate. Beliau kini ingin mengembangkan rangkaian sub-affiliate (downline) beliau supaya beliau berpeluang mendapat komisen yang lebih banyak. Untuk tujuan itu, terdapat DUA cara yang boleh beliau lakukan iaitu :

 1. Mempromosikan program affiliate - Dengan cara mengajak orang lain untuk menyertai program affiliate, Ahmad dapat menjadikan mereka sebagai sub-affiliate beliau apabila mereka melakukan pendaftaran.
 2. Mempromosikan produk yang disenaraikan - Di setiap website yang disenaraikan, terdapat satu link yang disediakan untuk membolehkan prospek yang sampai ke website tersebut menyertai program affiliate sekiranya mereka berminat. Dengan demikian, mana-mana prospek yang melakukan pendaftaran untuk menyertai program affiliate di website tersebut secara automatik akan menjadi sub-affiliate kepada Ahmad.

Secara ringkasnya, apabila kita merujuk kepada rajah di atas, bolehlah kita simpulkan bahawa :

 • Ali merupakan sub-affiliate kepada Ahmad. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Ali, DUA orang akan mendapat komisen iaitu Ali (komisen 1st-tier) dan Ahmad (komisen 2nd-tier).
 • Abu merupakan sub-affiliate kepada Ali dan Ahmad. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Abu, TIGA orang akan mendapat komisen iaitu Abu (komisen 1st-tier), Ali (komisen 2nd-tier) dan Ahmad (komisen 3rd-tier).
 • Najib merupakan sub-affiliate kepada Abu, Ali dan Ahmad. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Najib, EMPAT orang akan mendapat komisen iaitu Najib (komisen 1st-tier), Abu (komisen 2nd-tier), Ali (komisen 3rd-tier) dan Ahmad (komisen 4th-tier).
 • Aina merupakan sub-affiliate kepada Najib, Abu, Ali dan Ahmad. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Aina, LIMA orang akan mendapat komisen iaitu Aina (komisen 1st-tier), Najib (komisen 2nd-tier), Abu (komisen 3rd-tier), Ali (komisen 4th-tier) dan Ahmad (komisen 5th-tier).

Contoh Pengiraan Komisen

Untuk memudahkan lagi pemahaman anda berkenaan proses pengiraan komisen 5-tier, sila rujuk pada contoh di bawah.

Katakan harga produk adalah RM100 dan komisen pula dibayar mengikut kadar berikut :

 • 1st-tier = 40% daripada harga jualan.
 • 2nd hingga 5th-tier = 5% daripada harga jualan.

Apabila terdapat buyer membuat pembelian produk melalui link affiliate Aina, sistem secara automatik akan merekod komisen seperti berikut :

 • Komisen 1st-tier akan dikreaditkan ke akaun Aina iaitu sebanyak RM40 (40% daripada RM100).
 • Komisen 2nd hingga 5th-tier akan dikreaditkan ke akaun Ahmad, Ali, Abu dan najib dengan setiap seorang menerima RM5 (5% daripada RM100).

Sekiranya buyer lain membuat pembelian produk melalui link affiliate Abu, sistem secara automatik akan merekod komisen seperti berikut pula :

 • Komisen 1st-tier akan dikreaditkan ke akaun Abu iaitu sebanyak RM40 (40% daripada RM100).
 • Komisen 2nd hingga 5th-tier akan dikreaditkan ke akaun Ahmad dan Ali SAHAJA dengan setiap seorang menerima RM5 (5% daripada RM100). Aina dan Najib tidak menerima komisen kerana mereka berada di bawah tier/level Abu.

Info Penting (sila rujuk pada rajah di atas)

 • Ahmad boleh memiliki sebanyak mungkin (unlimited) sub-affiliate yang sebaris/selevel dengan Ali, Abu, Najib, Aina.
 • Ali, Abu, Najib & Aina juga boleh memiliki unlimited sub-affiliate seperti Ahmad. Walaubagaimanapun komisen hanya akan dikira untuk 5 tier/level sahaja.
 • Semua agen affiliate boleh mengembangkan sub-affiliate mereka sehingga unlimited (lebar). Namun komisen hanya akan dikira untuk 5 tier/level sahaja (kedalaman).

Nak lihat kuasa affiliate 5 level ni?Dengan 3 produk sahaja, komisen yang terhasil telahpun mencecah RM20k ++...Banyak lagi produk fizikal (pakaian, kosmetik, etc), produk digital (ebook, video, etc) dan servis (perkhidmatan grafik, bina website, etc) akan ditambah lagi pada awal tahun hadapan dan dapat melonjakkan jumlah tersebut ke 7 angka...


Untuk pengetahuan anda Platform ini dibina khas untuk :


❋ Ibu yang ingin jaga anak sepenuh masa di rumah.
❋ Student yang nak ada pendapatan sendiri walaupun masih belajar.
❋ Pengganggur yang berhasrat untuk terus mengganggur..
❋ Individu yang tak suka kerja dengan orang lain.
❋ Bapa-bapa yang tak nak balik lewat malam sebab kena overtime.
❋ Pekerja yang dah bosan mengadap muka boss.
❋ Individu yang nak kumpul duit untuk kahwin, beli rumah, etc.
❋ Usahawan online yang tak pandai promote produk mereka sendirian.


dan sebagainya...

Paling penting..


✖ Tak kenakan anda sebarang bayaran untuk sertai program affiliate.
✖ Tak suruh anda buat macam-macam kerja...Ada sale, ade komisen..itu saja.
✖ Tak kesah anda nak buat kerja pada bila-bila masa.
✖ Tak peduli apa kelulusan anda.


Mudah dan simple...P/s : Untuk seller-seller yang berminat untuk jual produk mereka menggunakan platform tersebut, insyaAllah awal tahun depan sy akan mula buka pendaftaran...Ianya adalah PERCUMA.
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,473
Points
36
orait dh create satu group khas di fb supaya kita sama2 berkongsi tip dan teknik pemasaran affiliate. yg rasa nak join boleh daftar dahulu diatas kemudian pm sy untuk join group.
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
 • Maaf, halaman ini masih dalam proses kemaskini. Harap maklum.

Tak nampak ruangan daftar untuk affiliate. Subscribe ke list sahaja . :)
 
Top