Adsense vs FOREX

drzaini

freshman
Joined
Sep 22, 2006
Messages
56
Points
0
Maafkan saya saudara, saya cuma hendak membuat topik sebegini untuk menarik perhatian saudara semua. Maaf ye....

Saya akui sudah mula tertarik dengan program Adsense ini setelah petang semalam dikunjungi oleh anak buah saya yg menceritakan dengan lebih mendalam lagi...saya ada satu soalan, adakah kandungan rajaadsense sama dengan http://www.panduanadsense.com/

?
 

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,878
Points
48
RM97 tu.. hehe.. Harga kedua termahal dalam rekod ebook di Malaysia selepas yg berharga RM300 dulu2 tu.. :)

Ok ok, pasal harga tu suka hati dia lah kan.. Kita tak boleh nak komen pasal harga kalau isinya ada kualiti.

Bagi saya, kalau ebook tu dia buat sendiri, that means baguslah. Sebab akan wujudnya satu persaingan yg sihat dengan penulis-penulis yang lain.

So Sham, Paksu dan BunnyRich, tingkatkan gear anda.. hehe.. Pesaing dah bertambah. Tapi pada pemerhatian saya, Sham lebih maju ke hadapan dan berjaya membina satu reputasi yg baik di Malaysia berbanding orang lain bagi bidang adsense. Sham not just menjual, tapi lebih daripada itu. He have a blog, turut sama kat forum ni, x sorok identiti di sebalik emel semata2, mudah berkongsi ilmu dan ada forum terbuka lagi di rajaadsense.com.. Tahniah, u're no. 1.. ;)

Pasal kandungannya sama atau tak antara ebook yg dipersoalkan ni dgn ebook lain, wallahu 'alam.

PS. Nanti saya korek citer dari penulis tu sendiri. Lagi mudah dari dok tanya orang lain yg tak tahu pokok asal citer ebook tu. hehe.. ;)

Wassalam.
 

Syed_Ikhwan

Senior
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,883
Points
38
Presentation dia kemas, tapi bagi saya penulis still lagi merahsiakan identiti sebenar. :)
 

rajaads

Senior
Joined
May 15, 2006
Messages
1,279
Points
38
Dah lama saya tau pasal site tu..kandungan saya tak tau la..

Ok zul..Insyaallah.dah tambah gear dah pun..tapi tak leh laju sangat..Slow²..takut eksiden plak..:p

pape pun Kepada mereka yang balik kampung tu..Berhati hati di jalan raya


Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..Pasti forum dah start sunyi..Ucap awal²..
 

zulzeoking

freshman
Joined
Aug 14, 2006
Messages
34
Points
6
Apa-apa pun, aku lebih percaya pada raja adsense (shamshuri) coz dia tidak rahsiakan identitinya. Bukan kerana taksub tapi bagi aku dia boleh dipercayai dan sering membantu ahli-ahli forumnya untuk berjaya dengan Google Adsense..
 

zinedine

Senior
Joined
May 3, 2006
Messages
1,002
Points
18
Apa-apa pun, aku lebih percaya pada raja adsense (shamshuri) coz dia tidak rahsiakan identitinya. Bukan kerana taksub tapi bagi aku dia boleh dipercayai dan sering membantu ahli-ahli forumnya untuk berjaya dengan Google Adsense..
Betul tu. Aku pun selalu main bola kat forum dia.
 

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,878
Points
48
Merahsiakan identiti ni ada baik buruknya.. Tapiii, lebih banyak baiknya kalau dedahkan diri. Kalau ada salah silap, mudah nak diperbetulkan. Jangan jadi mcm cerita tsunami wang dulu. Akibat 'sorok' identiti, kesilapan penulisannya yg sedikit dalam ebook buat orang marah lantas dia dianggap penipu. Dah lah dikomen, tapi tak nak munculkan diri. Lagilah orang marah... Jadikan pengajaran.. Bukan nak condemn penulis tu, cuma nak bagitahu yang kalau sorok-menyorok ni banyak padahnya terutama ada masalah berlaku.

Namun, terserah kepada individu masing2. You know what the best for you.. Ukur baju di badan sendiri..

Wassalam.
 

pusak82

freshman
Joined
Sep 25, 2006
Messages
162
Points
16
Aku lebih suka Adsende drpd Forex ...
Sbb Adsense senang sikit drpd Forex ... Forex tu mcm utk org yg pandai wat analisis kewangan jee ... eden x minatlahh..

Tp kalo Adsense die lebih fokus kpd psikologi sikit, mcm mn nak tarik visitor klik pada iklan tu.... xdelah susah sangat ... banyak tips2 kat sini pasal Adsense ....

ps : Just my 50 sen :D
 

aad_lfcfn

freshman
Joined
Jul 31, 2006
Messages
48
Points
6
only the tough win. tu pendapat aku untuk adsense dan forex. cuba le dua2 baru tau cammanaer rasa dier.. :p
 
Top