Adsense VS Forex

the zul

freshman
Joined
Jun 4, 2009
Messages
151
Points
18
saya dah pernah main dua2. adsense and Forex. Bagi saya Forex hasilnya lebih cepat. Forex saya main pakai InstaForex kalau x silap. Tapi kena pandai pantau market. Saya main manual je pantau
tak pakai bot huhuhu. Saya main 3 hari dapat untung USD300 tapi saya hold sampai account tu bankrap. Patutnya saya main scrap ambik profits skit2. Tapi main forex hukumnya x jelas, ade kata haram atau halal so saya stop main.

Adsense pun saya dah main. Bergerak dalam group. Pakai banyak cara. lg 2 weeks nak cashout dah kena ban. Ade USD2000 dalam tu. Silap saya jugak pakai tool and main secara agresif. Sepatutnya saya set 1-5% jer rate kat tool tu. Tapi ok lar, blog-blog saya setiap hari ader traffic even contents tak update. Tgh cari momentum untuk continue main Google adsense.

adat dalam dunia Internet Marketing, kegagalan tu sentiasa ader :) Kebangkitan dari kegagalan itu sudah pasti. Kuatkan semangat.
 

msolution

freshman
Joined
Jul 5, 2013
Messages
18
Points
0
>:D< big applause ~
pengalaman aku,

aku dulu start dgn forex, pernah pergi seminar setengah ribu. dan beribu ribu habis duit dgn forex. sekali dapat duit, dan berpuluh keluar duit. org ckp bukan rezeki aku dgn forex. dan aku mmg tak tenang hati dgn forex sebab selalu pikir kat chart.

dan aku beralih ke adsense, alhamdulilah, dgn adsense, profit je memanjang walaupun sikit. nak banyak kena usaha lebih.

yg penting usaha bersungguh sungguh baru dapat hasil. main adsense tak boleh putus asa beb.thx
 

SyedAzhar

freshman
Joined
Jul 30, 2011
Messages
669
Points
16
pada saya ada pro & con kedua2nya..

1- ADSENSE:

Pro: satu bentuk pendapatan pasif kepada kita. setup sekali saja, dan terima duit bila orang klik. Cuma perlu regular update je utk maintain blog kita sentiasa teratas di enjin carian. Modal yang kecil dan tidak melibatkan kerugian langsung.

Con: kita terpaksa update blog dr masa ke semasa. tersalah guna keyword yg tepat, blog kita tak disenaraikan. Kena sentiasa buat research utk keyword yg cpc nya tinggi. Lagi satu, lambat dapat duit. Bila orang klik baru lah dapat..


2- FOREX

Pro: Bila-bila masa saja duit anda nak guna, buka MT4 forex terus trade. Yang penting kena ada ilmu. Cuma dalam beberapa saat sahaja anda trade, dah boleh jana pendapatan 3,4 atau 5 angka mengikut saiz lot dan modal yang anda ada.

Con: Satu bentuk pendapatan aktif. Anda kena tatap chart dan buat analisa untuk entry post anda. Tak entry takda duit. Tersilap entry post, anda kerugian. Forex jatuh dalam kategori HYIP. jadi sentiasalah beringat bila anda trade. Money Management tu yg penting.

Kesimpulannya,

Kalau anda ingin selamat, pilih Adsense.
Kalau anda berani dan sanggup kerugian, pilihlah Forex.
 

Ayman_84

freshman
Joined
Jul 25, 2013
Messages
28
Points
0
saya bab forex dah 5 tahun tp kena ada usaha untuk cari maklumat berkaitan isu semasa pasal minyak dan emas. adsense saya x berapa tahu sangat? boleh ceritakan sikit x?
 
Joined
Jul 16, 2013
Messages
63
Points
8
saya bab forex dah 5 tahun tp kena ada usaha untuk cari maklumat berkaitan isu semasa pasal minyak dan emas. adsense saya x berapa tahu sangat? boleh ceritakan sikit x?
bro trade currency based on oil and gold ke...hmm..sy bab fundamental ni out la..just guna 100% teknikal je..

insyallah kalau terbukak hati dan ada peluang akan datang sy akan tunjukkan cara saya dan orang lama(kategori pakcik dah) dekat kg saya macam mana trade 100% zero loss..guna calculator je(kalau dah biasa nanti just kire dalam kepala je)..

trade tanpa indi..tapi modal minima usd3k keatas la..kalau bawah dari tu kompem duit hangus.ROI 10% je sebulan..kalau nak untung byk teknik ni tak sesuai..better guna teknik lain(ada 1001 teknik dalam dunia ni untuk trade forex..pilih je mana sesuai).

sent from my galaxy using tapaltak 2
 

azrol998

freshman
Joined
Oct 3, 2013
Messages
41
Points
0
forex saham tertua sekali didunia sebelum asb,saham di bskl atau mana2 saham yg ada...
 

aduhman

freshman
Joined
Feb 24, 2014
Messages
28
Points
0
apa penting USAHA ja...forex ada orang kata haram..aku xtau la..hahah
 

Ombak

freshman
Joined
Nov 28, 2008
Messages
96
Points
8
Age
35
apa penting USAHA ja...forex ada orang kata haram..aku xtau la..hahah
semua bank atas dunia ni trade forex la bro.. mereka dpt untung utk menjalankan operasi bank dgn hanya trade forex..
kalau haram, bank2 tu pun turut haram juga ya.
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
aku dua2 buat..

forex:
-bukan perkara senang dan mudah, kena belajar banyak. bukannye, arini masuk entry, esok dah kaya.. takdenyer
-belajar sampai lebam tntg chart dan pergerakan market. aku sendiri pun hampir 2 tahun belajar forex
-tamak mmg kau rugi besar. forex ni kena sentiasa berhati-hati dan train kita supaya sentiasa bersyukur dgn apa yg ada. ko dpt sikit, ko sujud syukur sbb bukan mudah nak dpt income
- takat ni aku dpt withdraw 2-3 kali. tp lost adalah lebih byk dari untung. tp aku tetap dgn forex sbb aku rasa forex adalah jalan untuk gandakan duit.. bukan buat duit..
-invest duit: maksudnya, ko ada modal usd100, so, ko nak gandakan usd10 setiap hari.. tu pun dah byk. modal ko tak terjejas, tiap2 hari ko makan usd10. market berjalan 5 hari sehari. so, usd50 dah ko dpt seminggu
- lagi besar modal, lagi byk untung ko dpt. tp kalau tamak, ko rugi besar

adsense:
- simple
- ko kena update blog tiap hari
- sakit hatinya ialah, ko kena sentiasa ikut adsense policy. kena byk bersabar
- aku buat blog sejak 2008 lagi, dan aku dpt 1st earning usd100 pada tahun 2013. tak giler lama ke tu
- adsense ni ko kena byk tau pasal SEO, niche dan penjanaan traffic
- bila ko master 3 perkara ni, maka idup ko dah stabil. earning akan masuk tiap2 hari
- tugas ko, cuma perlu update blog sekurang2nya 1 post 1 hari. minimum...
- sakit kepalanya: ko nak update blog tu.. mana ko nak cari input.. mana ko nak dptkan idea.. mmg sakit kepala tang ni


so, forex vs adsense?
no pain no gain
dua2 leh jana duit dan dua2 perlu ko kerja kuat. sama la ko kerja siang hari, dan buat parttime malamnya.. dua2 kena kerja keras.. samala dgn forex n adsense.. cumanya, kerja keras ko adalah pada otak ko.. kerja keras pada minda untuk lihat chart atau update blog n improve SEO blog
 
Top