Adoiii! Mahal giler caj baru Pos Malaysia! Matilah kita...

Joined
Nov 6, 2013
Messages
52
Likes
0
Points
6
Offline
#22
aku slalu pos barang berat 18-20kg, bila poslaju naik terus tukar ke skynet. dari dulu rm90, skrang turun ke rm60. customer pun happy, aku pun lagi happy.
 
Joined
Aug 8, 2008
Messages
95
Likes
0
Points
6
Offline
#23
kita buat company pos laju sendiri la nampaknya nie.....huhu

tak pun wangcyber provide servis post laju.....ramai customer dalam nie....:)
Haha.. bagus gak.. tp servis kena baik nti orang pangil courier servis kt "PosLambat".
Ha ha ha...
 
Joined
Apr 28, 2010
Messages
349
Likes
0
Points
0
Offline
#24
aku dah lama tak pakai POSlaju ni... rasanya baik pakai Nation Wide Express. Syarikat pun Melayu punya..
 
Joined
Feb 13, 2014
Messages
309
Likes
0
Points
18
Offline
#25
Lagi2 kerana poslaju ni terlampau ramai pelanggan, leceh nak beratur panjang atau tunggu nombor lama.

Kalau pos ekspress senang sahaja drop dalam kotak peti surat.

Berapa kos nak hantar dokumen untuk:

1. skynet
2. natiion wide express

Kalau lagi murah atau sama harga, boleh dipertimbangkan.
 
Joined
Sep 22, 2006
Messages
326
Likes
0
Points
16
Age
37
Offline
#26
Saya cadangkan guna perkhidmatan easyparcel.my sebab saya sendiri dah gunakan. Murah, mudah dan efisyen. Bayar topup dan bagitau tarikh dan tempat untuk collect parcel. Saya dah pergi tanya dengan Poslaju untuk buka akaun kontrak. Mereka mintak deposit RM 1000 dan lepas tuh kena sentiasa topup. Berbeza dengan easyparcel.my mereka tak perlu deposit! Hanya perlu daftar dan topup jumlah wang yang diperlukan. Lepas tuh bole pilih kurier2 yang ada, Poslaju dan Skynet antara yang popular dalam servis mereka. Saya dah guna untuk hantar barang2 dan ternyata sangat puas hati dengan servis mereka...Poslaju datang jumpa saya untuk pick up barang...memang berbaloi!
 
Last edited:
Joined
Sep 3, 2010
Messages
223
Likes
1
Points
18
Offline
#28
Saya cadangkan guna perkhidmatan easyparcel.my sebab saya sendiri dah gunakan. Murah, mudah dan efisyen. Bayar topup dan bagitau tarikh dan tempat untuk collect parcel. Saya dah pergi tanya dengan Poslaju untuk buka akaun kontrak. Mereka mintak deposit RM 1000 dan lepas tuh kena sentiasa topup. Berbeza dengan easyparcel.my mereka tak perlu deposit! Hanya perlu daftar dan topup jumlah wang yang diperlukan. Lepas tuh bole pilih kurier2 yang ada, Poslaju dan Skynet antara yang popular dalam servis mereka. Saya dah guna untuk hantar barang2 dan ternyata sangat puas hati dengan servis mereka...Poslaju datang jumpa saya untuk pick up barang...memang berbaloi!
owh..macam tu rupanya easyparcel ni.
ingatkan servis kurier jenama baru :)

boleh cuba nanti..
 
Top