Admin, moderator...sila bg penjelasan

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,749
Likes
4
Points
0
Offline
#61
no problem bro..:)

saya juga dah melakukan kesilapan..maafkan saya kalau ada perkataan yg menyinggung..saya edit balik statement saya tue nanti :)

takper no problemo, jenguk2 laar thread lain di WC nie, ambik feel, warga WC semuanya sedia membantu tanpa mengira pertanyaan anda itu basic, intermediate ataupun expert level.

takder masalah untuk membantu siapa2 pun akan membantu selagi mampu :)
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#62
sebenarnye benda nie imabiz dah cadangkan sebelum nie.. cume mungkin plugin / ape sahaja addon ( imabiz bukan pakar forum)... imabiz ada cadangkan supaya ade popup keluar semasa hendak buat tread... popup mengenai rules... bile dorang dah baca dan tandakan /tick box ( ya saya faham dengan rules in) baru leh submit tread tersebut... tapi tak tahulah.. susah kot nak buat macam tue.. kalau dah ade popup tue... jgn salahkan pada mod / admin lagi kalau tread kene delete... tak baca la tue maknenyer...
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,692
Likes
3
Points
38
Offline
#63
ehhh tak marah la dear ...:) org baca nampak cam marah..tp kalau jumpa, marah tak ? ;)
Betul2..setuju.. Apapun, masalah ini ada penyelesaiannya.
Bincang elok2 ye.. Setuju dengan MrEmas, rasanya tak lama lagi pemilik forum akan turun padang. :)
 
Joined
Jun 3, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#64
kalau aku yang handle (jika anda pernah menjenguk thread selain forex), biasanya aku akan tegur melalui reply atau kebanyakannya aku edit dan tinggalkan remark.... jarang aku mendelete tanpa memberitahu.... kadang2 aku closed dan tinggalkan remark

tapi kalau forumer lama... mmg aku terus unapproved je sbb dengan anggapan dia dah tahu rules.

Apapun.... lain mod lain cara
kalo macam tu, tidak mengapalah... kita mula kan yang baru... aku lagi rasa heran sengat2... tapi apa2 pun aku ucapkan terima kasih banyak2, pada korang2 semua..
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#65
Salam....

1. Terus-terang saya katakan, memang saya sendiri jarang masuk thread forex,
untill ada yang komplen seksyen ini terlalu banyak iklan.

2. So, untuk berlaku adil.. saya mengambil keputusan untup menutup semua thread yang berunsur iklan.
(itupun sudah agak baik, sepatutnya di delete terus).

3. Saya minta maaf kerana tidak memaklumkannya kepada semua tuan thread, ini kerana terlampau banyak thread
yang berunsur iklan dan saya tak mampu nak PM/email setiap pembuka thread
mengatakan thread mereka di close.

4. Sampai satu tahap, kami (pihak mod) sedang berbincang untuk menutup terus seksyen forex.
Disebabkan, ianya terlampau-plampau banyak iklan dan ditambah lagi isu-isu berkaitan forex
yang sangat meragukan sama ada dari segi undang2 dan juga agama.

Sekian, untuk makluman.
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#66
Salam....

1. Terus-terang saya katakan, memang saya sendiri jarang masuk thread forex,
untill ada yang komplen seksyen ini terlalu banyak iklan.

2. So, untuk berlaku adil.. saya mengambil keputusan untup menutup semua thread yang berunsur iklan.
(itupun sudah agak baik, sepatutnya di delete terus).

3. Saya minta maaf kerana tidak memaklumkannya kepada semua tuan thread, ini kerana terlampau banyak thread
yang berunsur iklan dan saya tak mampu nak PM/email setiap pembuka thread
mengatakan thread mereka di close.

4. Sampai satu tahap, kami (pihak mod) sedang berbincang untuk menutup terus seksyen forex.
Disebabkan, ianya terlampau-plampau banyak iklan dan ditambah lagi isu-isu berkaitan forex
yang sangat meragukan sama ada dari segi undang2 dan juga agama.

Sekian, untuk makluman.
yup... mesti ade keputusan yang terbaik untuk semua...
 
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#67
Aku tgh prepare ayat nak sound tadi, nasib baik thread ni dah reda. Kalau yang baru masuk, sila-sila tengok bahagian pengumuman wangcyber. Ada satu thread sticky yang dah terangkan macam mana fungsi beriklan di WC
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#68
Aku tgh prepare ayat nak sound tadi, nasib baik thread ni dah reda. Kalau yang baru masuk, sila-sila tengok bahagian pengumuman wangcyber. Ada satu thread sticky yang dah terangkan macam mana fungsi beriklan di WC
imabiz sempat baca apa yang kaiba tulis... hehe... sabar2... ok lah.. rse sume dah ok... nice meet u... huhu...
 
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#69
imabiz sempat baca apa yang kaiba tulis... hehe... sabar2... ok lah.. rse sume dah ok... nice meet u... huhu...
Haha aku dah edit dah.....terlepas baca satu post dari cottage tu. Benda dah reda. Harap takde lagi la. Aku ingat nak biarkan post tu. Biar yang lain baca sekali, tapi malas nak kasi havoc ah
 
Last edited:
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#70
Aku tgh prepare ayat nak sound tadi, nasib baik thread ni dah reda. Kalau yang baru masuk, sila-sila tengok bahagian pengumuman wangcyber. Ada satu thread sticky yang dah terangkan macam mana fungsi beriklan di WC
yup.. thread ni dah reda dah.... TT pun dah cool down tu

apapun terima kasih kepada rakan2 yang sudi memberi penjelasan
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#72
yup.. thread ni dah reda dah.... TT pun dah cool down tu

apapun terima kasih kepada rakan2 yang sudi memberi penjelasan
imabiz mesti sokong faezil punyer... faezil terbaek... tapi biaselah... manusia mesti lakukan kesilapan ye tak... imabiz sendiri selalu melakukan kesilapan... kite sebenarnye same2 melakukan kesilapan yang kite sendiri tak nampak... yela bak kate pepatah ( cewah.. terkeluar puisi lak) gajah depan mata tak nampak.. tikus diseberang jelas je... ( alamak.. fail la.. lupe lak peribahasa tue.. ape yerk ).....
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#73
well...saya dah edit page 1...baca ayat font besar tue dan dalami maksudnya betul2 ok..

jgn suka2 main sound jer tau..sbb bila tersilap sound, terserlah credibility penge"quote" nya...

i'm expecting suasana yg harmonie dan berbincang dlm suasana yg berhemah ttg tajuk nie...quote2 yg melulu saya tetap baca :) , tp maafkan saya awal2 kerana ia di baca dgn perasaan yg jengkel...budi bicara dlm tulisan menggambarkan tahap kematangan anda dlm menilai sesuatu masalah :)


siapa makan cili, dia terasa pedas.........:)
 
Joined
Jan 29, 2009
Messages
1,031
Likes
3
Points
38
Offline
#74
Sila bg penjelasan..

bukan setahun 2 saya berforum di sini...dah lama..byk tahun as guest reader ajer...sekali skali bila kena camnie, panass juga hati...dah la takder garis dasar peraturan yg jelas...
register TAHUN bila tu bang? tgk join date, baru join MAY 2010..
kalo ye dah bertahun join forum, tak kan x tau lagi peraturan forum ni.
lawak di petang jumaat..kahkahkahkah..=))=))=))
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#75
register TAHUN bila tu bang? tgk join date, baru join MAY 2010..
kalo ye dah bertahun join forum, tak kan x tau lagi peraturan forum ni.
lawak di petang jumaat..kahkahkahkah..=))=))=))
lorrrrr....kau tk baca betul2 ker? ...adeiii..kan aku kata byk tahun as guest reader :))

kau buat lawak ke apa nie eheheheh..
 
Last edited:
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#76
well...saya dah edit page 1...baca ayat font besar tue dan dalami maksudnya betul2 ok..

jgn suka2 main sound jer tau..sbb bila tersilap sound, terserlah credibility penge"quote" nya...

i'm expecting suasana yg harmonie dan berbincang dlm suasana yg berhemah ttg tajuk nie...quote2 yg melulu saya tetap baca :) , tp maafkan saya awal2 kerana ia di baca dgn perasaan yg jengkel...budi bicara dlm tulisan menggambarkan tahap kematangan anda dlm menilai sesuatu masalah :)


siapa makan cili, dia terasa pedas.........:)
Siapa yang makan cili dia terasa pedas, memang kena kat ko bro :))

Betul apa faizal tu cakap. Ko dah jadi user dari May 2010, tapi sampai sekarang ko tak faham-faham peraturan forum ini. Dah baca post lama aku? Don't act like a retard. Ko sendiri tak terima kesalahan ko dan nak salahkan mod dan admin. Sorry to say, ko sendiri yang menunjukkan ketidakmatangan ko. Up to date bro, tak semua perlu di sound dengan kasih sayang untuk manusia jenis cam ko. Don't act like a retard bro.


@Faizal....memang kena la tu ape ko cakap wakakakaka. Dia dah bertahun berforum, tapi masih macam tu gak. Banyak tahun as guest reader, tapi benda paling fundamental iaitu baca peraturan pun tak boleh buat. Adik aku yang tadika pun follow peraturan. Nampak sangat siapa yang tidak matang kat sini.
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#77
Siapa yang makan cili dia terasa pedas, memang kena kat ko bro :))

Betul apa faizal tu cakap. Ko dah jadi user dari May 2010, tapi sampai sekarang ko tak faham-faham peraturan forum ini. Dah baca post lama aku? Don't act like a retard. Ko sendiri tak terima kesalahan ko dan nak salahkan mod dan admin. Sorry to say, ko sendiri yang menunjukkan ketidakmatangan ko. Up to date bro, tak semua perlu di sound dengan kasih sayang untuk manusia jenis cam ko. Don't act like a retard bro.


@Faizal....memang kena la tu ape ko cakap wakakakaka. Dia dah bertahun berforum, tapi masih macam tu gak. Banyak tahun as guest reader, tapi benda paling fundamental iaitu baca peraturan pun tak boleh buat. Adik aku yang tadika pun follow peraturan. Nampak sangat siapa yang tidak matang kat sini.
kesilapan dah di akui la bro..dan dah minta maaf...admin dan mod dah admit dan terima dgn baik. admin dan mod pun akui kesibukan nak memantau, dan aku juga kesibukan nak membaca peraturan sehingga ignore benda tue..tak salahkan kemaafan bersama2 tue..hurmm ..

ko terlepas bas bro...eheheheh...ko nie baca page 1...terus skip ke belakang..adeiii..berhemah la sikit brader dlm membuat penilaian...

lawak petang jumaat lah korunk berdua ..bak kata faizal :)
 
Last edited:

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#78
@Faizal....memang kena la tu ape ko cakap wakakakaka. Dia dah bertahun berforum, tapi masih macam tu gak. Banyak tahun as guest reader, tapi benda paling fundamental iaitu baca peraturan pun tak boleh buat. Adik aku yang tadika pun follow peraturan. Nampak sangat siapa yang tidak matang kat sini.
ko tue yg tak matang :)...baca balik2 post 1 aku...baca betul2...aku persoalkan ketidak adilan...bukan pasal peraturan..dah mmg aku salah, aku dah admit, dah minta maaf, mod da terima maaf aku dan case closed....

so what's next bro..kenapa nak provokasi lagi..adeiii..

skang dah jadi war personal bro..quote2 aku ko terasa ke..?? ehehehhehe
 
Last edited:
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#79
kesilapan dah di akui la bro..dan dah minta maaf...admin dan mod dah admit dan terima dgn baik.

ko terlepas bas bro...eheheheh...ko nie baca page 1...terus skip ke belakang..adeiii..berhemah la sikit brader dlm membuat penilaian...

lawak petang jumaat lah korunk berdua ..bak kata faizal :)
Lawak petang jumaat tu tuju kat ko bro.....aku dah baca semua habis dah dan aku tahu thread dah reda. Aku rasa better biar post aku ini agar orang tak ulangi retarded punya kesilapan. Ini benda simple tapi orang dewasa cam ko tak boleh follow.

Sorry bro, aku ulangi sekali lagi. Memang aku baca dari awal, cuma awal-awal tu ada post ko minta maaf tu je aku terlepas. Dan ko pulak, entah bertahun berforum tapi masih banyak forum rules punya post yang ko terlepas :)).

Macam aku cakap, kalau benda dah kena kat ko terima je. Jangan buat lawak di senja Jumaat.

Ketidakadilan? Tengok balik post-post ko bro. Mod dah clear kenapa ada yang terlepas, tapi ko sendiri masih tak puas hati. Pandai2 nilai sendiri ye. Jangan terkena panahan yang dalam pulak dari post ni
 
Joined
Jan 29, 2009
Messages
1,031
Likes
3
Points
38
Offline
#80
Siapa yang makan cili dia terasa pedas, memang kena kat ko bro :))

Betul apa faizal tu cakap. Ko dah jadi user dari May 2010, tapi sampai sekarang ko tak faham-faham peraturan forum ini. Dah baca post lama aku? Don't act like a retard. Ko sendiri tak terima kesalahan ko dan nak salahkan mod dan admin. Sorry to say, ko sendiri yang menunjukkan ketidakmatangan ko. Up to date bro, tak semua perlu di sound dengan kasih sayang untuk manusia jenis cam ko. Don't act like a retard bro.


@Faizal....memang kena la tu ape ko cakap wakakakaka. Dia dah bertahun berforum, tapi masih macam tu gak. Banyak tahun as guest reader, tapi benda paling fundamental iaitu baca peraturan pun tak boleh buat. Adik aku yang tadika pun follow peraturan. Nampak sangat siapa yang tidak matang kat sini.
hahaha..bak kata Bill Gate, biarkan si luncai terjun bersama labu-labunya..wakaka..
dah wat salah, pi bantai semua org, pastu x reti2 nk mintak maaf..
ape punya org daa..

ha MOD, ape lagi. jalankan tugas anda. tutup/delete thread ni.
nanti berjela-jela jadinya..ada pulak yg komplen MOD WC x buat keje pulak nanti..
ke tido petang2 jumaat ni? wakakaka..=))=))=))
 
Status
Not open for further replies.
Top